středa 28. srpna 2013

Autorsky schválený květináčový příspěvek :-)

Dobrý večer,

se svolením autora (můj manžel) vám chci dnes představit své nové dřevěné venkovní květináče, které mi vyrobil na přání (a určitě z lásky) :-)

Jsou z dřevěných hranolků, uvnitř vyloženy 4 vrstvami hrubé plastové folie, mezery mezi hranolky jsou z bambusové rohože.

Já jsem se s radostí postarala o výsadbu - ve dvou vyšších japonský javor (kultivar dissectum), traviny, zakrslé smrčky a cypříšky, dřišťál, skalníky, v nižším plazivá vrba, vřesy a buxus, který chci tvarovat do koule. Na jaře by měly výsadbu osvěžit cibuloviny.

Mám z nich takovou radost :-)

Krásný zbytek dne

Anička

8 komentářů:

  1. wow, mít nápad je úžasná věc, ale zrealizovat ho, to už je slast. jste super tým

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) No je dobré, když máte doma někoho, kdo umí takhle pěkně "kutit". A tým jsme, i když někdy musí být docela zábava pozorovat naší živou výměnu názorů :-) Ale stejně vždycky děláme raději na něčem spolu, než každý zvlášť.

      Vymazat
  2. Paráda Aničko, moc se mi líbí:-)) Zkusim nenápadně ukázat manželovi:-D:-D
    Ajka

    OdpovědětVymazat
  3. Aničko, tak ty jsou parádní. Vyřiď manželovi, že je moc šikovný ...
    Hezký den ... Věra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věrko, díky. Už jsem vyřídila. Manžel chodil celé odpoledne po zahradě s vypnutou hrudí :-)))

      Vymazat
  4. No tak ty jsou nádherný!!! Manželovi poklonu!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, díky. Manželovy vyřízeno. Ale přece jen jsme dnes při debatě během procházky v ZOO přišli na jeden nedostatek... Přijde zima a my máme strach, aby mi rostliny, které jsem si do květináčů zasadila, zimu přežily. Zapomněli jsme na izolaci.

      Chtěla jsem to manželovi připomenout už dřív, ale při tom všem nadšení z toho, že už jsou hotovy a že můžu sázet, jsem na to zapomněla....

      Ale ještě to chceme napravit - takže plán je takový, že dovnitř vložíme ještě podél zdí (a nejspíš i na dno) tenčí polystyrenové desky, abychom rostliny více ochránili proti promrznutí. Ale znamená to, že budu muset vytáhnout už zasazené rostliny a část zeminy. Ale co bych pro ně neudělala, že? :-))

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna