neděle 25. prosince 2016

Blesk McQueen...

... je mladé, ambiciózní závodní auto červené barvy, jehož snem je stanout na stupni vítězů v Mistrovství o Zlatý píst. 

Řeč je tady o známém hlavním hrdinovi oblíbeného animovaného filmu pro děti "Cars" (Auta).  

Ten je jedním ze 3 závodníků, kteří mají šanci na titul Zlatý píst. Cestou na poslední rozhodující závod má nehodu a dostane se do zapadlé vesničky Kardánová Lhota. Protože zdemoluje místní silnici, musí zde zůstat po dobu, než jí opraví. Časem se spřátelí se všemi obyvateli a zamiluje se do místní krásky Sally. Noví známí mu ukážou, že život nemusí být jen o vítězství. Pak ale Bleska vypátrají novináři a on se zúčastní posledního rozhodujícího závodu. V tom sice nezvítězí, ale prokáže dobrý skutek, když veterána Kinga dotlačí do cíle jeho posledního závodu. Nabídku na angažmá ve vysněném týmu ale nakonec odmítá. V závěru filmu pak oživuje slávu slavné silnice Route 66, na které Kardánová Lhota leží. (zdroj: https://cs.wikipedia.org/wiki/Auta).

Není třeba dodávat, že Blesk McQueen je pro našeho malého Jirku něco, nad čím se mu tají dech a co mu zrychluje tep... i když je přitom schopen označit za Bleska McQueena každé naleštěné auto červené barvy (to má asi po mamince) :-)))

Tak o jednoho takového Bleska McQueena jsem se pokusila. Nejdřív jsem s různými přestávkami chystala díly... a když už jsem si konečně myslela, že mám nejhorší za sebou, musela jsem si s nimi zahrát i na automechanika a konstruktéra v jednom... :-))) Na to u nás doma máme jiné amatérské přeborníky, není radno se jim míchat do řemesla...


Nakonec však dokončeno včas - dva dny před Štědrým dnem. A i když se říká: "nikdy neříkej nikdy", tak já říkám "už nikdy!" :-) Ale kdyby se chtěl pokusit i někdo další, pomoc hledejte zde či zde .-)

Oproti tomu filmovému je měkoučký a tak akorát do postýlky k večernímu usínání... snad se na mě za to nebude dosavadní Jiříčkův miláček moc zlobit .-) 

Hezké dny

A.

4 komentáře:

  1. Anicko,to je naprostá bomba!Nás Šíma hned křičel, to je přece Blesk;-)Jiricek má velké štěstí,že ma takovou kreativní maminku!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilonko, tak to si mi udělala velkou radost. Identita Bleska McQueena je tak dvojnásobně potvrzená :-))) Krásný druhý adventní svátek A.

      Vymazat
  2. Aničko, blesk se Ti opravdu povedl, Jiříček musel být nadšený. ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, už třetí den spolu (a i nadále i s krokouškem, což mě potěšilo) ulehají společně do postýlky :-)

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna