středa 14. listopadu 2018

Dejte mi do rukou barvičky...

... a máte ode mě pokoj na několik hodin :-)

Jako malé děcko jsem si vystačila s omalovánkami a pastelkami. Ale coby světem protřelý malířský "matador" už pokukuju i po něčem o něco trvalejším i větším. 

Co je náš dům domem, jsem si tak ani jeden rok nenechala ujít příležitost vyzdobit jej kbelíkem malířské barvy nebo plechovkou Balakrylu nebo Eternalu :-)

Když mi loni při jedné takové akcičce v horní chodbě nečekaně došla zásoba bílého Primalexu, napadlo mě zkusit místo "klasické" výmalby něco, co by připomínalo "benátský štuk". Prostě něco "surovějšího". Cihlově červený podklad k tomu přímo vybízel.

Muže z toho sice po příchodu domů málem klepla pepka, ale po pár týdnech si zvykl a dneska už tohle malířské umění považuje za neoddělitelnou součást naší domácnosti :-) 

Povzbuzena úspěchem v horní chodbě, pustila jsem se později do obdobného kumštýřského kousku i u jedné zdi v přízemí. Ta měla původně odstín světlounce žluté (čajová růže).

No a když se rok s rokem sešel a já se potřebovala zase trochu odreagovat a nabrat novou inspiraci do dalších projektů mého kvetoucího podnikání, přišel nápad zase trochu malovat.



Jestli se mi na téhle "technice" něco opravdu líbí, tak je to rychlost, naprostá volnost a improvizace (čím míň se snažíte, tím lepší to je) a nízkonákladovost (stačí jedna vrstva a velmi málo barvy) :-) 

Za hodinku jsem měla i s úklidem hotovu jednu zeď v předsíni (ostatní jsou čistě bílé) i jednu zeď v pracovně (přece nebudu vytahovat malířské nářadí kvůli deseti minutám akce, že? .-))

A tím mé malířské kreace ve stylu "halabala" končí. Protože její zajímavost podle mě vynikne nejvíc na omezené ploše a v kombinaci s jednobarevnými zdmi, které ji hezky vyzdvihnou.

Původní obrázky na zdi doplnily další. Nové kousky jsem si pořídila od Péti a zarámovala je do bílých rámečků z IKEA. Určitě tuhle šikulu znáte a pokud ne, najdete ji na webu jako "Oringle" .-)

Jako na zavolanou dorazily i nové dekorace od šikovné "Angel" (dvě z nich teprve vystavím během adventu v blízkosti domu, třetí - dřevěná andělka - se ale musela narodit právě pro naši předsíň :-)



A v hlavě mám ještě pár dalších nápadů... ale ty ještě musím nechat chvíli uzrát a teprve připravit a vyrobit vše potřebné .-)

Na mé předchozí proměny předsíně, na které jsem dnes navázala, najdete v příspěvcích tady, tady, tady a tady.

Krásný den

A.

6 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Hanko, děkuji :-) Mám z téhle proměny opravdu radost a pokud se mi podaří muže přesvědčit ještě k jedné věci, která mě v souvislosti s touhle místností napadla, bude o to větší .-) Krásný den A.

      Vymazat
  2. No, nevím....:-)) Více se mně líbila stěna před:-) Lenka M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, to nevadí. Vím, že to není pro každého. Já jsem z té stěny ale nadšená a moc si ji užívám .-)

      Hezkou neděli A.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna