středa 13. srpna 2014

Náš nový zahradní oblouk

Už jsem se vám o něm zmínila, když jsem psala o zahradních obloucích, obeliscích a jiných oporách. Je na naší zahradě třetí v pořadí a vyrobil mi ho nedávno po dlouhém naléhání na přání manžel. A po dalším naléhání svolil k jeho zveřejnění zde :-)


Na podzim k němu zasadím anglické popínavé růže - pro nezasvěcené jde o odrůdy růží velmi vysokých kvalit šlechtěné panem Davidem Austinem. Více informací i obrázků těchto krasavic najdete třeba zde

Pro toto místo původně neplánovaný oblouk si na podzim vyžádá přesun červenolistého javoru, nasazeného letos na jaře. Je to krásný strom a i když by ani na jeho stávajícím místě neměl zasáhnout do konstrukce oblouku, bude lepší, když jej posunu kousek od oblouku směrem k terase. Vynikne víc a růže mají kolem sebe rády "vzdušnost" :-)

Trvalo delší dobu, než mne napadlo, že by zahradní oblouk v tomto místě nemusel vypadat špatně. A přitom mi teď, když už stojí na místě, přijde, jako by tu patřil odjakživa. Je to poslední tečka (aspoň prozatím) za mými úpravami této části zahrady, které jsem započala letos na jaře.

Zdar obloukům!

Anička

10 komentářů:

  1. Oblouk je moc hezký ,ale košik a prostírání nemá chybu.Seš opravdu šikovná.Hezké dny přeje Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) Takhle to manželovi říkat nebudu, ano? :-))

      Vymazat
  2. Aničko ten oblouk je překrásný. Já mám u růží takový obyčejný z Penny, ale už praskla nožka, takže poprosím svého manžela aby mi vytvořil podle vašeho vzoru taky takový. Jestli se teda nebude tvůj manžel nebo ty zlobit.
    krásný den Majka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Majko, zlobit se určitě nebude. Patentovat si ho nenechal :-)))

      Vymazat
  3. Aničko, je nádherný .... pochval manžela, moc se mu povedl .... už se moc těším na fotky s růžemi .... Marki

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna