pátek 1. února 2013

Skončí to provázkování někdy?.... Provázkové prostírání potřetí

Dobrý večer,

možná jste si všimly, že mi v poslední době nějak učaroval provázkový materiál. Myšlenka na něj mne provázela celé dlouhé dny. Provázky, ale taky kroutící se, převalující se a vrtící se mimčo v břiše se proti mně dokonce spolčili a nedali mi ani spát... 

Usmyslela jsem si totiž, že si z provázků udělám háčkované prostírání podle návodu, který jsem tady na blogu již dřív zveřejňovala. Jenže ne a ne najít ten správný materiál (rozuměj ten správný provázek - aby nebyl moc chlupatý, aby nebyl moc silný, ale taky moc tenký a taky měl správnou barvu...) pro jejich výrobu. A taky jsem nebyla schopna aplikovat návod tak, aby se výsledný produkt co nejvíce podobal tomu z obrázku v návodu.... I když ho má sestra přetavila z naprosto nepoužitelného do použitelného, tak se mi nedařilo... Jsem ale tvrdohlavá a když si něco usmyslím, bojuju, co to jde :-) 

Včera večer přišel konečně zlom. Sešel se správný typ provázku a navíc mne cosi osvítilo a s já s vhodným provázkem zlomila i ten návod (i má šikovná sestra ve slovním popisu udělala pár chybiček či nepřesností, díky kterým se mi nedařilo rozjet správně prvních pár řad kulatého prostírání) a mně se konečně podařilo vytvořit něco, s čím jsem byla spokojená :-) Slovní popis zveřejněný tady na blogu jsem tedy ještě dodatečně opravila a grafický popis, který je sice v pořádku, vložila taky znovu, ale ve větším rozlišení, aby se s ním lépe pracovalo. 

Pokud ještě stále váháte, zda se do něčeho takového také pustit, pak vězte, že po překonání prvních cca 5 - 6 řad člověk přijde i tomuto "spirálovému" vzorku na chuť a stává se z toho celkem rutina. Tak hurá na to!

Krásný nadcházející víkend

Anička





Ve společnosti dalších "provázkových" podložek
ze silnějšího lněného provázku


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna