neděle 3. srpna 2014

Tak ještě malé vylepšení... Viktorčiny šatičky na svatbu

Muž už se chytá za hlavu. Proboha, ať už ta svatba je! Do sestřiny svatby stále zbývá ještě pár dnů a tak mi to nedá. A pořád vylaďuji :-)

Začala jsem šít kabelku po druhou sestru a snažím se "dotáhnout" hotové. O malém vylepšení Viktorčiných šatiček na svatbu (zbude-li ještě chvilička) už jsem se zmiňovala, když jsem o nich psala poprvé... Háčkovaná bordurka. Pokud by se vám zalíbila, napište mi do komentářů či na e-mail uvedený na levé liště blogu a já vám pošlu grafický nákres. Zkusila jsem si zase něco nového v háčkování - křížení sloupků v první řadě bordury.


Do svatby mám v plánu ještě reprezentativnější šňůrku na dudlík pro našeho malého savce (u šicího stroje záležitost několika minut) a protože jsem se rozhodla svěřit tentokrát své dlouhé kadeře kadeřnici (chci si učesat drdol v obdobný tomu, co nosívala Evita Perónová), tak ještě nějakou tu ozdobu do vlasů. 

Ráda bych využila know-how čerstvě nabytého na posledním z našich místních kreativních podvečerů, na kterých se s holkami z okolí scházíme od začátku července. Posledně jsme si ukazovaly, jak pracovat s drátkem a korálky a vyrábět z nich jednodušší bižuterii. 

Na sestřinu svatbu si chci vyrobit drátkovanou 3D květinu, která se připevní z boční strany drdolu. Trochu ambiciózní záměr na úplného začátečníka, že? :-) Ale věřím, že i když by to nevyšlo úplně podle mých představ, vzejde něco, co snad půjde použít...

Tak mi držte palce!

Krásné dny

Anička

6 komentářů:

  1. 3D kvítko? To zvládneš určite v pohode.
    Ehm...ja viem, že nechceš dávať fotky rodiny na web...ale kurník šopa...náramne rada by som videla, jak budete všetci vyzerať. :) Snáď jedna jedinká fotečka by potom zo svadby mohla byť???
    Jo...mimochodom, som zvedavá, kto bude stý šťastlivec. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Majo, nechám si to projít hlavou :-) Než dorazí nějaké fotky od rodiny, sama jsem nestihla nafotit téměř nic. K tomu Tvému mimochodem - taky jsem zvědavá. Čekám ale už dlouho, jako by nikdo nechtěl být stým... :-)

      Vymazat
  2. Aničko, krásně jsi tu vaši rodinku na svatbu nachystala. Koukala jsem i na předešlé modýlky. Jsem moc zvědavá, jak se ti vydaří tvá představa o drátkované květině. Užijte si svatbu ...
    A vůbec celý zbytek prázdnin ... Věra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věrko, květina vyšla podle představ. A svatba byla skvělá. Ale utekla hrozně rychle.. Krásný zbytek srpna Anička

      Vymazat
  3. Aničko, ty tedy jedeš! :-) Vše to máš vyšperkované a obdivuji i tvoje šatičky, moc pěkné. Já jsem kdysi měla šaty do tanečních také přešívané ze "starých" saténových a nosila je nejraději... Ať se i nadále daří. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) Daško, ty mé přešívané budou taky asi patřit k velmi oblíbeným. Obzvláště v parném létě jsou šaty z chladivého hedvábí k nezaplacení :-)

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna