pátek 5. února 2016

Už se také těšíte na novou zahradnickou sezónu?

O NAŠICH NEJVĚRNĚJŠÍCH PŘÁTELÍCH...
Stěžuje si nešťastný zahrádkář svému sousedovi: „Pepo, já se z toho snad zblázním,
slimáci mi sežrali celou úrodu!”
Soused Pepa ho uklidňuje: „Neboj se, oni to přežijí.”
JAK NA PĚKNÁ RAJČATA... A NEBO OKURKY?
Mladá krásná žena najde zálibu v zahradničení. Na své zahradě tráví celé víkendy a většinu odpolední. Všechno jí tam roste a všemu se pod jejíma starostlivýma rukama daří, jen rajčata stále stávkují a žena neví, jak to udělat, aby se plody konečně začervenaly.
Vyrazí proto pro radu k sousedovi, jehož rajčata jsou nejčervenější, největší a nejhezčí v celém širokém okolí. Soused ženě poradí: „Pokud chcete mít tak pěkná červeňoučká rajčata jako já, dělejte to, co dělám já. Každý den se dvakrát postavím před záhon s rajčaty úplně nahý a ty se od hanby začervenají!”
Asi za měsíc přijde zahrádkář na návštěvu k mladé nadšenkyni, ale vidí, že na rajčatech se vůbec nic nezměnilo. „Tak co, mladá paní, dělala jste to tak, jak jsem vám poradil?” „Dělala, dělala. Dvakrát denně, někdy dokonce třikrát jsem se před rajčaty vysvlékala, a nic. Ale podívejte se na moje velké salátovky!”
Tento a postupně i další příspěvky z oblasti zahrad a zahradničení najdete od včerejška i na mém novém webu kvetoucí zahrada či facebookových stránkách.
Krásný den
A.

4 komentáře:

  1. Dobré ráno Aničko, od srdce jsem se hned ráno zasmála. Jen při pohledu na toho slimáka mi trochu přeběhl mráz po zádech. Hezký víkend. Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, nejdřív úsměv a pak mrazeních v zádech při té představě, že nám ty malé potvory zase žerou úrodu nebo kytky, viď?... No uvidíme, jak to bude se slimáky letos... Krásný zbytek neděle A.

      Vymazat
  2. Ahoj Anicka ....
    Hned zrana take prijemne a vesele cteni ...:-) dakujem,spravili mi naladu a den je hned krajsi ... nanovy blog sa idem hned pozriet ... :-) L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lauri a tak to má být, ne? .-) Krásný zbytek neděle A.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna