sobota 17. září 2016

Když nestíhám...

... nebo neumím, neváhám oslovit osvědčené odborníky, i když si libuji v tom, když si mohu maximum věcí zajistit sama. Neplatí to pro všechno, ale pokud jde konkrétně o pletení (ve kterém jsem se od loňského roku stále neposunula dále než k pletení čepic a šálů), pak se moc ráda obracím na svou šikovnou tetu. Ta se musela s jehlicemi určitě narodit :-)) Zatím pokaždé, cokoliv jsem po ní chtěla, upletla. U dětí a zejména u Viki pokaždé musí přizpůsobovat návod nestandardním mírám a pokaždé to vyjde. I s anglickými návody si poradila. A pokaždé ji zbudou nějaká klubíčka, zatímco jiní pletaři dokupují :-))) Zkrátka je to můj pletařský guru, ke kterému vzhlížím.

Tentokrát mi upletla pro Viktorku krásný červený svetřík. Možná si vzpomínáte, je to už celkem dlouho, jak jsem zvažovala, který vzor a střih pro Viki vybrat... A teta se s tím poprala na výbornou. Poslala jsem ji několik kandidátů a nechala to nakonec na ní. Na svetrech mám nejraději jednoduchost zpestřenou o nějaký pěkný detail - zde zakomponovaný lístečkový vzor. Je pletený z velmi příjemné vlny od Dropsu (Baby Merino), nakoupila jsem si bohaté zásoby při loňské slevové akci začátkem podzimu.


Původně měl být svetřík nakombinovaný ze tří barev - červené a doplňkově světlounce modré a bílé. Ale teta rozhodla, že nejlépe vzor i střih vynikne v jedné barvě. Vůbec se nezlobím, svetřík je totiž kouzelný a Viki neskutečně sluší. Přiznám se, že ji trochu závidím, kdybych byla menší... tajně bych si jej od ní půjčovala .-)

Na svetřík jsem došila své oblíbené perleťové knoflíky (taky co jiného k takové kráse, že?), na jednoduchém podkladu vyniknou víc než u náročného a komplikovaného vzoru .-)

Po krásném modrotyrkysovém svetru pro mě, zeleném svetříku s asymetrickým zapínáním pro Jirku a miminkovské soupravičce pro Jiříčka, ze které už dávno vyrostl další krásný kousek... No vypadá to na další zakázku, teto. Už mám dlouhou dobu rozpleteno několik řad nového svetru a nějak se nemohu rozjet dál... .-)

Mějte se krásně

A.

1 komentář:

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna