pátek 8. listopadu 2013

Načerveno... už je to tak, další proměna :-)

Dobré dopoledne,

černočerná proměna naší lednice mne nabudila natolik, že jsem včera dopoledne zrealizovala další ze svých velkých tajných plánů (manžel o mých akcích dopředu nikdy neví, nerada ho zbytečně stresuji, nemá rád rychlé změny a tak jej postavím před hotovou věc, stres se tak nestačí dostavit :-)). Opět za asistence obou dětí (no částečně, využívala jsem čas, kdy Jiříček zabral a Viki už je přece jen trochu disciplinovanější :-)). 

Když jsem se v průběhu malování Viki ptala, co na to říká, dostala jsem přesně tu odpověď, kterou jsem potřebovala "Máš to pěkné maminko, krásně to děláš..." :-)

Ale vy ještě nevíte, co jsem malovala načerveno, že? :-)

Rozhodla jsem se, že podélný žlutý pruh na zdi za jídelním stolem změním na červený. Ale co se budu složitě rozepisovat... Mé myšlenkové posuny v této oblasti se odehrávaly  v čase přesně takto:

1. Počáteční výmalba - hrůza, co? Ve skutečnosti ta žlutá tak nezářila, fotografie to trochu zkresluje, vydržela přesně půl roku (to jsme se s manželem neustále přeli o to, zda přemalovat či ne, já chtěla, on ne, že je to takové pozitivní :-))



2. Po půl roce od počáteční výmalby jsem vrchní a spodní část výmalby natřela nabílo, zůstal jen prostřední žlutý pruh, takto zůstala výmalba až do včerejšího dopoledne. Podle mě to byl rozhodně obrat k lepšímu. Někdy nejde jen o to, zda barvy k sobě ladí, ale i o poměry, v jakém jsou k sobě použity...



3. Zatím finální stav - já jsem spokojená, co vy na to? Bude to pěkně ladit k adventní výzdobě, co říkáte? :-))


A teď pár technických údajů: malířská barva PRIMALEX, řada FORTISSIMO, odstín Rock&Roll (stejný odstín máme celoplošně na protější zdi obývacího pokoje)

Ale teď už jsem vážně spokojená, vážně... :-)

Žlutá se mi líbí stále, jen si myslím, že jí to bude slušet více jen na doplňcích, jako drobný akcent, nikoli ve větších plochách, tak jak to bylo doposud.

Milovnice běleskvoucích bydlení asi nenadchnu, ale já mám prostě ráda barvy. Nabuzují mne a vyhovuje mi to tak. Manžel taky neprotestuje (jen občas, zpočátku, než si zvykne). Tentokrát mi řekl, že mi bude muset nasypat na podlahu nějaké zrní a hrách a já budu přebírat tak dlouho, dokud nedorazí domů z práce :-) Viki je z barev nadšená jako já. U Juráška si na jeho názor budu muset ještě chvíli počkat.... Třeba se do té doby přeorientuji "nabílo" :-))

Mějte krásný den

Anička

16 komentářů:

  1. Pekná premena. Síce miestnosť vyzerá tmavšie, ale nejako sa mi tam hodí viac ako žltý pás. Snáď to manžel rozdýchal. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Majko, je to tak. Tato část místnosti teď působí trošinku tmavěji, ale opravdu jen trošinku. Hodně záleží na tom, jaké je venku počasí. Manžel změnu "vydýchal" dobře :-)

      Vymazat
  2. Aničko určitě se to více hodí k jídelním židlím, ale zdá se mi, že jídelna je o něco tmavší. Ale vše krásně sladěné. Já jsem hold na tu bílou:) Každý ji na chuť nepřijde... Ale máte to doma moc pěkné a díky za nakouknutí. P.S. lednička se Vám povedla na plné čáře! Krásný večer Lucie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucko, jak už jsem psala Majce, je to to tak, jídelní část je teď malinko tmavší, ale není to nic dramatického. Bílé zdi se mi líbí a obdivuji je u jiných. Vím, že s bílými zdmi má člověk mnohem větší pole působnosti, pokud jde o zařizování interiéru a hlavně změny se dají realizovat mnohem snadněji než s barevnými zdmi. Já bych to s nimi ale doma dlouhodobě moc nevydržela... Třeba až ještě trochu více zestárnu, tak to přijde :-)) A díky za hodnocení ledničkové proměny :-) Krásný víkend Anička

      Vymazat
  3. Odpovědi
    1. Mně taky... Já prostě tu červenou snad v jakémkoliv odstínu doslova "žeru" :-)

      Vymazat
  4. Moc pěkné, taky se mi tahle proměna líbí :)

    OdpovědětVymazat
  5. Krasna promena. Obcas to chce zmenu a tobe se povedla. Rekla bych ze se daleko vic hodi k nabytku jak ta zluta. Nekde jsem cetla, ze pri pohledu na cervenou clovek dostava hlad a vice chuti do jidla tak nevim, jestli to bude tak i u vas :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, tak to mě těší, že se Ti taky proměna líbí. Já si myslím, že se ten sytý odstín žluté hodně "bil" hlavně s těmi vínově červenými židlemi. S tím pruhem to ještě šlo, ale celožlutá zeď za těmi židlemi, to už bylo vážně moc :-) Na některé fotky by se člověk zpětně neměl raději koukat... :-)) S tím účinkem červené barvy na apetit už jsem to taky mnohokrát četla a slyšela... Tak uvidíme, kolik přibereme :-)))

      Vymazat
  6. Hezka zmena ,je videt ze mate radi barevnost a nebojite se .Ja si vzdycky rikam vzdyt je to jenom barva a kdyz se mi to nebude libit tak to premaluju.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ello, díky:-) Barevnost, to je moje. Jen udržet se, aby to bylo ještě "v mezích" je někdy těžké. Ale máš pravdu, pro mě není žádný problém vzít do ruky váleček a přemalovat to, když to prostě není "ono" :-))

      Vymazat
  7. Tvou změnu naprosto chválím! My máme bílé zdi a všude a prostě z nich šílím... je na nich vidět prostě VŠECHNO... ale nemůžu manžu přemluvit do jiné barvy a jelikož byt patří jeho mamince, tak se zatím můžu jen vztekat... zatím ;o) měj se krásně, L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, díky :-) My máme manželovu maminku dobrých 300 km od nás a dům je náš :-))

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna