neděle 14. února 2016

Karnevalová maska...

... pro Viki ve fázi rozpracování. 

První dokončená věc - sukně (několik vrstev tylu všitých do široké gumy, kolem pasu našitý pásek k uvázání mašle ze saténu. Saténové stuhy už mě pěkně dlouho nikdo nedonutí šít, jak já mám ráda bavlnu... .-)


Zbývá flitrovou a korálkovou výšivkou ozdobený top a snad i na ozdobné rukávky dojde. A pak vyrobit pořádná žabí očiska a připevnit je s korunkou na čelenku, trochu zapracovat na konečcích rukou a nohou, doladit barvením či malováním punčocháče... A pak už bychom snad i mohly vyrazit na zábavu .-)

Jak jste na tom s maskami vy? Šijete je pro své děti, vnoučata, neteře či synovce sami? A nebo raději kupujete?

Krásnou neděli.

A.

12 komentářů:

  1. Ahoj Aničko, (dovolila jsem si tykat) já pro dceru masky a kostýmy šiju, hlavně i proto, že zásadně požaduje masky netradiční- netopýr, papoušek, vosa apod. Takové masky by asi stejně nešly půjčit, ale protože mě to baví, tak tvořím a proti těmto přáním nic nenamítám. Není nad spokojená dítka, že? Hodně úspěchů při dalším šití přeje Romana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Romi, těší mě a vítám Tě na svém blogu. Vůbec se nedivím, že nabídka v obchodech Tvé rodině vůbec nedostačuje. Ty karnevalové masky bych chtěla vidět, to musí být pokaždé první cena, ne? .-) Krásné odpoledne A.

      Vymazat
  2. Jé, ta je hezká! Ta se bude dát nosit i "jen tak" po karnevalu, ne? :-) Jsem zvědavá, jak bude celá maska žabičky nakonec vypadat, plány zní úžasně:)
    A co se šití masek týče, snad se včas s nějakým tím strojem skamarádím, abych pak dětem mohla taky šít :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, Veru, už jsem zvažovala, že bych se do ní nasoukala a vzala si ji na ples :o)))) Přeji krásné chvíle s novým kamarádem šicím strojem .-) A.

      Vymazat
  3. Aničko, sukýnka je přímo luxusní, to nebude pouze karnevalová, že.
    Už delší čas přemýšlím o podobné pro nejmladší dcerku, je moc složité? A kdes, prosím, sehnala tyl?
    Opravdu nádherná práce, to musí mít dceka obrovskou radost.
    A co kašel, už nezlobí?
    Krásný večer, Aničko.
    Bohunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohunko, to se uvidí, zda vydrží ten karneval .-) Složité to rozhodně není tak, že by se to nedalo zvládnout. Veškerý materiál jsem koupila vč. tylu ve slevách v PRIORu .-) A kašel - už nezlobil a zase zlobí, ach jo :-( Krásné odpoledne A.

      Vymazat
  4. Krásná sukénka, moc se mi líbí ta kombinace se zeleným saténem. Já jsem masky dětem vždy šila. Dnes už jsou dospělé, ale masky jsou stále schované v truhle, určitě ještě najdou využití, jsou to poklady. Nejvíce mi tehdy dala zabrat stonožka :-) Přeji Ti ať se dílo podaří, budu vyhlížet výsledek. Zdravím Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, děkuji. Ale ten satén, ten mi dal. Neskutečně klouže. A když je člověk rozmazlený od bavlny... no co Ti budu povídat. Je krásné, že své karnevalové kostýmy šité dětem schováváš, já je většinou rozdám dalším, kteří mají mladší děti. A ta stonožka... že by příští rok .-) Měj se krásně A.

      Vymazat
  5. Ked boli moje kocky male, tak som sa tesila vzdy na karneval, nech sa mozem ukazat aka som sikovna. Sili sme spolu s kamoskou. Ta raz doniesla Burdu ktora bola specialne na detske masky a usila synovi masku hodin. A jej syn preplakal cely karneval, lebo vsetci mali pusky, mece, kovboji, muskatieri, vojaci, policajti, len on nemal nic. Moja dcera bola kvietok, mala lupienkovu suknu atd... a zavistlivo pokukovala po princeznach. Takze dalsi rok sme to napravili. Ta zabicka bude urcite super, ako vsetko co vytvoris. Tesim sa na vysledok.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Atize, úplně to vidím... Snad to u nás nedopadne stejně. Ale Viki mi kostým s každou další částí chválí víc a víc, tak snad to bude ok. A Jirka - to mu je to zatím šumafuk .-) Měj se krásně A.

      Vymazat
  6. Loni jsem vnučce šila masku na karneval. To byl můj první velký šicí počin s novým strojem.http://atakseptam.blogspot.cz/2015/03/co-ma-spolecne-cmelak-zdravotni-sestra.html Letos je u nás maškarní až v březnu, tak ještě nevím, co si dcera vymyslí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marci, super. Jsi šikulka. Na tu sestru bych si asi netroufla .-) Krásný karneval, ať už je kostým jakýkoliv. A.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna