sobota 29. dubna 2017

4

... roky. Letí to!

Že si na krémové dorty obalené do marcipánu u nás moc nepotrpíme, už jsem psala před rokem (nikomu se to nechce jíst... a mně je po nich vždycky hrozně blbě), tvarohového Míšu ale milujeme :-)

Tak ladím už druhý rok po sobě (tj. každé jaro třikrát za sebou s odstupem cca 14 dnů - pro Jiříčka, pro našeho tatínka, pro Viki) recepturu i technologický postup na výrobu tohoto oblíbeného dezertu. 

Ještě že to vždycky zachrání to ovoce (jahody, borůvky), které na sebe umí strhnout veškerou pozornost :-))) Na pekařinu máme totiž v rodině úplně jiné přeborníky .-)


Z včerejší přípravy před příchodem Jiříčka ze školky :-)


PS: dárečky - ať už vyrobených od maminky (deku s polštářem tahá všude s sebou :-)) či Viktorky (napsala a nakreslila pro Jiříčka svou první pohádkovou "knihu"), tak kupované stavebnice tatínkem měl Jiříček velkou radost. A se stavebnicí SEVA si vyhraje celá rodina - tatínek už poskládal vrtulník i traktor s přívěsem... a Viki kostel. Nevzpomínám si, že by šly podobné kousky i se sadami, které jsme měli k dispozici jako malé děti my... 

A abychom nevyšli ze cviku, dnes oslava šedesátin mého taťky (připravila jsem pro tu příležitost - na poslední chvíli - opěvnou báseň o 7 slokách :-)))

Krásný prodloužený víkend

A.

12 komentářů:

  1. Dort tedy vypadá krásně, lákavě. A myslím, že nejen vypadá!
    Dárky jsou v permanenci, líbí se, tak co víc si člověk může přát.
    Přeji zrovna tak hezké další oslavování.
    Hezký prodloužený víkend!
    Hanka z Podkrkonoší

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, děkuji. Chutná pokaždé báječně, jen je stále pár věcí, se kterými nejsem 100% spokojená. Zbytek rodiny je ale vždycky nadšený, už nezbyl ani kousek, jen se po něm zaprášilo a to je pro mě vždycky ta nejlepší pochvala :-) Krásný zbytek soboty i nadcházející volné dny A.

      Vymazat
  2. Jiříčkovi vše nejlepší. Dort je moc hezký a určitě i dobře chutná. :O)
    Hezké dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, mám radost, že se líbí, i když není ještě tak pěkný, jak bych si přála. Ale věřím, že jednou budu 100 % spokojená i já :-) Ale chutnal moc a to je to nejdůležitější .-) Krásný prodloužený víkend A.

      Vymazat
  3. Oslavenci jen to nejlepší♥♥Dort vypadá velice hezky a určitě i tak chutná.Nemohla bych poprosit o recept? Děkuji Marie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, moc děkuji. Pokud jde o recept, já vždycky nakombinuji několik... ale zkuste třeba tyto: http://www.foodlover.cz/2015/04/dort-misa.html nebo
      http://www.pradobroty.cz/2013/09/misa-dort.html. Krásné dny A.

      Vymazat
    2. Děkuji♥♥

      Vymazat
  4. Torcik wygląda bardzo apetycznie... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doroto, děkuji za milou zahraniční návštěvu a těším se zas :-) Krásnou neděli A.

      Vymazat
  5. Aničko, dort vypadá luxusně a hlavně, že chutnal. :-) Také nemáme rádi marcipán, máslové krémy... U nás "frčí" nepečený dort s ovocem. Ale tento bych také mohla vyzkoušet, jen nebude dosahovat Tvých kvalit. Neumím krájet čokoládu tak, aby to vypadalo jak od cukráře. ;-)
    Báseň - nezačneš ještě psát knížky? Tatínek má šikovnou dceru, určitě je pyšný... ;-)
    Příchod jara opravdu oslavujete, tak aby už konečně přišlo. ;-)
    Přeji krásné pondělí. :-)D.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna