neděle 7. října 2018

Podzimní relax...

... na prahu domu :-)




Včera pozdě odpoledne mě mé vnitřní já uprosilo, abych šla aspoň na chvíli tvořit. 

Výsledkem je podzimní výzdoba u vchodu do domu - kromě podzimního věnečku, který už jsem dělala dřív (líbí se mi i v té "nečerstvé" podobě, je v něm teď více podzimní melancholie :-)), jsem osadila podzimními astrami, maceškami, drátovcem a vřesem plechovou vaničku. 

Nové obyvatele dostaly i truhlíky na spodním okně u vchodových dveří (vřesy, macešky, klikva), doplněné o milovanou keramiku (krásnou andělku mi vyrobila Renča, domečkový zápich a keramická srdíčka mám od Pavly - Lavender, květinové zápichy ve vaničce a keramické ptakoše pak od Zuzky Morkusovic). 

A když už jsem byla v tom kreativním rozpoložení, vzala jsem to i z druhé strany domu, tj. u terasy - starší podzimní věnec jsem našla v garáži (ještě plánuji trochu oživit, ale i teď už se na něj dá koukat :-)), nádherné dřevěné domečky mi vyrobila má blízká dušička Stáňa, jejíž krásné a vkusné venkovské bydlení obdivuji pokaždé, když ji v jejím milém a přátelském království navštívím :-)

Vše doplněné okrasnými dýněmi od mamky, "minijablíčky" z jeřábu tečkovaného z vlastní zahrádky, kaštánky, které sbíráme každý všední den s dětmi po cestě do školy/školky a kukuřicemi, které mi přinesla Viki z procházky po sklizeném poli za námi.

 



A stihla jsem při tom všem i zrušit všechny balkónovky, uklidit prázdné truhlíky a květináče, zamést před domem a umýt jedno (to spodní) okno :-) A jak dobře se pak usínalo... víc to své já musím poslouchat .-)

Mějte krásný zbytek neděle

A.

10 komentářů:

  1. Povedlo se ti to - moc se mi líbí hlavně truhlíky.
    Hezký zbytek podzimní neděle

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáňo, děkuji. Krásný nový pracovní týden A.

      Vymazat
  2. Parádní....povedená výzdoba....I.

    OdpovědětVymazat
  3. Aničko, tak to je pohlazení po duši. Koukám se stále dokola na tu nádheru. Jsi šikovná a máš skvělý vkus.
    Přeji příjemný večer. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, děkuji za zastavení i milá slova :-) Těší mě, že se Ti mé podzimní aranžování líbí :-) Krásný den A.

      Vymazat
  4. Krásné aranžmá! Radost pohledět!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  5. Aničko, opravdu nádherné. Stále dokola obrázky prohlížím... A ta andělka... :-) Chtěla bych to umět skloubit vše tak jako Ty. ;-) Co ještě obdivuji, Tvoje světlé květináče. Jak je udržuješ? Já jsem měla bílé a nešly mi vyčistit ani savem. A jsi spokojená s tímto typem truhlíků? Já je kdysi chtěla koupit a prodavačka mi je rozmluvila. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Dášo, děkuji za poklonu, ale každý máme své zdroje inspirace a vzory, nejsem výjimkou :-) Já jsem třeba vždycky u vytržení, když přijedu na návštěvu ke Stáni z Kouzla venkova. Světlé květináče, resp. truhlíky - jsou plastové, tak s tím nemám takový problém, ale tohle Tě určitě potěší - jak jsem nedávno psala ódu na jedlou sodu - tak vřele doporučuji i na čištění truhlíků (opravdu pomohou pustit dost špíny) a já s ní velmi obstojně vyčistila i naše bílé venkovní parapety, které mě trápily víc než ty truhlíky. Takže zapomeň na savo a zkus to taky se sodou, když tak můžeš nechat po nanesení vlhkým hadrem sodu chvíli působit nebo zkombinovat ještě s octem .-) Jinak truhlíky se mi líbí, ale už bych si je nekoupila. Prodavačka Ti radila dobře. Jsou samozavlažovací, ale stejně kolem nich musí pořád běhat a rostliny často zalévat. Naopak jsem od sousedky slyšela pět ódy na truhlíky pana Lebiše (http://www.lebis.cz/truhliky), hned bych si je koupila... hrozně mi ale vadí vzhled, nejsem schopna si vybrat, tak jsem se ke koupi nových zatím nerozhoupala. Prostě mi ty tři základní barvy ani trochu nesedí a navíc ten design není ani trochu hezký... Tak ještě přemýšlím, jak to vykoumat, zda je nekoupit a k nim si vyrobit nějaký "vnější" obal z rohože, klacíků, pytloviny... Tak snad jsem Ti trochu pomohla :-) Krásný den A.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna