pondělí 19. prosince 2016

Holčičí...

... patchworková deka... pro mou Viki byla v plánu už delší dobu. Nejprve jsem ji chtěla háčkovat. Než jsem se k tomu ale odhodlala, nastřádané zásoby přízí jsem využila na jiné projekty. 

Pak přišel nápad deku ušít. Od léta nasyslené zásoby se na přelomu listopadu a prosince konečně dočkaly "naporcování" na čtverce... a pak zase ležely a ležely a v sobotu večer, když jsme doslavili další prosincové narozeniny v naší rodině, pustila jsem se do sestavení plochy o 63 čtvercích, každý o velikosti 17 x 17 cm (původně jich mělo být 72, ale ta plocha se mi jevila hodně velká... tak ze zbývajících čtverců vyrobím ještě nějaký pěkný polštář). 


Včera jsem sešila z jednotlivých řad šedých, růžových a malinově červených čtverců různých dekorů pruhy a dnes v obědové pauze z řad celou přední stranu deky. Vypadá to, že termolínu mám doma tak akorát, spodní látky na deku je také dost... No, třeba to ještě do Vánoc klapne, co myslíte? :-) A kdyby ne, tak se svět nezboří, věřím, že Viki potěší i ta maminčina, nejen Ježíškova deka :-)

Mějte hezký den

A.

8 komentářů:

  1. Aničko, sešit jednotlivé čtverečky byla společne s jejich nařezanim asi největší fuška, myslím, že ted už to dosijes snadno a do Vánoc to určíte stihneš! :-) už ted vypadá deka nádherne, Viki ji opravdu závidím! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A pravdu jsi měla, Luci. Možná i proto, že Vás to napsalo víc, jsem se do toho opřela s tím, že by to vážně mohlo klapnout :-) Děkuji a krásný zbytek středy přeji A.

      Vymazat
  2. Aničko, nádhera, přesně moje, tedy Stelinčiny, barvy! Těším se na výsledné foto. :-) L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, to je krásné, jak my ženské se umíme za tu naši drobotinu občas schovat, viď? :-) Tak se za to nestyď, že se Ti ty barvy taky líbí .-) A moc děkuji za ohlas! Měj se krásně A.

      Vymazat
  3. Máš můj obdiv. A výsledek bude parádní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáňo, výsledek už je... a já jsem moc spokojená. Beru to jako svou další malou výhru sebe nad sebou .-) Krásný zbytek předvánoční středy A.

      Vymazat
  4. Aničko, také myslím, že nejhorší máš za sebou a deka bude od "Ježíška". ;-) Bude krásná. Pa. D. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak ty to, Dášo, všechno víš? :-))) Děkuji za podporu, moc moc moc! A.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna