pátek 22. února 2013

Po týdnu volna zase tu aneb další výzva přede mnou

Dobré dopoledne,
na pár dnů jsem se odmlčela. Mé úsilí bylo soustředěno trochu jiným směrem než na tvoření. Na únor jsem si vzala domů nějakou práci, a i když by se dalo říct, že je také do určité míry kreativní (příprava jakéhosi manuálu pro lektory kurzu pro začínající podnikatelky a pracovních materiálů pro účastnice kurzu), tak s háčkováním či vyšíváním toho nemá moc společného :-) Únor je krátký měsíc a tak musí být vše hotovo již do konce příštího týdne, ruční práce musely jít stranou. I když jsem už podobných věcí připravovala více a pokaždé si říkám, že to jen opráším a doplním aktuální data, skrytý puntičkář ve mně mi ale nikdy nedá a pokaždé to pojmu zase trochu jinak a snažím se ještě více šperkovat, aby to lidi na kurzu bavilo a odcházeli spokojení... 

Ale jak už to chodí, člověk se občas potřebuje nějak odreagovat, aby se pak vrátil k rozdělané práci s o to větší chutí. Aspoň u mě se to tedy osvědčilo. Nemohu tak odolat další výzvě, která asi stojí přede mnou a čeká, zda ji porvu za pačesy... :-) 

A o jakoupak výzvu jde? Viki nedávno dostala nové pyžamo s "pogumovanou" aplikací prasátka Peppy na přední straně vrchního dílu. V poslední době se do zvířátkovských (ale i jiných) aplikací na tričcích a mikinách, šatičkách ad. docela zakoukala. A to tak, že si vrchní část zmiňovaného pyžama chtěla vzít na sebe do školky. Musela jsem jí slíbit, že ji brzy udělám podobnou aplikaci (látkovou) na tričku. A to bude výzva! (pro mě tedy určitě) :-) Tak si počkejte, pokud najdu vhodný materiál, třeba bude něco hotovo po víkendu :-))


A tady hromádka věcí po Viktorce, které potřebuji někomu udat, abych si mohla uvolnit místo na věci pro chlapečka... V místním rodinném centru jsme sice před 14 dny uspořádaly s holkami dětský bazárek, tento týden se tu zastavila sousedka se švagrovou a něco jsem i podarovala, takže slušná várka věcí už zmizela... Ale stále je toho ještě hodně... Nezbývá než začít fotit a psát inzeráty... I když mě s každou s těch věcí pojí nějaké "citové" pouto. Kluka do toho ale oblékat nemůžu, i když jak říká můj manžel, Cimrman to taky přežil a kolik toho vynalezl a vymyslel :-))

4 komentáře:

  1. Jé, tolik růžových věciček a ten kabátek :-)
    Já mít malou holčičku / mám 9letou/ , tak to beru všechno ;-)/ trošku uchylka na růžové oblečky pro malé holčičky /
    Sama také směňuji za větší na burzách, ale i po darovávám mladším.
    Krásný víkend s Peppynou.

    OdpovědětVymazat
  2. Člověk by neřekl, kolik se toho nashromáždí. U těch holčiček to asi ale nejde jinak. I když jsem (stejně jako hromada dalších holek, co znám)zarputile na začátku tvrdila, že nám se "růžová vlna" rozhodně vyhne.... Nejde to, prostě těm malým holčičkám ta barva opravdu moc sluší :-) Snad budu u chlapečka rozumnější a těch "hromádek" nebude pak tolik...

    OdpovědětVymazat
  3. Aničko bude, vím to z vlastní zkušenosti. Naštěstí jsem první rok kupovala neutrální věci a tak jsem toho zase až tak moc nemusela kupovat, ale stejně malej dostal něco tamhle,něco tuhle a je toho požehnaně. Teď má malá holčičí věci a nemusí být růžové, ale je to poznat. Tak to řeším tak, abych malému nemusela všechno kupovat nové, že prostě malá má vždy pár kousku klučíčích. Náhradní punčocháčky, pyžámko nebo druhou bundičku.Jinak malej občas nosí věci i holčičí. Například modré použkové tričku, které bylo kupováno v holčičí sekci krámku, ale nikdo to nepozná.
    Přeji hodně úspěchů při prodeji.
    Terezie

    OdpovědětVymazat
  4. No člověk si asi nepomůže :-) Ale s tou mou "hromádkou" to nakonec vypadá moc dobře. Všechno to podědí o 12 let mladší sestra (ne, že by v tom měla chodit... pomalu končí vysokou :-), ale děti plánuje nejspíš dřív než jsem měla po vysoké já). Takže už příští víkend bude pár polic ve skříních zase volných... Zapomněla jsem napsat, že jsem Viki taky koupila pár "neutrálních" věcí, ale v tom kvantu těch holčičích se to fakt úplně ztratilo... :-) A u chlapečka jsem teď vyřešila výbavičku nákupem krásných miminkovských věcí na našem místním dětském bazárku :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna