středa 27. srpna 2014

Svíčkovec...

... jako trvalka, která mi letos přinesla největší zahradní překvapení roku. Hodně jsem si od ní slibovala. I přesto předčila veškerá má očekávání.


Koupila jsem si ji loni na podzim. Vyšší, zhruba 80 centimetrů vysoký, kultivar s bílými květy a o trochu nižší (30 - 40 cm) kultivar s růžovými květy. Krasavice, nad kterou se tu rozplývám, nese mužské jméno "svíčkovec Lindheimerův (Gaura lindheimerii)".

V zahradnictvích nebývá běžně k dostání. Je to ale škoda. Když rozkvete, je to nádhera. Keříčky obalené do závoje z mnoha malých kvítků na sebe zaslouženě strhnou téměř všechnu pozornost. A není to krása pomíjivá, svíčkovec je charakteristický velmi dlouhou dobou kvetení - od června až do září.

Pokud jde o podmínky k pěstování - miluje sluníčko a preferuje spíše sušší, pokud možno hlinitopísčitou propustnou zeminu.

Znáte? Pěstujete? .... Uvažujete? :-)

Krásné, i když poněkud deštivé dny

Anička

6 komentářů:

  1. Aničko je to krásná kytička...Gauru si pamatuji ze zahradnictví a viděla jsem ji i použitou v truhlících s balkonovkama...Ještě ji sama nemám,ale nahrála jsi mi,uvažuji o ní...Šárka

    OdpovědětVymazat
  2. to je krása... kdyby bylo místo, hned ji mám na zahradě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Majko, může být i v truhlíku, pokud ho máš pak na zimu kam uskladnit (místo bez mrazu, ale chlad)... :-)

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna