neděle 9. prosince 2012

Únava aneb pečení cukroví a to další...

Dobrý nedělní podvečer,
mám za sebou po včerejším nočním posezení se sousedy i pátečním a sobotním pečení hromady vánočního cukroví trochu unavený (Viki nás budí pravidelně kolem 6,15 - 6,30 a nechce si to dát vymluvit :-)), ale i přesto příjemný den. Přes ten velký mráz venku bylo dnes nádherné slunečné počasí. Vyrazili jsme tedy dopoledne alespoň na chvíli ven na kopec s boby a trochu se vyvětrali.

Na pečení vánočního cukroví se svou nejmladší sestrou už jsem se dlouho těšila. Každoročně jsem spoléhala na zásoby cukroví dodané babičkou a později i mamkou, která nakupovala moc dobré cukroví u jedné své šikovné známé. Babička strávila ale dva roky s dědou v domově důchodců a s jejím předloňským a loňským pečením cukroví tak bylo veta. Podmínky to neumožňovaly. Letos možná zase něco upeče, bydlí teď u strejdy... 

No ale já jsem se mezi tím také posunula dál (předloni jsem nepekla nic, loni jsem zvládla alespoň medové perníčky - ty už jsem ale nestačila nazdobit, ale na jejich přitažlivosti jim to rozhodně neubralo, padly všechny :-)) a i má sestra se rozhodla, že to letošní pečení vánočního cukroví taky pořádně rozjede... 

Daly jsme tedy hlavy dohromady a domluvily si termín společného pečení u nás doma 7.-8.12.  A v pátek odpoledne to vypuklo. Původně jsem si ji měla přivézt z Ostravy domů autem sama po vánočním večírku v naší firmě, ale jedno auto nám začalo dělat problémy, tak jsem vyčkávala doma a sestru i s jejím přítelem přivezl domů po práci manžel. Pak už jsem jen předala k hlídání Viki a začaly jsme vyrábět těsta a poté i péct. V sobotu do cca 13 hodin se ještě peklo a zdobilo. O pečení cukroví se mi v noci i zdálo, tak intenzivní to byl zážitek! S odstupem jednoho dne mohu říci, že bych se do takové akce sama určitě nepustila a jsem moc ráda, že jsem se do ní pustila se sestrou. Obdivuji ji, že bude ještě péct další cukroví i doma a sama.

V krátkých okamžicích, kdy se nepeklo, dodělala jsem pár dalších drobností, které jsem měla v plánu. Od dalších filcovo-látkových dekorací, přes ušití 1 povlaku na polštář pro mamku a barevně sladěných látkových dutým vláknem plněných srdíček po nějaké drobné háčkované ozdoby na vánoční stromeček. Dnes přibyly další dvě filcové dekorace - sněhuláček a ptáček v trochu neobvyklé černé barvě. V kombinaci s červenou a bílou ale podle mě vypadá krásně tajemně a snad i trochu vánočně :-)

A nyní už jen ve fotografiích...






Nezdá se Vám povědomý? :-)






2 komentáře:

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna