pátek 11. října 2013

Mám ho!... svůj první nefalšovaný šestiúhelníkový patchwork

Dobré páteční odpoledne,

ještě před několika lety se mi o tom ani nesnilo. "Patchwork? Krása, ale to není pro mě. Já nemám tu trpělivost a přesnost", říkala jsem si. A ani před týdnem, kdy jsem na blogu poprvé psala, že jsem sebrala odvahu a jdu "do toho", jsem si nebyla jista výsledkem...

Ale podařilo se a já jsem dokončila svůj první nefalšovaný šestiúhelníkový minipatchwork - patchworkové podkafíčko. Asi jsem pro ten patchwork přece jen trochu "dozrála"... :-)

V plánu je samozřejmě celý, aspoň šestikouskový set (chtěla bych jím zase někoho obdarovat), ale nevydržela jsem to a musela jsem se vám pochlubit, že "už" první mám! No a taky potřebuji to pomyslné poklepání na rameno, abych měla dostatečnou motivaci dotáhnout i těch zbývajících pět kousků. Protože - mezi námi děvčaty - ona je to vážně docela piplačka. Ale moc pěkná, obzvlášť, když člověk vidí ten výsledek.

A mám pár zajímavých osobních poznatků - to, čeho jsem se bála nejvíce, nakonec nebyl takový problém (přesnost při stříhání jednotlivých dílků, sešívání jednotlivých dílků k sobě) a to, nač jsem se těšila nejvíce, mi dalo pořádně zabrat (závěrečné prostehování všech dílků červenou bavlnkou). 

Zabrat ani ne proto, že bych přes ty tři vrstvy (2 vrstvy patchworku + 1 vrstva tenkého vatelínu) nemohla protáhnout pohodlně jehlu, ale proto, že vzhledem k tomu, že jde o oboustranné dílo, musela jsem si neustále z obou stran hlídat, zda jsou stehy pravidelné a rovné...

No tak posuďte sami - na začátečníka to jde, co říkáte?

U nás bylo dnešní dopoledne ve znamení návštěv u lékaře - hned zrána u dětské lékařky s Viktorkou a Jiříčkem (kde nám naštěstí paní doktorka potvrdila, že by měla být Viktorka už v pořádku, u Jiříčka jsme ale nafasovali hromadu receptů na kapičky do očí, nosu, sirup na rozpuštění hlenů, kapičky na klidné spaní...) a já pak absolvovala ještě jednu návštěvu u obvodní lékařky, zatímco manžel hlídal děti (zatím to vypadá jen na virózu, takže také bez antibiotik, s manželem si tak vystačíme s jitrocelovým sirupem a já půlkou dithiadenu na noc, abych se aspoň trochu vyspala, protože když ulehnu, začíná u mne nekončící kašel a ten je v kombinaci s kojením každé dvě hodiny velmi vražednou kombinací... :-(). Tak doufám, že se dáme celá posádka brzy zase dohromady. Snad jste na tom u vás lépe. 

Mějte krásný den i nadcházející víkend

Anička

13 komentářů:

  1. Tak teda klepem po ramene. Musím povedať, že to vyzerá luxusne. Som síce absolútna nešička, ale predpokladám, že sa pridajú aj profišičky, ktoré patchwork zvládajú ľavou zadnou. V každom prípade - šťastlivec obdarovaný.
    Pekné zvíkendnenie prajeM.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Majko, díky za pěkná slova nezaujatého pozorovatele "laika". Profík by určitě našel celou řadu věcí ke zlepšení :-) Podkafíčka budou ale dárkem právě pro tu "nešičku a nepatchworkářku", proto je pro mne Tvůj názor hodně cenný.

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. Zuzko, šetři tou chválou, abych pak neusnula na pověstných vavřínech :-)

      Vymazat
  3. No je to pecka, moc se Ti povedl! Všem brzké uzdravení, L.

    OdpovědětVymazat
  4. Aničko,nádherné,ušito z krásné látky,nádhera.
    Přeji brzké uzdravení.Jana z deštivého Zlína

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, moc děkuji. Jsem ráda, že se někomu líbí i ta zvolená látka. Myslím, že by do interiéru obdarované mohla pěkně zapadnout :-)

      Vymazat
  5. Aničko, tuze pěkná dílka....jsi šikulka:-)
    Marodovi přeji brzké uzdravení:-)
    Hezký,i když upršený víkend,Jitka

    OdpovědětVymazat
  6. Krasne kytickove podkaficka. To prostehovani cervenou bavlnkou je moc hezke :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, zatím je jen jedno. Fotila jsem z obou stran :-) Na červenou bavlnku jsem se moc těšila. Já červenou moc ráda :-)

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna