neděle 31. května 2020

Desáté

Mám pocit, že až s dětmi si člověk uvědomuje, jak rychle život utíká.

Viktorčiny desáté narozeniny ❤️

Když mi bylo jednatřicet a stala jsem se poprvé mámou, úplně se mi přetočil vzhůru nohama celý můj dosavadní svět. Viktorka nás oba s mužem zaměstnávala od rána do noci (a často až do dalšího rána) :-) A i když vyrostla z miminka a pak batolete, vždycky pro ni bylo hodně důležité "dělat všechno spolu".

Už od mala jsme o ní mluvili jako o "hořáku". Do všeho šla po hlavě, s maximální energií, nadšením, celým svým srdcem, i když u toho občas padaly ostatní děti jako kuželky :-) Možná jí ten velký "oheň" uvnitř pomáhá úspěšně překonávat nejednu zdravotní komplikací, kterými si už od raného dětství postupně prošla a prochází.

Obdivuju její srdečnost a nesobeckost, i když se někdy trochu bojím, aby toho jiní nezneužívali. 

Není zatím moc vyhraněná a stálá, pokud jde o oblasti jejího zájmu. S velkou zvědavostí tak čekám, co si nakonec získá její trvalejší přízeň... Ráda kreslí a tu a tam i tvoří.

A možná ještě jedna oblast by tu byla... a táhne se s ní už odmalička (nejednou nám jako batole usnula s lžičkou v puse a rukou v talíři během jídla) :-) Ráda se točí kolem vaření a je nadšená, když spolu zkoušíme něco nového. Ostatně během "koronavirových prázdnin" se z ní stala skvělá svačinářka - její plněné tousty nebo ovocné salátky jsou skvělé!

Byla i u přípravy všech tří narozeninových dortů, které jsem letos chystala, vč. toho posledního, který byl určen pro ni.

Jedním z letošních dárků tak byla "Moje první opravdová kuchařka", kterou napsala 14letá česká holka pro všechny, kteří se v kuchyni začínají rozhlížet. A když už, tak už - ještě včera večer jsem jí na poslední chvíli spíchla i kuchyňskou zástěrku (nápady mi chodí, kdy chtějí, i za pět minut dvanáct :-))

Viki i Jirka byli z nové kuchařky pro děti nadšení tak, že se chtěli hned po snídani pustit do prvního receptu. Tak jsme dnes měli na dopolední svačinu moc dobré lívance :-)

A ještě jedna novinka - loni na podzim nás děti přemluvily k pořízení 2 už větších morčátek (jedno jsme bohužel museli utratit velmi záhy, protože Jirkovi nešťastnou náhodou upadlo a poškodilo si páteř). Viktorka pak po nějaké době prosila, abychom jejímu morčátku pořídili znovu kamarádku. Těsně před svými letošními narozeninami si tak ve zverimexu vybrala mlaďounké morčátko. S tou starší jsou jak máma a dcera :-) Obě jsou miláčky celé naší rodiny.


Mějte krásnou, i když trochu uplakanou neděli.

A.






9 komentářů:

  1. Moc gratuluji Viki ke krásným kulatinkám, přeju jí šťastný a spokojený život, splnění všech snů a přání, samozřejmě i zdravíčko a aby měla celý život kolem sebe samé fajn lidi! A tobě gratuluji k tak šikovné dceři! Mějte se všichni dobře a těším se vždycky na tvé další články. Věrka S.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věrko, moc děkuji za krásné přání i milá slova :-) Hezký večer A.

      Vymazat
  2. Oslavenkyni moc gratuluji a přeji jen všechno dobré !
    Taková zdatná kuchařinka je k nezaplacení :-).
    Mějte se všichni moc hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, děkuji :-) Když jsem jí tu kuchařku kupovala, doufala jsem, že by ji mohla potěšit. Ale takový úspěch jsem nečekala. Včera večer nám podle ní dělala vaječné omelety a dneska se chystá dělat na dopolední svačinku nějaký ovocný salát :-) Tak snad jí to nadšení vydrží a bude si to ještě dlouho užívat :-)

      Krásné dny A.

      Vymazat
  3. Pani Agnieszko proszę o przyjęcie mnie na Pani Bloga. Tak bardzo lubiłam go oglądać. Serdecznie pozdrawiam.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Halino, moc děkuji za zájem. Na blogu už ale opět jste, když se Vám podařilo napsat příspěvek pod blog :-) Měla jsem ho nějakou domu v neveřejném režimu, protože jsem teď delší dobu nestíhala psát nové příspěvky a měla jsem za to, že už na něj dřívější čtenáři nemají zájem chodit (ani se nedivím, když tady nic nového od května 2020 nepřibylo :-)). Je to zvláštní, protože se mi ozvalo více z vás, že byste jej chtěli dál navštěvovat (proto jsem ho překlopila minulý týden zpět do veřejného režimu). Zkusím napsat i nějaké novinky od nás .-) Mějte se krásně a ještě jednou díky za Váš zájem. A.

      Vymazat
  4. Bardzo si










    e ciesz

























































    Bardzo się cieszę, że będę mogła znowu podziwiać Aniu Twój blog.Jestem już dość leciwa i niestety nie znam się za bardzo na tym całym blogowaniu i internecie. Muszę prosić wnuczki. Serdecznie pozdrawiam i oby do wiosny, do pięknego Waszego ogrodu.



    OdpovědětVymazat
  5. Nice post thank you Michael

    OdpovědětVymazat
  6. Thanks for your valuable input and contributions to this blog

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna