pondělí 12. srpna 2013

Leni, volám o pomoc... aneb znovu tu mám jednu květinovou záhadu...

Dobrý večer,

poslední dobou si často při psaní jednotlivých příspěvků vybavím jednu z Vás. Jednou je to "anonymní" Lenka (Leni, doufám, že se nezlobíš, že Tě nazývám stále tímto přívlastkem :-)), na kterou jsem myslela, když jsem připravovala návod k provázkovým prostíráním a provázkovému košíčku (http://agnieszcinykratochvile.blogspot.cz/2013/07/nejen-pro-anonymni-lenku-navod-na.html), u "kamínkového příspěvku" (http://agnieszcinykratochvile.blogspot.cz/2013/08/prispevek-kaminkovy-nejen-pro-ajku.htmlje to Ajka a teď myslím na další Lenku (http://lendule53-kreativ.blogspot.cz/), která mi pomohla při identifikaci jedné z neznámých kytiček ze zahrádky mé mamky, po nichž jsem moc zatoužila...(http://agnieszcinykratochvile.blogspot.cz/2013/07/krasne-nezname.html). 

Leni, ale i vy ostatní milovnice krásné květeny, prosím znovu o radu, o jakou kytičku jde.

O víkendu jsem byla zase u našich a znovu jsem si prohlížela tu neznámou bíle kvetoucí květinu a myslím, že kakost to není. Od mamky jsem dostala ještě nějaké doplňující informace - sama se vysemeňuje a stará rostlina jí vždy po zimě odumře a mladé vysemeněné rostliny, které vzejdou ještě do zimy, zimu přežijí a kvetou v dalším roce... Udělala jsem nové foto. Rostlina začíná odvétat a tvořit semena (na obrázku takovéto hnědé suché). Listy má obdobné jako kakost, ale květy nejsou, na rozdíl od kakostu, dělené.



Pomůžete?

Krásný večer

Anička

2 komentáře:

  1. Aničko já by řekla,že je to slez,mi na zahrádce kvete spíše jako pleve růžový ale slyšela jsem že kvete i bílý.Přesný název neznám . Mám pocit že ten růžový se jmenuje Maurský, ale není to jisté jsem sama zvědavá.
    Hodně úspěchů v poznání přeje Luďka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luďko, díky za odezvu. Jsi poklad :-) Opravdu je to on, konkrétně slez pižmový. Jupíí, to mám radost :-))

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna