neděle 9. listopadu 2014

Tohle chlupaté pokušení...

... mi jednou v malé galanterce doporučila prodavačka s tím, že z něj bude krásná čepice. Měkounkou chlupatou přízi jsem tehdy doma hned po příchodu nadšeně vzala s háčkem do parády. Paráda ale dlouho netrvala. Uháčkovat cokoliv z tohoto teňounkého, leč hustě chlupem obaleného vlákénka, se mi ale po chvíli zdálo být realizovatelné stejně jako můj start kosmickou lodí do kosmu... 


Zhruba po roce a asi čtyřech nebo pěti velmi intuitivních pokusech v posledních třech dnech, při nichž jsem střídavě háčkovala a následně uháčkovaných pár řad znovu párala, se mi to podařilo (intuitivních proto, že u této příze nevidíte, kam háčkem pícháte a háčkujete tak prakticky bez kontroly a u párání, při kterém se příze hodně zacuchává, proklejete všechny kolem sebe až do desátého kolena :-)). Chlupatá čepice z chlupatého "pokušení". Už nikdy o sobě nebudu tvrdit, že nemám trpělivost! :-)

Pokud se pokoušíte o něco podobného a jste již s nervy v koncích, zkuste vzorek z předních a zadních reliéfních sloupků. Budete příjemně překvapeny, jak půjde práce pěkně od ruky. Vzor navíc krásně pruží do šířky a tak s trochou štěstí čepku háčkovanou pro své dítě narazíte na hlavu i vy stejně jako já :-) Aby čepice dobře držela, uháčkovala jsem celou čepici z dlouhých reliéfních sloupků a lem pak z polodlouhých předních a zadních reliéfních sloupků.

Hezký den

Anička

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna