neděle 16. srpna 2015

Mentol v posteli...

... je v těchto dnech podle mého názoru naprostou nezbytností, i když zdá se, že se blýská na lepší časy... :-) Ať tak či onak - při pohledu na něj na mne dýchne trochu chladu a tomu se zatím příliš nebráním :-)



Látky na povlečení do ložnice v barvě mentolu jsem vybírala s různými dekory tak, aby k sobě hezky ladily a současně umožnily různé varianty, jak postel ustlat. Kromě oblíbených stálic v podobě puntíků a proužků jsem tentokrát vyzkoušela i hvězdy.

Ložnice je zčásti vymalována v téměř "marshalím" (rozuměj od slova "marshala") odstínu (ne, že bych šla s davem a natírala marshalou vše, co mi přijde pod ruku, protože je to prý letošní barva roku, koneckonců výmalba už má nějaký ten pátek za sebou, ale momentálně to vypadá, že jsem asi tzv. "in" :-)). 

Pokud se vám mentolové osvěžení líbí tak, jako mně, mrkněte na další realizace a nechte se inspirovat. Určitě najdete tu pravou inspiraci i pro váš styl bydlení :-)


Zdroj obrázků: www.pinterest.com

Kombinace téměř "marshalího" odstínu s mentolem na mě působí moc příjemně, i když jsem nikdy pastelové barvy moc nemusela... v poslední době jim však pomalu přicházím na chuť a tak v hlavě spřádám plán na příští povlečení v dalším pastelovém odstínu :-) 

K ložnímu povlečení jsem si ušila i dva povlaky na menší polštářky v jednobarevné mentolové barvě. Zatím bez dalších cerepetiček... ale materiál na dodatečné dekorování už je objednán a tak se bude minimálně malovat, vyšívat a taky trochu háčkovat :-)

Mějte se krásně

A.

11 komentářů:

  1. Aničko,máš krásný blog a jsi moc šikovná. Domeček jako klícka,moc se mi u Tebe líbí. Budu chodit pro inspirace :-)) Pěknou neděli, Hana ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, děkuji za pěkný komentář - i když s tím domečkem jako klíckou - to bys u nás někdy musela být, když to naše dva raubíři roztočí, to bys asi změnila názor :-) Hezký večer A.

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. Já vím - pěkně by se to hodilo k té Tvé nové jídelní sadě, co sis pořídila, viď? :-)))

      Vymazat
  3. Hezký den Aničko.Nějak čím dál častěji navštěvuji Tvůj blog.Je moc pěkný.Chtěla jsem se zeptat (jestli to není tajemství)kde chodíš nakupovat látky.Dáš typ?Děkuji LenkaK.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že bych začala dávat příspěvky ještě častěji?... :-) Ale vážně, díky za komentář a na oplátku odpověď na otázku - metráž nakupuji různě, bavlnu nejčastěji u pana Petra Podzimka (resp. jeho manželky) na mimibazaru zde: http://www.mimibazar.cz/bazar.php?user=225782 (bohatý výběr za velmi pěkné ceny, vstřícné a rychlé jednání) a pak také u Miruš zde: http://metraz-latky-mirus.cz/ (slušné, i když o trošinku dražší ceny než předchozí, ale ještě bohatší výběr i zahradničních designových látek, ochota a rychlost také). No a pak občas u Meluzínky zde: http://metraz-latky-mirus.cz/ (trochu vyšší ceny, ale velký výběr zahraničních designových látek a nejen plátno, ale také úplety, flanel, fleece..., ochota a rychlost také, navíc různé zajímavé akce), u paní Jarníčková zde: http://www.fler.cz/shop/jarnickova-most... (má obchůdek i na mimibazaru zde: http://www.mimibazar.cz/bazar.php?user=203626)... opět velmi slušné jednání, velký výběr i zahraničních látek, o trochu vyšší ceny než první zmiňovaná)... Tak snad si vybereš a budeš spokojená :-) Hezký večer A.

      Vymazat
    2. Aničko hezký večer.Moooc Ti děkuji.Dneska jsem hledala nějaké odkazy,tak na oplátku.bavlnenysen.cz. latka-metraz.cz. latkybara.cz. z tohoto odkazu,ale jak jsem pak ještě večer koukala jednou tak na mě vykoukla picerie No tak nevím.Přejí Ti hodně tvořivých nápadů .Jó a ten recept taky zítra vyzkouším.Pa LenkaK.

      Vymazat
  4. Moc pěkná kombinace v mint barvě Aničko ;) Já tyhle pastelové barvičky můžu, obzvlášť mátovou. Povedlo se ti to!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vím, Kami :-) A díky moc za komentář. Hezký večer A.

      Vymazat
  5. Odpovědi
    1. Díky, Raduš - za zastavení i pochvalu :-) Hezký den A.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna