sobota 13. ledna 2018

Co se v mládí naučíš,...

... později jako když najdeš .-)

Chtějí to. Jsou motivovaní a natěšení. A já ráda předávám zkušenosti dál a vyšívání mě baví. Tak proč jim v tom bránit, že?

Náš rodinný vyšívací kroužek (už chybí jen muž .-))


Pro Viki to není první setkání s jehlou a vyšívací bavlnkou a je hezké vidět, jak se zlepšuje a hledá si sama svůj styl práce. Pro Jiříka je to sice premiéra, ale je velmi šikovný. Fascinuje mě jeho schopnost soustředit se. Pekelně se soustředit. 

Využila jsem (už u Viki) osvědčenou taktiku - začínáme s výšivkou na vystřižené kolečko filcu - předním stehem spirálku dokola (pomocnou linku jsem Jirkovi načrtla tužkou). Až vyšije celé kolečko, nalepí jej na čtvrtku papíru, dokreslí tělíčko a tykadla a vytvořeného hlemýždě pak pěkně zarámujeme a pověsíme na zeď :-)

Třeba tip i pro Vaši domácí zábavu. Krásně se při tom rozvíjí jemná motorika rukou a řada milých drobností se dá vyrobit už s minimem dovedností .-)

Mám radost, že je to baví. I když... když se Viki zasnila, jak bude v dalším projektu vyšívat koníka, trochu se mi orosilo při představě, že koníka předkresluji na látku, čelo... Asi budu muset děti požádat, aby mi vyrobili dopředu šablonku, kterou jen obkreslím :-)

Krásný den

A.

8 komentářů:

  1. No já se vůbec nedivím Aničko. Vždyť když oba vidí maminku pracovitou a tvořivou, musí se připojit se svou troškou do mlýna.
    Ať vám společné tvoření jde od ruky.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Álo, snad na tom něco bude :-) Díky a krásný zbytek víkendu. A.

      Vymazat
  2. To je krásné. :) Jen tak dál! Takovéhle věci je třeba podporovat... a je vidět, že jim to jde a že je to baví. Což je jen a jen dobře!

    OdpovědětVymazat
  3. Aničko, jste skvělá trojka (taťka se nepřidal?). :-) Mám zkušenost, že klukům jde šití kolikrát lépe, než holčičkám, výsledek jejich snažení je hezčí... Pěkný zbytek neděle. D. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, děkujeme :-) Ne, tatínek zůstal stranou. To je moje parketa, on děti zasvěcuje do tajů motorů :-))) Ale Tvou zkušenost mohu potvrdit, Jiříček byl na poprvé šikovnější než Viki ve stejné době - má rozhodně větší trpělivost, Viki své celé kolečko dovyšívala až na popáté, Jirka to zvládl najednou a i s tou jehlou se tak nějak lépe oháněl... :-) Ale myslím, že to není až tak důležité, hlavně, že je to bavilo a navíc u Viki opravdu vidím pokrok, stehy už jsou skoro všechny stejně dlouhé a už jí skoro nemusím navlékat do jehly bavlnku, když se jí vyvleče .-) Krásný zbytek neděle i Tobě A.

      Vymazat
  4. Úžasný blog, najdu tu naprosto všechno co mě baví a svým způsobem i inspiruje. Krásná práce - těším se na další článek a beru odběr (když koukneš ke mě na můj tvořící blog, a vezmeš odběr budu ráda) ;-) Hezký páteční večer Janina
    https://janinatvoriskvosty.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, díky za milou zpětnou vazbu k blogu :-) Díky za pozvání na blog - určitě nakouknu .-) Hezký večer A.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna