středa 21. prosince 2016

Za pět minut dvanáct...

... ale je! 



Má první šitá patchworková deka. Jako vánoční dárek pro naší Viktorku v její oblíbené barevnosti. 63 čtverců, finální velikost 112 x 145 cm. Chybičky sice má (ano, přesnost je u patchworku mrška, co ani milimetr neodpustí, natož tři... .-)), ale ve výsledku jako na celek jsem na ni náležitě hrdá :-))).

Čekala jsem, že mě její dokončení bude stát více času, ale vzhledem k tomu, že jsem k prošití použila místo vlastních rukou šicí stroj (s kráčející patkou, kterou si nemohu vynachválit) a při olemování využila nakonec dostatečného přesahu spodní látky po celém obvodu deky (polopatický návod pro začátečníky třeba zde), šlo to opravdu rychle .-)

A ještě jedno, respektive dva želízka v pomyslném ohni mám... Ale naši rodinnou dlouhodobě pozitivní zdravotní situaci bohužel přetnula spálová angína u Jiříčka, která se šíří naší školkou a nějaká viróza u Viki, tak to teď bude trochu složitější, nejen kvůli snaze o utajení .-) Tak uvidíme, uvidíme...

Přeji hezké dny

A.

12 komentářů:

  1. Aničko,zdravím.Tak Tě tedy musím moc pochválit,protože deka pro Viktorku je moc krásná.Věřím,že zní bude Viki moc nadšená.Papa Lenka.K

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, děkuji za pochvalu - a líbí! Dokonce si pro ni v noci přišla extra dolů do obýváku, že ji zapomněla .-) Krásný první svátek vánoční A.

      Vymazat
  2. Aničko, tak jsi ji přecijen stihla došít! Je nádherná! :-) Přesnost u patchworku mě hrozně štve, mě totiž to dodržování milimetrů hroozně nebaví. :D Ať udělá deka radost a Viki i Jiříkovi přeji brzké uzdravení, ať jsou na Ježíška fit! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, zázraky se občas dějí. Osvědčilo se mi nevzdávat se, ale současně se vnitřně naprogramovat "na pohodu", tj. když se stihne, super, když se nestihne, svět se nezboří a funguje to :-))) Díky i za přání uzdravení - bohužel jsme na Štědrý den nakonec marodili všichni, ale i tak jsme to ustáli celkem dobře. Tak snad už budeme jen lepší. Krásný večer A.

      Vymazat
  3. Aničko, Ty jsi ďábel (tedy ďáblice). Jeden den napíšeš, že nevíš, jestli stihneš a druhý den máš hotovo! ;-)Je opravdu krásná. Představuji se Viki, jak se do ní hned zachumlá. :-) Nemoc vám nezávidím, bacilky teď lítají všude, u nás děti také zůstávají doma. Tak ať jste brzy fit a užijete si vánoční klídek a pohodičku. Pa, D. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, hlavně tvrdohlavý mezek jsem :-) Já jsem tomu ten den vážně ani na chvíli nevěřila, že bych hned ten další mohla mít hotovo :-) Měj se krásně A.

      Vymazat
  4. Deka je moc krásná a věřím, že Viki bude v sedmém nebi (růžovém). Jste šikulka, Aničko :-). Judita

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Judito, děkuji moc :-) Myslím, že se Viki líbí. Akorát byla sranda, když deku začala vytahovat z balícího papíru - říkala "maminko, ale já neumím šít, co budu dělat s těmi látkami...?". A když zjistila, že už je ušito, tak mi zase říkala "Ježíšek má úplně stejné látky jako ty máš v pracovně, že?"... naštěstí mi jich zůstalo i pro případnou "Vikinu" kontrolu dost a navrhla jí, že jí k té dece od Ježíška mohu ušít ještě povlak na polštář, když jsme se tak s Ježíškem hezky sešli :-))) No, čekám, kdy to praskne... .-) Krásný večer A.

      Vymazat
    2. Tak tohle je na dětech kouzelné... :-)

      Vymazat
    3. :-) Je to moc roztomilé :-)

      Vymazat
  5. Aničko, jsi neuvěřitelná, jak rychle jsi ji dokončila. Je super. A děkuji za inspiraci, třeba se k ní taky konečně dokopu:-) L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, držím palce, ať se k šití deky také brzy dostaneš a hlavně ať vyjde podle představ :-) Krásný večer A.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna