pátek 4. října 2013

Můj první pokus o patchwork a quilting

Hodně se mi líbí umně vyrobené patchworkové deky, které vídávám na některých blogech. Hodně inspirace nalézám na Pinterestu. Dlouho jsem odolávala, protože jsem byla přesvědčena, že já toto nezvládnu, protože na to nemám dost trpělivosti a věnovala se raději jiným kreativním "oborům". Ale díky nim možná získala trochu víc té nezbytné trpělivosti a snad také zručnosti. 

Zásadní zlom však přišel v okamžiku, kdy jsem si přečetla několik pěkných návodů na blogu od Tony Zieglerové, které jsou pro mne jako totálního začátečníka jako dělané. Přesvědčila mě o tom, že se dá začít i s něčím menším (a přitom stejně krásným), "ošahat" si techniku a pak zkusit i nějakou tu větší dečku. 

Minulý týden jsem si koupila krásnou kytičkovanou látku, kterou jsem objevila v PRIORu v akci (je to trochu zázrak, protože obvykle mne místní metrážový sortiment příliš nenadchne). A protože se mi moc líbila, vzala jsem si ji hned víc, kromě zamýšleného patchworku z ní možná vyrobím i nějaký ten povlak na polštářek či ubrus nebo běhoun na stůl.

Mým prvním patchworkovým výtvorem by měla být sada prostírání podle Tonina návodu. Takže tři-dva-jedna START - začínáme :-)


Držte palce, snad se mi to podaří :-)

Krásný podvečer

Anička

PS: té obr šmouhy na stole na spodním obrázku jsem si všimla až teď... no nikdo není dokonalý :-)

8 komentářů:

  1. Aničko, ať se podaří. Taky se mi patchworky moc líbí, ale zatím nemá odvahu to zkusit...pohodový víkend! Adriana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, třeba se mi bude dařit a Ty se taky odvážíš :-)

      Vymazat
  2. Aničko, tak to držím pěsti, ať vše dopane dle tvých představ.
    Krásný víkend ... Věra

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna