pondělí 8. ledna 2018

Má dnešní radost

Dobré odpoledne,

dnes z časových důvodů jen ve zkratce... O něčem, co souvisí s další mou letošní výzvou.


BioAbecedář Hanky Zemanové. Těším se moc, až si jej přečtu skrz na skrz. Tahle oblast mě zajímá už hodně dlouho a chtěla bych jít více do hloubky. Podle toho, co jsem se o Hance mohla z různých stran dozvědět, to bude velmi poučné, inpirativní a zábavné čtení :-) A myslím, že bych tím mohla splnit jeden z bodů letošní čtenářské výzvy .-)

Sama se nepovažuji za "biofanatika", ale zdravé jídlo, které nebude "nabušené" látkami, které v nich nemají co pohledávat a bude složeno z potravin, které našemu tělu naopak velmi prospívají, si určitě pro sebe i svou přeji hodně. I to je podle mého názoru jeden z důvodů, proč se třeba v posledních letech tolik zvedl zájem o permakulturní zahradničení. Myslím, že není úplně jednoduché se v problematice zorientovat a především nenechat se bezdůvodně strhnout argumenty té i druhé strany. I proto jsem se rozhodla pro nákup této knihy - která obsahuje nejen průvodce nakupováním (informace o jednotlivých potravinách a odpovědi na často kladené dotazy s tím spojené), ale rovněž informace o méně používaných zdravých potravinách či receptovou část rozdělenou do několika celků podle typu připravovaného pokrmu.

Zajímalo by mě, jaký vztah k biopotravinám a vůbec všemu okolo máte vy? Je to podle vás momentální výkřik módy, skvělý obchodní tah prodejců biopotravin nebo nutná podmínka kvalitního života, o kterou musíme usilovat?

Krásný den

A.

2 komentáře:

  1. Zní to jako zajímavá četba :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moni, díky za návštěvu i komentář. Je to moc pěkná četba - kromě hromady velmi přehledně poskytnutých informací se mi líbí i to, jak do hloubky autorka u jednotlivých témat jde a především to, že nevnucuje nikomu svůj názor, naopak zveřejňuje ke každé problematice závěry různých odborných skupin a každý si může udělat svůj závěr sám. Už dlouho mě nezaujala populárně naučná literatura natolik, abych si od stejného autora do měsíce koupila další knihu. To je tento případ - už mám doma i Novou biokuchařku Hanky Zemanové :-)) Hezké dny A.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna