úterý 18. prosince 2012

Večerní "vyšívané oříšky" a další vyexpedovaný dáreček

Dobré odpoledne,
možná to vnímáte stejně. V poslední době, čím blíž jsme ke Štědrému dni, se mi zdá, jako by se začal zrychlovat čas. Možná to bude tím, že jsem si letos umínila, že se do těch vánoc opravdu, ale opravdu pořádně "opřu" a přestože jsem začala přípravy na ně dávno předtím, než začal advent, tak mám stále co dělat :-) Tím, že jsem teď na pár měsíců, hlavně kvůli počátečním těhotenským nevolnostem, vypustila zcela jakékoliv pracovní aktivity, uvolnily se mi ruce (i hlava :-)) pro realizaci celé řady věcí, na které dříve prostě nebyl čas, protože byly důležitější věci na práci... Workholici určitě chápou, co chci říct :-) A možná i probíhající těhotenství (pár dobrých duší mi říkalo, že prý mají údajně nastávající maminky větší tendenci zvelebovat obydlí stejně jako si v přírodě ptáčci chystají hnízdečka před příchodem mladých) se všemi svými důsledky přispělo k tomu, že si ten letošní advent tak nějak více užívám. Takže z workholické konzultantky a lektorky se stala (v rámci možností, samozřejmě) workholická hospodyňka :-))

Včera večer jsem po delší době zase sáhla po bavlnce, jehle na vyšívání a panamce a vyšila ještě pár křížků, jež budou zdobit další půlky skořápek vlašských ořechů. Dva kousky už z dřívějška mám (viz http://agnieszcinykratochvile.blogspot.cz/2012/12/barborky-domeckove-vanocni-filcovani.html), ale zdá se mi to ještě málo a tyhle romantické ozdoby jsem si navíc opravdu hodně zamilovala, takže jich ještě asi 2-3 páry přibudou. Čtyři motivky na panamce už jsou na světě, takže stačí vyplnit oříšky, přidat šňůrku k zavěšení a je hotovo.

Dnes ráno jsme stihly s Viki zabalit a poslat poštou dáreček pro jednu z babiček. Ale ani ta druhá s dědou nepřijde zkrátka :-) Stejně jako loni dostane babička Viktorčin kalendář na příští rok, který jsme si sami připravili, v tiskárně pak nechali jen vytisknout a svázat. Tak snad bude mít stejný úspěch jako ten vloni :-)

Pokud se zadaří, tak už dnes odpoledne, pokud ne, tak zítra ráno, vyšleme do světa další dáreček - tentokrát pro mou hodnou tetu do Čech za jednu velkou laskavost, kterou mi prokázala. Něco dobrého k pití, na zub i něco malého pro štěstí, co snad potěší... (viz http://agnieszcinykratochvile.blogspot.cz/2012/12/ve-znameni-darecku-polstare-s.html).
Ale teď už vzhůru do práce. Včera jsem si rozpracovala ještě jednu jednoduchou, ale působivou vánoční výzdobu, kterou jsem původně neplánovala. Ale narazila jsem ve městě na jeden moc pěkný materiál v mé oblíbené červené a ještě s puntíky (no nekupte to...), tak je třeba ho náležitě využít :-) Co to bude, se dozvíte někdy příště. A bude to brzy :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna