pátek 25. září 2015

Můj letošní podzimní věnec...

... nakonec není jemný, přírodní, jen z klasů pšenice, tobolek černuchy, případně dalších přírodnin..., jak jsem původně zvažovala a byť se mi takové velmi líbí.

Poslední dny mám však potřebu obklopit se barvami. A oranžová s červenou na mne působí pozitivně, energicky, přitom teple, mile... a přeci i k podzimu neodlučitelně patří.

Věneček je tedy veselý, ve znamení barev. Oproti loňsku i změna v použitých materiálech a technice. Techniku vpichování už jste u mne mohli vidět u letního námořnického věnce, stejně jako u jarního, který jsem vyráběla svým rodičům. Využila jsem při něm veškeré zbytky, které mi zůstaly od šití podzimního povlaku na polštář, jablíčkových prostírek či prostírky na konferenční stolek. A pak že se nevyplatí aspoň trochu křečkovat! :-) 


Část věnce tvoří i filcové kytičky, jejichž výroba vůbec není složitá a kdo si rád hraje, může si vytvořit z kytiček celý věneček, bude vypadat skvěle. Kytičky můžete z filcu vystřihovat klasickými rovnými nůžkami či krejčovskými zubatými a hned máte dvě různé alternativy :-)

Věneček by mohl zůstat jen látkový či látkový s filcovými kytičkami. Pro tentokrát jsem však přidala i nějaké přízdoby a přeci jen nějaké ty klásky a další přírodniny uplatnila... no a místo loňských pírek celý ptáček (toho jsem nevyráběla, ale koupila v jednom květinářství) :-) K zavěšení jsem zvolila jutovou stuhu, která pěkně koresponduje s tělíčkem ptáčka.

Krásný třetí oficiálně podzimní den

A.

4 komentáře:

  1. Ahoj Aničko, moc krásný věneček. Skoro se zdá jakoby byl z podzimního listí. Přeji krásný podzim. Jitka

    OdpovědětVymazat
  2. Aničko, věnec je moc pěkný. a ptáčka jsem zkoumala a pak teprve četla, čekala jsem, že jsi ho vyrobila, protože u tebe mě nemůže nic překvapit. Fakt je moc hezký.
    Pěkný den Majka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Majko, tak třeba za rok i nějaký můj vlastní opeřenec :-)))

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna