středa 25. října 2017

V podzimním...

... už je i naše ložnice :-) Po hodně dlouhé době jsem opět vytáhla povlečení, které jsem před mnoha lety dostala ještě od své prababičky "do výbavy". Vzorově i barevně už se dávno pohybuji jinde, ale nedokáži je darovat někomu jinému, to citové spojení je příliš silné. 

Tentokrát, s šedou výmalbou ložnice, doplněné mj. i pírkovým a svetráčkovými polštářky a přehozem v neutrálních barvách, jsem však i já po letech v tom dekoru na tmavém podkladu našla znovu zalíbení. Nehledě na to, že je velmi příjemné na opak a krásně se pod ním spí :-)



Babi, myslím na Tebe, brzy přijde další výročí dne, kdy si nás fyzicky opustila. Věřím však, že Tvá duše nad námi stále bdí a občas i vede mou ruku, když se pokouším ušít či uháčkovat něco nového. Snad Ti to semínko, které jste do mne obě s babičkou v dětství zasely, dělá alespoň trochu radost...

Hezké podzimní dny všem.

A.

8 komentářů:

  1. Aničko, to je moc hezká vzpomínka na babičku a určitě je z tebe nadšená, protože jsi ohromně šikovná a tvůrčí. Dívá se na tebe a tleská ti...
    Ála

    OdpovědětVymazat
  2. Aničko,
    to snad není pravda!
    Můj muž si do manželství přinesl přesně stejné povlečení, dokonce i s dekou a podhlavníkem :-)
    Už se nám i trošku sypou polštáře a deku už jsme také vyspravovávala, ale vozíme jí roky v autě. Ale jak píšeš, stále povlečení používáme na chatu, cesty,.....
    Ty jsi ho vytunila krásnými polštářky :-)
    A babička na tebe musí být pyšná, protože semínko se rozrostlo v krásný strom, který je obsypán několikrát do roka a ty pak sklízíš plody své práce!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilonko, vážně? Tak to je pěkná náhoda :-) Naše povlečení je, díky tomu, že jsem je tak často nevytahovala, v perfektním stavu, výplně máme už vlastní, i když jsem od dcery prababičky (babičky - to jsem se do toho hezky zamotala, ale my prababi i babi oslovovaly jako děti stejně :-)) dostala i pořádné peřové a občas je i na zimu vytáhnu (manžel spí na peřovém polštáři celoročně). Všechny doprovodné polštářky už byly hotovy dřív, jen jsem je teď seskládala do nové sestavy :-)) Tvé vizualizace o semínku se čtou moc pěkně :-) Ještě, že jsme ty šikovné a trpělivé babičky měly/máme, viď? :-) Hezký den A.

      Vymazat
  3. P®kné vzpomínky....Mám taky povlečení po babičce...Ila

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilonko, díky za zastavení. Takové se drží, co jen to jde, že? :-) Krásný den A.

      Vymazat
  4. Jo, naše babičky... taky mi každá dala ze sebe to nejlepší :-)
    Ve svých 51 letech jsem už čtyřnásobnou b
    abičkou, a nejstarší sedmileté vnučce jdu příkladem nejen já, ale i druhá babička. Přeji ti pěkný večer, Eli

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eli, to je skvělé. Věřím, že si to své čtyřnásobné babičkovství maximálně užíváš a vnoučata s Tebou :-) Krásné dny A.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna