čtvrtek 11. dubna 2013

Ve znamení sluníčka - další běhoun na jídelní stůl je tu...


Před pár dny jsem se už zmiňovala o tom, že bych si ráda vyrobila ještě jeden běhounek  na jídelní stůl. V jednom starém speciálku časopisu Praktická žena jsem objevila tip na pěkný ubrus s aplikací háčkovaných koleček. Byla to láska na první pohled. 

Jenže jak už jsem dříve psala - u nás je to s ubrusy trochu komplikovanější. Je jedno, jestli se zrovna podává snídaně, svačinka či oběd, po Viki je to vždy jako po výbuchu. Když se sice podívám na delší časovou linku, mohu zaznamenat určitá zlepšení, ale i tak by jen po jednom chodu vypadal ubrus jako u čuníků. Na Viki je v tomto ohledu prostě stoprocentní spolehnutí :-) 

Na druhou stranu se nechci tak snadno vzdát svého snu o pěkném stolování. Řešením by měly být právě zmiňované běhouny. Nápad v Praktické ženě jsem si tak upravila pro své účely (má to i své výhody - háčkovaných koleček nebude třeba tolik :-)). 

Aby ale to mé háčkování nepřišlo zase tak zkrátka, rozhodla jsem se obháčkovat 2 kratší strany běhounu lemem. Na internetu jsem si našla krásný vzorek z filetového háčkování. Po dlouhatánské době jsem si ale musela oživit znalosti této oblasti háčkování (resp. čtení pro něj typických návodů). A i když na tom vlastně nic není, tak musím přiznat, že ten rozjezd byl hodně těžký. Ale nevzdala jsem to, s přibývajícími řadami se mi to dostalo zase zpátky "pod kůži" :-)












Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna