čtvrtek 7. srpna 2014

Džínová kabelka pro mou druhou sestru...

... nakonec dokončena v předtermínu :-) Šila jsem podle dubnového čísla (2014) časopisu Marina Quilt. Za tento časopis, byť nepatří mezi nejlevnější, jsem neskonale vděčna jeho autorce přezdívané Bellet. 

Učím se při něm tolik věcí kolem šití, které bych se jinak sama nenaučila za celý život. Pod Belletiným vedením jsem už ušila nejeden výrobek. Střih na tuto kabelku byl láskou na první pohled. Vedle pěkného tvaru se mi hodně zamlouvala i kombinace džinoviny s bavlněnou látkou s pěkným vzorem. Přiznám se ale bez mučení - tentokrát to byla pro mne vážně výzva. 

Ne všechny pasáže popisu výroby kabelky byly jasné a srozumitelné. Ani pro mě, ani pro mého muže, kterému jsem je dala číst jako nezaujatému a momentálním šitím nezatíženému čtenáři. Dost jsem improvizovala. Jsem ráda, že to nebyl můj první výrobek šitý s Bellet, to bych to šití asi brzy nadobro vzdala :-) 

Ale všechno špatné je pro něco dobré. Kabelka je na světě a já doufám, že si v ní má sestra najde zalíbení :-)


Šito z džínoviny a bavlněných látek - rybičkové, použité na přední část kabelky v kombinaci s džínovinou, dále bílo-modro proužkované, použité na vnitřní kapsu a spodní část klopy vnější kapsy a černé použité uvnitř kabelky. Zapínání je na zip, vnitřní i vnější kapsa na magnet. Džínovina prošita bílým stehem.
Krásný den

Anička

8 komentářů:

  1. Je krásná Aničko, a ta látka s rybami je super. Sestra bude určitě nadšená. Měj se hezky Věrka

    OdpovědětVymazat
  2. Aničko, je úžasná !!!!! Marki

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak snad ji letos ještě ségra vynosí někde u Atlantiku .-)))

      Vymazat
  3. Paráda Aničko, jsi šikulínka:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) Spíš tvrdohlavý mezek, co nerad prohrává :-)))

      Vymazat
  4. Aničko, ta kabelka je překrásná. Od Bellet mám pouze dvě čísla, ale taky jsem z toho hezky šila.
    Majka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna