neděle 20. dubna 2014

Tak ještě jeden jarně-velikonoční...

... ze samotvrdnoucí hmoty, které nám ještě trochu zbylo od adventního tvoření, jsme s Viki před pár dny vykrajovaly jarní ozdůbky. 

Postup je velmi jednoduchý - samotvrdnoucí hmota se vyválí a vykrajovátky na cukroví vykrajujeme tvary dle libosti (chceme-li ozdůbky na zavěšení, nezapomeneme udělat špejlí dírku na provlečení nitky). Krásně vypadá, když otiskneme do hmoty při závěrečném válení nějakou strukturovanou látku (např. jutu) či krajku. 

Včera večer se pak malovalo (stačil nám na to žlutý a červený Balakryl - přetírala jsem nejprve jednou barvou důkladně a po zaschnutí druhou barvou jen lehce přes horní vrstvu - vynikne tak krásně struktura, kterou jsme udělali krajkou) a dnes ráno zdobilo okolo vstupu do domu. 


Narozdíl od předchozích let jsem venku nemusela ani moc uklízet, dřevěné květináče, které mi manžel na přání vyrobil, jsou prostě skvělé. Dobře se kolem nich udržuje pořádek a zdá se, že se v nich i rostlinám do nich na podzim zasazeným daří :-)


Tak krásnou velikonoční neděli

Anička

PS: ty bílé květy ve váze s kroucenou vrbou právě teď rostou na stromě/keři zvaném střemcha obecná.... pěkné, že?

10 komentářů:

  1. Moc hezké určitě to zkusím_)Přejí ti hezké velikonoce Eva

    OdpovědětVymazat
  2. Aničko,nádherné tvoření,jeden příspěvek peknější
    jako druhý. Mějte hezké velikonoce Jana :).

    OdpovědětVymazat
  3. Moc pěkné :) Dřevěné truhlíky jsou skvělé! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Aničko, máš krásnou velikonoční výzdobu. Květináče se mi moc líbí. Manžel je šikulka. Přeji tobě i tvé rodině krásný zbytek velikonoc.

    OdpovědětVymazat
  5. Aničko - jednoduché a při tom působivé, tvá výzdoba je moc pěkná. A ještě k té samotvrdnoucí hmotě, kamarádka má z ní udělané cedulky k bylinkám na zahrádce, taky moc pěkné, to si udělám až bylinky vysázím. Jsi neustále akční, ale i já už začínám žít :O). Zdraví Maryša :O)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maryško, tím nápadem s cedulkami k bylinkám jsi mě nadchla. Nějaké sice už mám z keramiky, ale pár mi jich pochybělo, tak třeba i u nás budou ze samotvrdnoucí hmoty :-)

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna