sobota 1. února 2014

Štítky zase trochu jinak

Krásnou sobotu,

přijde mi to jako celou věčnost, co jsem tu nebyla. A přitom je to jen pár dnů, co jsem tu vložila poslední příspěvek. Stalo se u nás hodně věcí. Vedle toho, že intenzivně pracuji na realizaci svého snu, řešili jsme doma opravy. 

Ve středu v podvečer jsme zjistili, že ložisko u pračky, se kterou spokojeně pereme už 11. rokem, dosloužilo. Máme ještě jednu záložní pračku, kterou jsme podědili, takže žádná katastrofa... Přesto jsme řešili, co dál, zda koupit ještě novou, nebo opravit tu stávající odborníkem. 

No a jak to někdy chodí, nakonec přijde na řadu varianta C. Manžel se rozhodl, že si ji opraví sám. Tady by možná mělo zaznít, že manžel není vyučený opravář praček. Je vystudovaný informatik. Ale je to velký kutil a stále si před sebe v této oblasti staví nové a nové výzvy (teď musím odbočit - slyšeli jste už někdy, že si ženy vybírají manžely podle svých otců? No u nás to platí na 100 %... když tak pozoruji svého muže, musím přiznat, že je v mnohém velmi podobný mému taťkovi...). 

A toto byla výzva! (taková, že si teď možná řada z vás klepe na čelo...). Ještě ve středu prostudoval na internetu české i zahraniční diskuse o naší značce, pak rozebral pračku, aby se podíval, zda problém je JEN v ložisku. Zjistil, že je jinak pračka jako nová. Objednal ložisko přes internet (nestálo ani pět stovek, oprava odborníkem by se počítala v pár tisících, koupě nové pračky by se vyhoupla ještě více). Ložisko dorazilo poštou včera dopoledne. A dnes během dopoledne pračku opravil. Odpoledne peru, tak držte palce. Zkušební provoz bez prádla ale proběhl úspěšně :-)

No a aby se můj muž během té opravy pračky příliš nenudil, zařídil nám osud ještě jeden naschvál. Když chtěl muž ve čtvrtek večer rozšířit paměť u mého notebooku, počítač zkolaboval. 

Večer mi sdělil, že přes veškeré úsilí nezachrání data ani na jednom z disků. Málem mě z toho trefil šlak. Vzpomínala jsem, kdy jsem si naposledy zálohovala svá pracovní i osobní data. No takových pár týdnů až měsíc to byl.. A že jich tam bylo, těch mých dat! 

Manžel vzal disk druhý den do práce, aby na něj koukl ještě jeden kolega. Naštěstí domů přišel kromě nového disku i s dobrými zprávami - hlavní disk, na kterém jsem měla uložena prakticky všechna data, zachránili. Uff, to se mi ulevilo. Znamenalo to ale 8 hodin instalace softwaru a přetahování dat ze starého disku.

No a tak se teď bavíme :-)

Ale teď zpátky do světa tvoření. Abych uklidnila své nervy, pustila jsem se do dalšího štítkování. Recyklované plechovky už jste u mě viděli. Nyní na nich přibyly štítky, po vzoru kořenek opět v duchu černo-bílé kombinace - tentokrát černé plátno a výšivka bílou bavlnkou. K provázkovému obalu přilepeno tavící pistolí.


Ještě chci vyrobit další dva - na meduňku a sušenou zeleninu.

To štítkování mne ale začalo pěkně bavit...

Mějte se krásně

Anička

10 komentářů:

  1. Koukám že u vás je šikovná celá rodina:-))

    OdpovědětVymazat
  2. Aničko,hezké kabátky, výborný nápad!
    Ivana

    OdpovědětVymazat
  3. Aničko mám se to stalo již několikrát. U nás pračku oprevuje můj táta. Vždy to je ložisko. Už jsme ho měnili asi 3x. Nejhorší to bylo poprvé, když nám odešlo. Prala jsem tehdy bílé prádlo a když jsem ho vyndavala z pračky tak na sobě mělo černé fleky. Fakt síla. Naštěstí to šlo vyprat a pračka se opravila. Od té doby, jakmile pračka začne víc hlučet, tak se z preventivních důvodů rozebírá a kontroluje se ložisko.
    Je dobře, když jsou chlapi šikovní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Terko, bavili jsme se o tom s mužem. Nevím, jak často měníte to ložisko, ale údajně je třeba spolu s ložiskem vyměnit i tzv. gufero (gumové těsnění, které zabraňuje, aby voda z pračky pronikla až k ložisku). Pokud je gufero poškozené a vymění se jen ložisko, pak pronikající voda brzy znehodnotí i to nově vyměněné.

      Vymazat
  4. Aničko, taktohle znám.. pračku také opravuje manžel a porucha pc..., no o tom bych snad mohla psát knihu, jen já ty svá data už asi nikdy neuvidím, a tobyli i takové poklady jako třeba svatební fotky.. či narozeniny dětí :( , štítkování super, pěkný nápad.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, Marťo, já už mám data zálohovaná minimálně na 3 místech :-)

      Vymazat
  5. Tak ja som si podľa otca nevybrala muža. :D Oco sa so šrubovákom nikdy nekamošil (to skôr mama bola v týchto veciach popredu), zato manžel...ten sa hrnie s radosťou do všetkého vlastnoručne. Až niekedy tŕpnem, ako to dopadne. :D
    Štítky sú krásne - tieto vyšívané aj tie papierové. K tým predošlým papierovým mi napadlo, že sa dal použiť aj kus pliešku - čo by bolo trvácnejšie. Hmmmm, plech doma máme... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Majko, díky za skvělý tip na ten plíšek. Úplně to vidím před sebou :-) Možná ještě na něco využiji. Na rozdíl od Tebe bych se po něm ale musela poohlédnout v obchodech.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna