pátek 22. listopadu 2013

První GIVEAWAY a první narozeniny blogu

Dobré ráno,

nedávno jsem si vzpomněla na dobu zhruba před rokem. Začátek druhého těhotenství, těhotenské nevolnosti, bolesti hlavy, odpor k vůni cibule a česneku, nechuť k vepřovému masu... polehávání a touha všechno to zaspat a probudit se, až to skončí... Ale taky snaha bojovat s tím, překonat ty nepříjemné stavy, protože tady už byla Viktorka, která vyžadovala pozornost. 

Tady do toho období bych datovala svůj návrat k ručním pracím, na které jsem do té doby nesáhla dobrých osm let. Tvoření mi pomáhalo aspoň na chvíli zapomenout na bolehlavy a jiné strasti prvního trimestru těhulky. 

Je pravda, že jsem toho hodně zapomněla. O to víc jsem se do ručních prací opřela a spoustu nového naučila (...a stále učím). 

Objevila jsem svět blogů, tedy zejména těch o ručních pracích a tvoření vůbec. Nestačila jsem se divit, kolik holek - starších i mladších - stále drží při životě ruční práce.

Vždycky jsem měla pocit, že to co dřív bylo naprosto samozřejmé - každá žena měla v malíčku základy ručních prací, minimálně obstojně šila, ale často i pletla, háčkovala či vyšívala - je dnes spíše raritou nebo doménou profesionálek, které to živí.

Zjistila jsem ale, že existuje mnoho šikovných rukou, které toto všechno, i mnohem víc, dělají pro potěšení své či svých blízkých. A často na stejné, či dokonce vyšší úrovni než osoby, které si za to nechají platit.

Zdá se, že ruční práce jsou zase "IN", jen dnes to je více o tvoření pro radost než tvoření z nutnosti (finanční úspora, nedostatečná nabídka na trhu) jako dřív.

Pro mě se stalo tvoření krásným způsobem relaxace a taky možností, jak aspoň trochu rozvíjet svou kreativitu. Baví mě to a ráda objevuji a pokořuji nové mety v této oblasti :-)

Jsem ráda, že jsem se před rokem, přesně 5. listopadu 2012, rozhodla po dlouhém váhání vstoupit i do společnosti ostatních blogerek. Hodně se od vás učím. Hodně mne inspirujete. Hodně mě motivujete a cítím vaši podporu.

Díky vám za to a proto je tu má první narozeninová GIVEAWAY :-) Narozeniny slaví blog, týden před Vánocemi však budu slavit i já, půlkulatiny, ten čas ale letí...

Co můžete získat? Protože se blíží advent (letos začíná 1.12., což je opravdu za chviličku), dárky, které jsem pro vás připravila, budou souviset s časem adventním a vánočním... A řadu z nich možná poznáváte, vše 100% handmade :-)))

1. cena
Drátovaný andílek od HA.SLA
Háčkovaný svícen v bílé barvě
6 x obháčkované oříšky s vánočním motivem v bílé barvě
3 x šité textilní závěsy v červeno-bílé barevné kombinaci (domečky s křížkovou výšivkou)


2. cena
Drátovaný andílek od HA.SLA
Háčkovaný vánoční stromeček ve smetanové barvě
6 x vyšívané oříšky s vánočním motivem
3 x šité textilní vánoční závěsy (hvězdičky)


3. cena
Drátovaný andílek od HA.SLA
Háčkovaný vánoční stromeček v bílé barvě
4 x vyšívané štítky na dárky s vánočním motivem
3 x šité plstěné závěsy (plstění ptáčci - červenobílí)



Pravidla:
GIVEAWAY probíhá od dnešního dne, tj. od 22. 11. do příští soboty, tj. 30. 11. 2013.
  • zúčastnit se může každý, kdo je členem mého blogu,
  • zanechá komentář k tomuto příspěvku a prozradí mi:
  1. jaká oblast mého blogu je pro něj nejzajímavější a proč a taky 
  2. co mu naopak na blogu chybí či by udělal jinak a protože se blíží Vánoce, tak by mne také zajímalo, 
  3. jak jste na tom s dárky a 
  4. co kupujete mužům (myslím ty dospělé :-)), já s tím mám každoročně problém, myslím, že pro ženy se dárky vymýšlejí mnohem snadněji než pro muže...,
  • na svém blogu vytvoří příspěvek na mou GIVEAWAY s úvodní fotografií (není nezbytnou podmínkou, ale bylo by to od vás milé :-))
  • vyhrát může každý a pokud nevlastníte blog, uveďte ve svém komentáři e-mailovou adresu.

Losovat budeme s Viktorkou a Jiříčkem na první adventní neděli, tj. 1. 12. 2013.


Krásný den

Anička

47 komentářů:


  1. Aničko krásné věci. Líbí se mi ten Váš stromeček. Nebyl by návod?
    Tereza

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teri, díky. K návodu - byl, ale není můj, takže musím odkázat na Kamlin, od které jsem si ho koupila : http://www.fler.cz/zbozi/navod-na-hackovany-stromecek-1937805. Krásný den Anička

      Vymazat
  2. Aničko, první narozeniny .... to je skvělá zpráva. I když mi přijde, že tě znám daleko déle. Dárky jsi nachystala moc krásné.
    Na blogu bych nic neměnila, každá ho děláme podle svého a o tom to je, to je na něm právě to nejzajmavější. Takže mi u tebe nic nechybí a ani nepřebývá :)
    A s dárky pro muže, ty dospělé, jak píšeš, jsem na tom stějně. Manžel prý nic nepotřebuje, takže mi ani nepomůže s žádným nápadem. Prý má vše, co potřebuje ... nás tři. Je to od něj sice krásné, ale kluci by si mysleli, že Ježíšek na tatínka zapomněl, takže nakonec vždycky něco málo vymyslím. Jinak pro kluky mám nakoupeno a ostatním budu dárky vyrábět. Naučila jsem kluky už od mala, že dárky nedává jen Ježíšek, ale dáváme si dárky i mezi sebou.
    Krásný víkend ... Věra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A zapomněla jsem popřát, aby se ti blogování dařilo a líbilo, tak jako dosud. A spoustu spokojených čtenářek a inspirativních příspěvků.

      Vymazat
    2. Věrko, taky mi to tak přijde :-) Jsem ráda, že Ti u mne nic nechybí, ani nepřibývá. Hlavně to druhé mě pobavilo, ale současně jsem ráda. Jako upovídaný člověk bych s tím mám trochu problém :-) S dárky pro ostatní (kromě dětí) to máme hodně podobně - taky budou hodně mé vlastní výroby, nějak mě to víc těší a doufám, že to víc potěší i ostatní. Dřív jsem to nedokázala, ale teď mám víc prostoru, tak si myslím, že si to ostatní zaslouží, abych jim věnovala víc než jen "finanční" hodnotu :-)) A s tím nošením dárků od Ježíška a krom toho i od sebe, to mi přijde jako super nápad, který určitě v budoucnu využijeme. Děti se pak nebudou divit, že dostaly od maminky něco, co ji viděli vyrábět a přitom to "měl přinést přece Ježíšek" :-)

      Vymazat
    3. Aničko tak to já jsem to zatím vyřešila tak, že Ježíšek je chlap a neumí plést ani náčkovat. No a tak to musí dělat maminky. Malé jsem řekla,že mi nechal za oknem vlnu a popis co chce vyrobit. Zatím mi to prošlo. Ale příští rok už mážná né.
      PS: Dík, mrknu na Fler.
      Tereza

      Vymazat
    4. Teri, taky řešení. To by Viki mohla pochopit :-))

      Vymazat
  3. Aničko, také ti gratuluji k prvním blogovým naroizeninám!
    Musím stejně jako Věrka, napsat, že se těžko posuzuje co máš na blogu nejzajímavějšího, protože nápady vychází z tebe a o tom blog je. Vždycky ale najdu inspiraci v háčkování, které mě momentálně baví nejvíc. Nechybí mi u tebe nic, možná by bylo fajn se jednou s blogerkami sejít. Vloni jsme se šešly s děvčaty v Praze (organizovala to Aranel), v neděli se sejdou podruhé, ale já nemohu a bylo to úžasné. Tolik spřízněných duší po kupě jsem nezažila od základky ,-)
    S dárky je to u nás letos jiné, neměli jsme dobrý rok - oba na pracáku, takže budou spíš typu "měkké" čili něco potřebné na sebe. Co taky kupovat věčně nespokojeným puberťákům, že? Jejich nároky se vymykají mé představě o štědrovečerním obdarovávání a další blízcí budou rádi za handmade dárky, jsme tak zvyklí. Stejně si člověk vše potřebné koupí když musí. Na vánocích je přece nejlepší a nejdůležitější být spolu.
    Manželovi obvykle kupuji nějakou lepší mlsku, nejraději má něco od masa. Pro nás je nejlepší a nejhezčí být spolu.
    Tak a teď už jen dát odkaz na blog a snad jsem splnila všechno co jsi chtěla. A ještě ti chci pochválit blog a milá slova, která tu při návštěvách čtu. Vychází od srdíčka a je to milé. Přeji Tobě i Tvé rodině požehnané vánoce,
    užijte si je, ahojky Radka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Radko, díky za komentář. K tomu setkání blogerek - zajímavý nápad, v mém stávající situaci ale zatím nerealizovatelný, možná až bude Jiříček větší :-)

      Pokud jde o dárky, já nezatracuji žádné, ani "ty měkké" dárky. Své sestře, která ještě studuje a žije s rodiči, kupuji téměř pravidelně každý rok na vánoce či k narozeninám "něco měkkého" a vždy měla velkou radost. Když jsem se jí na to před časem ptala, jestli nechce raději peníze, aby si vybrala dárek sama podle svého gusta, tak mi řekla, že má ráda překvapení ode mne, že ji to "měkké" umím vždycky pěkně nakombinovat, sladit (snažím se vždy k oblečení koupit i nějakou drobnost v podobě doplňků - bižuterie, šátky...). Ani nevíš, jak mě to potěšilo.

      Navíc to "měkké" se taky nemusí kupovat, ale pokud je člověk aspoň trochu zručný, tak i vyrobit. O to větší cenu podle mě pak pro obdarovaného má. Já jsem ráda, že si teď na RD mohu dovolit darovat právě ty vlastnoručně vyrobené dárky. Dříve jsem na to neměla vůbec čas. A tak jimi letos celou svou rodinu "zaplavím" :-)) Rozumím ale, že puberťáci mohou mít trochu jiné představy.

      Je pěkné číst, že si vánoční svátky dokážete s manželem užít i bez hromady dárků pod stromečkem a o to krásnější, pokud cítíte oba, že pro vás je nejlepší být hlavně spolu :-) A k té mlsce pro manžela - já tak řešila letošní manželovy narozeniny - dostal kytici - kytici plnou uzenin a zeleniny (to aby byla i hezká barevná) :-)

      Ještě jednou díky za to, co si napsala, krásný adventní čas

      Anička

      Vymazat
  4. Ahoj Aničko!
    Přidávám se k ostatním a popřeju ti,aby tě blogování bavilo ještě hodně dlouho!!!!
    Moc chválím tvoje "úvodní slovo"...napsala jsi to moc pěkně a krásné jsou i ceny do soutěže.
    K otázkám...líbí se mi blogy o tvoření,které inspirují k činnosti ostatní a taky oceňuju odvahu ukázat něco málo z bydlení,protože i to inspiruje ...takže u tebe jsem spokojená a nic mi tady nechybí.
    Jak jsem na tom s dárky...něco mám nakoupeno,většinu dárků budu objednávat po internetu o víkendu.Něco malinko pak dokoupím na vánočních trzích.
    No a s dárky pro dospěláky-muži máme problém asi všechny.Můj manžel je řemeslník,takže mu radost udělá všelijaké nářadí a pomůcky k práci,popřípadě nové vizitky s pěkným designem,něco dobrého na zub,troška kvalitního alkoholu v krásné láhvi,diář na pracovní záležitosti ....ale jinak,asi jako většina chlapů nic nechce,po ničem netouží a všechno k životu potřebné už dávno má.
    Moc zdravím !!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Blani, děkuji. Zatím baví. A baví proto, že to není jen psaní pro sebe :-) Díky i za milá slova k podobě blogu.

      S dárky - taky využívám vymoženosti dnešní doby - internetu. Pokud nakupuji dárky, tak často právě přes internet. Ono to taky už není zrovna ono, tahat se po obchoďácích s malými prcky :-) Vánoční trhy ale miluji, mám ráda tu atmosféru a pokud se podaří zajít na ně (bohužel už dlouho ne), tak většinou neodcházím s prázdnou. Ta atmosféra mě prostě strhne :-)

      Koukám, že s muži to je všude stejné - manžel taky rád kutí, tak jsme letos nakonec dospěli taky k nákupu nářadíčka. Manžel mi poslal, co by se mu líbilo, jestli s tím souhlasím (proč ne, sama tomu nerozumím :-)) a pak si to i objednal a vyzvedl. Alkohol mám letos připraven pro taťku - sice takový lehounce "soft" ve smyslu pití pro dámy (udělala jsem likérek z černých bezinek), za to je ale vlastnoručně vyrobený a to myslím, taťka, ocení :-)

      Ale jak tak čtu, tak všichni naši muži opravdu nic nechtějí, po ničem netouží a vše k životu už dávno mají :-)))

      Měj se krásně

      Anička

      Vymazat
  5. Aničko taky gratuluju:-)
    A k otázkám....
    1. U tebe se mi líbí všechno, protože to umíš moc pěkně podat....
    2. Jé, chybí?? Myslím že nic:-)
    3. S dárkama finišuju:-))
    4. Jó chlapi .... třeba náš nejstarší, už plnoletý, si přeje televizní deku .... zeťák jásá nad vším, co má znak BMW..... náš děda je sběratel propisek, takže tomu šiju obal na diář s kapsičkami na tužky .... a taťka touží po pořádném grilu, tak dostane ten 3v1 :-))
    Pěkný víkend Aničko:-)
    Ajka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ajko, děkuji.

      1. to si napsala hezky... že to "umím moc pěkně podat" :-) Teď mi ten můj frňáček narostl ještě víc :-)))
      2. :-)
      3. jsi borka!
      4. vy to máte ale hezky promyšlené, hlavně chlapi jsou pěkně disciplinovaní a řeknou, co potřebují :-))

      Krásný den

      Anička

      Vymazat
  6. Pěkný den Aničko, já sice svůj blog nemám, ale dovolím si přidat příspěvěk.Na Vašem blogu mi vůbec mic nechybí, naopak obdivuji jak někdo z dvěma malými dětmi takto všechno zvládá a chválím takovou četnost a rozmanitost příspěvků. Sama jsem se k ručním pracem ( nejvice k háčkování)dostala zpátky po dvaceti letech zhruba před rokem, když jsem byla na delší neschopence. Jako malá holka jsem i vyšívala a díky Vašemu levandulovému vyšívání, které se mi moc líbilo jsem to zkusila znovu a už se mi podařil pytlík se sobem, takže moc děkuji. Dárky na vánoce budu dávat jen ručně vyráběné.
    Přeji pěkný den
    Markéta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marki, díky za milá slova. Moc mě těší, že jsem Vás inspirovala k návratu k vyšívání. A ještě větší, že se u vás bude letos darovat jen to, co sami vyrobíte :-))

      Krásný den

      Anička

      Vymazat
  7. Aničko, chci ti pogratulovat ke krásnému blogu, ve kterém je všehochuť a to mám moc ráda. Ráda nakukuju a hledám inspiraci - ty domečky s křížkovou výšivkou jsou úžasné.
    Dárečky, to je trochu každý rok problém....:) manžel rád kutí v dílně, tak vždy nějaké nářadíčko - vybírá si sám.
    Přeji ti další krásné nápady - ať můžu okukovat :)
    Hezký víkend Helena helcarapotin@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Heli H, to je neuvěřitelné, za celý život jsem potkala jen jednu Helenu, byla to má učitelka hry na akordeon na ZUŠ a od té doby žádnou, až teď. Už ve vás, Helenách, začínám mít zmatek :-) Helena H, Helena, Helena-B... Kolik vás ještě bude? :-)

      Díky za komentář k blogu. Jsem ráda, že je vás, vč. Tebe tolik, kterým se líbí taková ta má "všehochuť". Mám s tím "problém" (on to zas není takový problém, akorát se pak člověk nestíhá všemu věnovat tak důkladně, jak by chtěl) už odmala. Líbí se mi hodně věcí, baví mě hodně věcí, i různorodých. Mám potřebu vyzkoušet toho co nejvíc. Ale den má jen 24 hodin a k tomu mám rodinu, i během RD občas pracovní aktivity, tak je to někdy oříšek všechno to skloubit. Tak někdy "skáču" od jedné věci k druhé (i ty mé příspěvky na blogu). Ale čím jsem starší, tím větší jsem "dotahovač", takže se snažím věci dotáhnout do konce. Tak snad je vidět i na tom mém blogu :-)

      Mám radost, že se Ti domečky s křížkovou výšivkou líbí. Třeba doputují právě k Tobě :-)

      Pokud jde o dárečky - vidím, že tu má řada z nás domácí kutily. Ti jsou k nezaplacení, že? :-) Manžel si letos taky nakonec vybral nějaké to nářadí. A já jsem rovněž zatoužila po nářadíčku - je to taková speciální pilka... Tak uvidím, co nakonec Ježíšek donese :-)

      Vymazat
  8. Ahoj,
    chtěla bych pogratulovat k pěknému blogu,který znám jen pár týdnů. Jsem začátečník, co se týče blogů a ten váš se mi líbí tak jak je :)
    A k dárkům? Lopata na odhazování sněhu, rukavice a svetr na tu krutou zimu, co má přijít :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, děkuji - za slova k blogu i k těm dárkům :-) Jen s tou krutou zimou mě prosím nestrašte, mám strach o svou zahrádku. Ještě ji budu muset na zimu nějak "zateplit", aby dobře přečkala :-)

      Vymazat
  9. Jú, to je dárečků. ;-) Aničko, gratuluju k výročí a přeju ti, ať tě tvoření stále baví a máš stále tolik dobrých nápadů jako doposud. ♥ A teď k otázkám. Tvůj blog se mi líbí celý, protože já se také nesoustřeďuji na jednu věc a u tebe je spousta inspirace z různých oblastí tvoření. Takže mi tu nechybí nic. ;-) Dárky zatím nic moc. Chci ještě naplést ponožky, ušít polštářky...No, nevím. Velké chlapy mám doma dva: muže a syna. A je čím dál těžší jim vymyslet dárek. Rádi čtou, tak vždy nějaká knížka a pak už se mi kouří z hlavy, protože nevím... Každá rada drahá. ;-) Měj se hezky. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, díky. Mám radost, že Ty máš radost (resp. že si Ti dárečky líbí) :-) A díky za důležitou připomínku - knížka je krásný dárek. Škoda jen, že ten můj muž tak málo čte. To by muselo být něco technického, třeba příručka o tom, jak vyřešit nějaký zapeklitý problém na autě... :-) Ale chci se držet zásady - alespoň jedna pěkná knížka pod stromečkem pro děti. Takže ještě vybrat něco Viktorce (Jiříček ještě počká) :-)

      Vymazat
  10. Anicko, moc krasne jsi to napsala, mam takovy pocit jako bychom se uz znaly dlouho. Kdyz jsem cetla prvni cast prispevku, tak jakobych cetla o sobe :) Taky jsem si prala prvni 3 mesice prospat ty nevolnosti, ale dostala jsem se za to obdobi a zbytek tehotenstvi si vychutnavam :) Jeste 10 tydnu a budeme 3 :) Ja uplne zapomela na 1.narozeniny sveho blogu a take sve budu slavit tyden pred vanocemi :))
    Moc krasne darecky jsi pripravila tolik nadhery! To si opravdu nemohu nechat ujit. Na blogu bych nic nemenila, libi se mi takovy jaky je, ze neni jen o hackovani ale davas i prispevky z ruznych oblasti. Tve zlate hackovaci ruce me motivovaly natolik, ze jsem zacala zaklady hackovani....nez se vsak dostanu na neco takoveho co delas ty, to bude chvili trvat :)
    K tem darkum - manzel mi kazdy rok rika,"nic mi nekupuj, ja nic nepotrebuji", kupujem si dost pres rok. Tak kdyz neco poridim tak jen nejakou drobnost :) Pro sve blizke radeji darky tvorim, nez kupuji :)
    Tak ti preji vsechno nej, nej, k narozeninam tvym i tveho blogu a tesim se na dalsi tve prispevky. Hanka :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, taky si to někdy říkám :-) A opravdu, pro mě byly nejhorší ty první tři měsíce, pak už to byla paráda. Ať Ti těch zbývajících 10 týdnů uteče jako voda. Mám radost, že jsem (alespoň virtuálně) potkala další osobu narozenou ve stejný den :-) Pokud máš narozeniny přesně týden před vánocemi jako já :-)

      Uvidíme, zda nakonec ten balíček do Austrálie budu posílat :-) Budu mít radost, když doputuje k němu, komu opravdu udělá radost :-))) Moc mi lichotí, že jsi označila mé ruce za "zlaté háčkovací", takové ještě nejsou, ale i tak mi to lichotí (jsem tak trochu ješita v sukni) a těší mě, že jsem Tě motivovala k tomu začít s háčkováním. To je asi má největší radost za posledních pár týdnů, že je Vás víc. Je fajn, když se od sebe lidi vzájemně učí a je vidět, že to dneska jde i na dálku. Já bych se chtěla zdokonalit v šití a pletení. Návod na pleteného kulíška pro mě (i další samozřejmě) na mou žádost připravila Terka, od Tebe se snad přiučím víc k patchworku. Už se nemůžu dočkat, až vytáhnu všechno to objednané "nádobíčko" a pustím se do těch Tvých podkafíček. Snad se zdaří, chci jimi obdarovat blízkou osobu pod stromečkem. Uvidíme, pro kterou z nás to bude delší cesta, to zdokonalování se v novém "ručněpracovním" oboru :-)

      Díky i za řádky k dárkům i gratulaci.

      Měj se krásně

      Anička

      Vymazat
  11. Aničko, blahopřeji k prvním narozeninám blogu. No a k otázkám - blog se mi líbí takový jaký je, je tu spousta tvoření, já bych ho neměnila, protože už by to nebylo ono, teď je tvůj. Líbí se mi a ráda se sem vracím a s dovolením i kopíruju. No a manželovi a zeťům, kupuji dárečky podle dohody, každý má svého koníčka, např. manžel se zajímá o radiostanice, tak ji dostane na vánoce. Ondra hodně sportuje tak má vždy něco z této oblasti. Tomáš hraje závodně takové ty bojové karty tak má je též. A těmto dárkům dávám vždy jeden praktický :O), v loni dostali houbičky na nádobí, před tím leštěnku a letos to budou mikrohadry :O). to je moje specialita a oni se těší co zase vymyslím. Tvoje dárečky jsou moc pěkné. Ale nejsem členem tvého klubu tak nevím jestli to bude platit, zdravím a přeju pěknou neděli Maryša :O)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maryško, děkuji za řádky i za další poslané obrázky Tvých výtvorů na mail. Líbí se mi, jak to máte doma dobře vymyšlené s těmi dárky :-) Hlavně ty Tvé speciality z oboru "něco praktického" :-) Manželovi bych asi udělala největší radost balíkem plným lahví prostředků SAVO. Je hodně zatížený na čistotu. Naštěstí máme domovní čističku odpadních vod, takže SAVO je už mimo hru :-)

      Vymazat
  12. Aničko, nejdřív ti gratuluji k ročnímu výročí! Moc se mi líbila tvá zpověď, každé máme nějaké pohnutky!
    A teď se pokusím odpovědět na tvé otázky: chybí nechybí, to neřeš, je tvůj a dělej si blog tak, jak to cítíš!
    S dárkama máš pravdu, v poslední době se mi osvědčily lístky na nějakou kulturu, výlet...,
    Dárky si připravila krásné!
    Moc zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, moc děkuji - za slova k podobě blogu i k těm dárkům pro naše muže :-) Krásný už skoroadvent Anička

      Vymazat
  13. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Radko, proč si to smazala? Já na to chtěla odpovědět :-)

      Vymazat
  14. Juuuuu, to sú pekné ceny. Ale hlavne všetko najlepšie. Nielen k blogu, ale pre istotu aj k narodeninám. :) Nech máš chuť do tvorenia ako i do delenia sa so svojimi výtvormi, nápadmi, myšlienkami s ostatnými i naďalej. :))
    Ohľadne otázok...
    Mne sa blog páči celkovo taký aký je. Je proste Tvoj, neviem, či mu chýba niečo konkrétne. Každý si píše podľa seba a o tom, čo ho zaujíma, čo robí. Ak napr. niekto nemuruje, tak predsa nebude murovať len preto, aby mal na blogu niečo aj zo stavbárskej oblasti. :D Je to trochu prehnané, ale snáď pochopiteľné.
    Čo obdivujem, tak to je Tvoj zápal dokončiť, čo si začala. Pasuješ sa s tým, kým nad problémom nezvíťazíš a nie je výsledok podľa Tvojich predstáv. Ale...to je skôr charakteristika Teba.
    S darčekmi som na tom biedne. Rozrobený mám 1 darček, vymyslených pár, ale hotový ani jeden. Ale väčší problém mám napríklad so svokrou, ktorej dávať každý rok nejakú kozmetiku, sviečku a pod. mi príde už dosť otrepané. (ten jeden, čo sa mi podarilo kúpiť, tak dostane predčasne - má sviatok pred vianocami. Mali by zakázať dávať mená z kalendára v blízkosti vianoc :D) Muž zahlásil, že ponožky a spoďáry budú skvelý darček, bo aspoň sa o to nemusí starať a zháňať. :D Inak neviem, čo mu vymyslieť. Oblečenie nemá zmysel kupovať, technické veci si musí vybrať sám po dlhom porovnávaní parametrov a cien na nete. :D Takže to skončí asi znovu tak, že mi pošle link na danú vec, kde mám čo objednať. :D Minulý rok mi dal zabrať, pretože objednávanie v angličtine nemám rada. :D S bratom sme konečne dospeli do bodu, že si vravíme, že chceme/potrebujeme. Snažíme sa vymýšľať reálne a dostupné veci. Z áut, koní (i delfínov) sme už vyrástli. :D A ocovi...to problém je. Tým, že som ďaleko, neviem presne, čoho má nedostatok. Ale keďže si rád pochutnáva na jedle, tak asi to vidím na nejaké špecialitky. Potravinový balíček. :)
    Fuj, som sa rozkecala. Snáď to dávalo aspoň zmysel...bo sa cítim ako mechom ovalená. :D

    Pekný deň Ti prajeM.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Majko, moc děkuji za tak vyčerpávající komentář :-) Souhlasím s tím, že je hloupost začít dělat zedničinu, pokud to nedělám, jen kvůli tomu, že by to někomu na blogu chybělo. Na druhou stranu mě zajímá hodně věcí a proto je pro mne užitečná informace, co zajímá ty, kteří můj blog čtou, mohu k tomu napsat víc :-) Já mám široké pole působnosti .-))) A možná bych se naučila i tu zedničinu. Třeba ještě něco "vymuruji", kdo ví :-)

      Lichotí mi, že mi píšeš o tom, jak věci dotáhnu do konce... ale to "dotahovačství" v mém případě přichází s věkem, dřív jsem tolik "nedotahovala", teď to občas až přeháním :-)))

      Díky i za dárečkové tipy i komentář k nim. Neustále mne to utvrzuje v tom, jak to ti naši muži vůbec neřeší a že si s tím možná děláme, my ženy, zbytečné starosti :-))

      Smysl to ale dávalo - mě určitě :-))

      Krásnou sobotu

      Anička

      Vymazat
    2. No hej...keď nad tým uvažujem...Tebe sa murovanie obzvlášť zíde vedieť. Aspoň budeš mať viac plôch na maľovanie. ;)

      Vymazat
    3. Vidíš, Majko, to mě ani nenapadlo :-))

      Vymazat
  15. Aničko gratuluji k prvním blogovým narozeninám.Na tvém blogu mi nic nechybí,obdivuji jak se dokážeš krásně rozepsat třeba o malování stěny.Manžela se snažím překvapovat maličkostmi třeba něco dobrého na zub.Krásný den.Radka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Radko, děkuji. Je pěkné číst si, že se umím rozepsat krásně o malování stěny :-) S tím dárkem v podobě "něco na zub" díky za tip, ono by to mohlo fungovat i u nás :-)

      Vymazat
  16. Ahoj Aničko, blahopřeji k výročí a doufám, že tě budu virtuálně navštěvovat ještě hodně let. Tvůj blog s mi líbí takový, jaký je:-) a podle mého, není potřeba na něm něco měnit. Některé dárky vyrábím a jsem s nimi v časovém skluzu. Zbytek nakupuji a skoro nic nemám. Nakupování totiž není moje hobby a do města chodím pouze v nezbytných případech. V průběhu roku se snažím poslouchat přání svých blízkých a pak podle toho našeptám "Jéžiškovi" co má přinést. Velmi ráda využívám možnost nákupu na internetu. Včera jsem objednala knížky, na potvrzení objednávky je termín expedice 9. prosince, ale už dnes mi přišel mail, že knížky už jsou přepraveny k vyzvednutí.Manželovi se líbila akuvrtačka v sadě s multifunkčním zařízením - o dárku sice ví, ale měl z něho radost - navíc jsem "ukořistila" poslední kus v prodejně. Překvapím ho kornoutem z mandlí v čokoládě, sušenými plody....Jinak si říkám, že jsme dospělí a že si koupíme vše potřebné v průběhu roku. S malými dětmi to je jiné, dřív jsem kupovala i různé drobnosti a každou věc samostatně zabalila, aby bylo dárků hodně. Jdu si přečíst předchozí komentáře. Hezký večer Zuzana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zuzko, děkuji za komentář - k blogu i k dárečkům. Pokud jde o nakupování, tak já na rozdíl od Tebe, ho ráda mám, jen s těmi malými dětmi už to moc zábava není, no ani s mým mužem. Nejraději nakupuji sama :-) A Tebou zmiňovaný internet v poslední době docela řeší mou stávající situaci - není moc příležitostí, kdy a jak se "utrhnout" od rodiny a vyrazit na vánoční nákupy - tak pokud dávám kupované dárky, využívám internetu. Zajímavý je tip na mandličky v čokoládě... můj muž je velký mlsoun a sušené ovoce miluje :-) Asi ho taky překvapím :-) Měj se krásně Anička

      Vymazat
  17. Aničko, blahopřeji k 1.výročí Tvého pěkného blogu.Líbí se mi moc, nic bych v něm ,být Tebou neměnila, mluví o Tobě a Tvém tvoření, o tom, jaká jsi! Letos jsem některé dárky nechala vyrobit někým jiným, některé ještě háčkuji-finišuji a trošičku i nakupuji.Muže nemám a synům-dospělým chlapům jsem se zeptala.Starší dostal přidáno na dovolenou v Thajsu, kam dnes v noci na měsíc odletěl a mladší ,to ještě nevím. Tady si dáváme dárky do pěti eur navzájem a nebo z vlastní tvorby. A těm ostatním, třeba co chodím uklízet, udělám balíček našeho českého cukroví a perníčků a navrh uháčkuji třeba hvězdičku. A taky ráda dávám zážitové dárky, ale letos domů neletím, takže to až zase někdy příště! Tvá Giveaway má nádherné dárky, klobouk dolů, jestli jsi je všechny vytvořila sama! Hodně štěstí všem! Marcela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marci, k reakci na Tvůj komentář se dostávám až nyní, přestože už jsem ji už měla několikrát rozepsanou... O to s větší chutí to teď snad už dopíšu, když už obě známe tři výherce mé Giveaway :-) Děkuji za Tvá slova. Zážitkové dárky se mi taky líbí, i když ne každému vyhovují, někteří raději něco "hmatatelnějšího", nač si mohou sáhnout a zavzpomínat třeba i za pár let :-)

      Vymazat
  18. Milá Aničko, také se přidávám ke gratulantům. Ať se ti v blogování daří, tak jako doposud. Dále přeji hodně dobrých nápadů a dostatek času na jejich realizaci. Také přeji hodně příjemných návštěvníků, ať už těch pravidelných, tak i těch, které tvůj blog teprve objeví a že se mají na co dívat! Já jsem k tobě poprvé zavítala nedávno a moc se mi tu líbí. Nemám, vůbec žádné připomínky. Jsem trošku starší ročník a je mi líto, že za mých mladých let nebyla možnost blogování. Někdy jsem si na mateřské připadala dost opuštěná, to vám, současným maminkám, šikulkám, zrovna nehrozí. Tak ještě jednou hodně štěstí!
    Dárky řeším, jak se dá, s chlapy je to těžké, kosmetika, oblečení, knížka, nářadí.... důležitá je ta konečná pohoda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Heli, moc děkuji za krásná přání. Snad se vyplní :-) A také díky za další tipy na dárky pro muže. I tu závěrečnou větu, bez níž by to předchozí stejně nemělo vůbec žádný smysl :-)

      Vymazat
  19. Anička tiež gratulujem k tvojim 1. blogovým narodeninám, objavila som ťa až teraz cez blog u Zuzky z Koralok dnu a musim povedať, že máš krásnu tvorbu šitých vecičiek, čo ja veľmi neviem :) Ak môžem tak tiež by som sa chcela zapojiť do tvojej giveaway. A čo sa týka otázok tak na blogu by som nič nemenila, darčeky tohto roku ešte nemám ani nápad ale tak niečo z vlastnej výroby si myslím ak budem stíhať. A čo dať na Vianoce chlapovi tak to je fakt ťažké, ponožky a iné to už pozná snáď každý ale vymyslieť niečo originálne to je pre nich oriešok. Mne sa to podarilo až raz a to som už od leta vedela čo by chcel keďže rád bikuje tak to bola vidla na bicykel. Prajem ešte veľa príjemného a krásneho tvorenia...Nellie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nellie, díky za návštěvu, doufám, že není poslední :-))

      Vymazat
  20. Ráda bych upřímně poblahopřála k prvním narozeninám tohoto blogu. Aničko, ať Ti i nadále přináší Tvé stránky potěšení a radost.

    J.

    OdpovědětVymazat
  21. Aničko,
    tak jsem to myslím stihla úplně na poslední chvíli ;-)
    A třeba budu mít i kousek toho štěstíčka při losování !
    A tady jsou odpovědi :
    1/ jednoznačně zahradničení a vše s tím spojené , protože momentálně také tvoříme tu naší zahradu a vždy mě toto téma kolem kytiček zajímalo :-)
    2/ Co mi u tebe chybí ? Asi nic, protože ty na co sáhleš , to ti jde!
    3/ Dárky ? No , něco málo mám , ale letos nějak nevím, co dát 10 leté dceři :-o
    A my si u nás letos nadělíme dárek největší - našeho Šimona / nar. 18.11.2013/
    4/ Mužům ? To je vždy oříšek, manžel je modelář, takže vždy ho potěší dopředu jím vybraný model a ostatním většinou víno, kosmetiku, oblečení,...
    Krásný první adventní víkend a šťastnou ruku !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilonko, tak konečně se dostávám i k reakci na Tvůj komentář. Než cokoliv napíšu, přijmi prosím mou velkou gratulaci k narození chlapečka. Věřím, že tento dáreček už jiný nemá šanci "přebít" :-) Oběma vám přeji pevné zdraví a hodně pohody do prvních náročných, ale stejně tak krásných měsíců.

      1) to jsem moc ráda, je to VELKÉ téma i pro mne :-)
      2) :-)) tak to byla teda obrr lichotka... ale není to pravda, jen o tom, co se nezdaří, jako správný ješita asi tolik nepíšu :-)
      3) tak to záleží, co ji baví, zajímá... :-)
      4) šťastný to modelář :-)

      Měj se krásně

      Anička

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna