středa 17. května 2017

Jak se probouzejí...

... květy okrasných česneků. 



Finální a nejkrásnější fáze teprve přijde. Dejte jim ještě pár dnů, aby se mohly předvést v plné parádě .-) A pokud je na zahrádce ještě nemáte, věřím, že je pak budete chtít taky :-)

Krásnou středu

A.

12 komentářů:

  1. Anicko, na podzim jsem 2 pořídila a bohužel se z nich nejraduji jako ty:-(Jeden sice vykvetl,ale úplně bez listů druhý pro změnu někvete vůbec,asi si na nich pochutnáva někdo jiný;-)Ještě mám dotaz ohledně pampelišky.Letos máme úplně zaplevelený trávník,více jich než trávy:-0Med už jsem udělala a teď likvidují chemický,ale i vydloubavanim a je to nekonečný boj!Nemáš nějakou radu?Díky a pěknou středu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Ilonko, ten druhý má listy nebo nevyrostly ani ony? Pokud by měl listy, tak by mohl zakvést příští rok. K "pampelišce" alias smetance lékařské - letos se jich opravdu urodilo, také se nám objevují v trávníku a to nikdy nebylo. Bohužel Ti však neporadím žádný zázračný trik, jak na ně. Vydlubávat nebo chemicky a nebo se s ní smířit. A také pomáhá častější sekání. Hezký den A.

      Vymazat
  2. Okrasné česneky také pěstuji několik let, mám jich několik druhů a právě mi nakvétají. Jsou skutečnou okrasou květnové a červnové zahrady.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diano, díky za návštěvu i komentář. Naprosto souhlasím :-) Krásné dny nejen v zahradě A.

      Vymazat
  3. Krásně zachyceno. Okrasné česneky jsem zatím moc nepěstovala, ale letos se chystám zahradu o tyto zajímavé rostliny obohatit.
    Zdraví Michaela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, díky za návštěvu i komentář. Pokud se nakonec pro okrasné česneky rozhodnete, přeji, ať brzy dělají radost tak jako nám :-) Krásné dny A.

      Vymazat
  4. Odpovědi
    1. Šárko, děkuji. Mám tohle pozorování zblízka hodně ráda :-) Krásné dny A.

      Vymazat
  5. Aničko, nádhera :-) Koupila jsem si jeden gigant a dva menší. Ty kvetou, ale mám ještě nějaké mini a ty ani nevyrašily. Nevím, kde se stala chyba. Mějte se moc hezky, Miluše

    OdpovědětVymazat
  6. Miluško, díky za zastavení i komentář. Pokud jde o ty malinkaté česneky - koukněte pod zem - zda neshnily nebo je nesežrali hraboši. Krásné dny A.

    OdpovědětVymazat
  7. Aničko, krásně nafocena každá fáze nakvétání. Moc hezké. Já mám asi okrasný česnek žlutý.
    Listy voní po česneku, po odkvětu zežloutnou a zatáhnou se. Ale nevím, jestli to česnek je.
    Přeji krásné dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, děkuji :-) A k té "otázce", že by to byl česnek žlutý? (Česnek žlutý "Moly"):-) Krásný nadcházející víkend A.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna