čtvrtek 14. listopadu 2013

A ještě jednou obháčkované oříšky.... srdíčkové


Dobré odpoledne,

jak jsem včera slíbila, plním. Přináším návod na ještě jednu alternativu obháčkovaného oříšku, tentokrát srdíčkovou, mou oblíbenou. Mohli jste ji vidět u mne už i vloni zde a to i v červené variantě :-)

Komentář k použitému značení:
prázdné očko = řetízkové oko
černý puntík = pevné oko
T jednou přeškrtnuté = dlouhý sloupek
svislá čára jednou přeškrtnutá = krátký sloupek

a další už dnes potřebovat nebudeme :-)

A teď slibovaný návod... Vycházela jsem z tohoto grafického rozkresu (původně na čtvereček se srdíčkem uvnitř) s tím, že jsem uháčkovala pouze srdíčkovou část (1. - 4. řadu), 5. a 6. řadu jsem už nedělala. Místo ní jsem uháčkovala lem, ve kterém jsem střídala dlouhé sloupky s několika řetízkovými oky takto: na začátku řady 3 řetízková oka (náhrada za dlouhý sloupek), 2 řetízková oka, "1 oko předchozí řady vynechat, 1 dlouhý sloupek, 2 řetízková oka", část " " opakujte až do špičky srdíčka, do které uháčkujete 3 dlouhé sloupky a pak pokračujete 2 řetízkovými oky a dále "1 oko předchozí řady vynechat, 1 dlouhý sloupek, 2 řetízková oka", část " " opakujete až do konce řady a končíte uháčkováním 3 řetízkových ok (nebo dlouhého sloupku) a pevným okem do posledního oka předchozí řady. 

Pozn.: Na obrázku vpravo jsem do do špičky srdíčka háčkovala pouze 1 dlouhý sloupek a mezi dlouhými sloupky dělala 3 řetízková oka místo dvou, ale dle rozpisu výše je to podle mě hezčí :-)

Chcete-li výrobek s poutkem, uháčkujte nyní uprostřed srdíčka ještě cca 10 řetízkových ok a spojte pevným okem se středem srdíčka. 

Více se, myslím, dnes není třeba rozepisovat. Grafický návod je pěkně názorný :-) 

A pak jen naškrobit, vypnout a pak vlepit mezi dvě poloviny ořechových skořápek :-))

Krásný den

Anička

18 komentářů:

  1. krása - díky - jsem zvědavá kdy to zkusím :-)

    OdpovědětVymazat
  2. no paaaani to je napad....krasne :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, nápad ale není můj, už jsem to viděla u starších :-)

      Vymazat
  3. Moc krásné, Aničko!
    Hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
  4. Ahojky Aničko, obháčkované oříšky jsem dělala už v loni, kombinovala jsem barvičky, červenou, světle fialovou, tmavě fialovou a bílou, nalepila na ně oříšky a koupila jsem si zelené lepidlo s glytry a skořápku jsem obkreslila tím lepidlem a na skořápku jsem namalovala větvičku / také tím lepidlem/, a vypadalo to moc pěkně. Tvoje srdíčkové skořápky jsou moc pěkné, s dovolením okopíruju . Zdravím a přeju pěkný večer Maryša :O)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maryško, úplně si tu kombinaci barev nedovedu představit. Asi bych to musela vidět na obrázku :-) A "kopíruj" dle libosti :-)))

      Vymazat
  5. Jejda...Aničko,oříšky jsou určitě kouzelné...moc vydařené:-)
    S pozdravem Jitka

    OdpovědětVymazat
  6. Aničko, moc, moc díky za další návod. ♥ Jen taková malá prosbička, nechceš mi zapůjčit ty svoje permoníčky, co ti pomáhají? ;-) Potřebovala bych pomocníka na ty skořápky. Měj se fajn. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, jsem ráda, že návod někomu poslouží. A pokud jde o mé permoníčky - tady budu skrblík, nedám, moje :-))

      Vymazat
  7. Jeee ty jsou kouzelne! Anicko, dnes jsem si koupila prizi 100% bavlna vypada jako ceska snehurka a k tomu hacek 2.5mm. Tak snad to z toho umotam :) nevim jestli je to c.4 jako u vas.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haničko, tak to mám radost, že ses přehoupla do stádia příprav a vybavuješ se. Jen si nejsem jista, jestli ten háček nebudeš mít moc silný. Pokud ta příze je zhruba tak tenká jako česká Sněhurka, potřebovala bys určitě tenčí háček, tak poloviční oproti tomu, co máš teď. "Umotáš" to tak jako tak i s tím silnějším háčkem, jen ořechy bys pak musela dávat místo vlašských kokosové :-)))

      Vymazat
  8. Teda Aničko ty jedeš sotva stihnu vločku a už je tady další nápad,ty obháčkované oříšky jsou paráda určitě vyzkouším a ještě k předminulému příspěvku krásně si poměnila jídelnu i chodbičku.Radka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to je právě ono... jak sama píšeš, když už máš uháčkovanou jednu vločku, tak musím dodat další, aby ses nenudila :-) A ještě dík moc i za ohlas k mému malování u nás doma :-)

      Vymazat
  9. Koukla jsem i do loňského roku, je to moc pěkný nápad.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna