sobota 16. července 2016

V dešti...

... si to užívám. Obzvlášť po loňském velmi suchém a horkém létě si na dosavadní průběh toho letošního vůbec nestěžuji :-)

Tak několik dešťových od nás.

Vlevo má oblíbená dlouhokvetoucí trvalka kokarda osinatá, třapatku nachovou vpravo určitě znáte .-)


Výhled do naší malé "prérie" (vlevo nahoře a vpravo dole), lesní kout (vlevo dole) s právě nakvetlými také poměrně dlouho kvetoucími růžovými kyprejemi vrbicemi (mj.). Vpravo nahoře pak popínavá dřevina - plamének horský, který už má letos splněno (alespoň pokud jde o květy).

Minikiwi (aktinidie arguta) a ozdobnice čínská Strictus (vpravo dole).

Vlevo nahoře nakvétající komule Davidova (tzv. motýlí keř). Vpravo nahoře výhled do zeleninového políčka (nebo spíš džungle, o kterou se postaral měsíček lékařský spolu s modře kvetoucím brutnákem lékařským) .-) Vlevo dole náš "vítězný" oblouk, vpravo dole ještě jednou třapatka nachová i s broučkem, co se rád koupe v dešti .-)


 Mějte se krásně 

A.

3 komentáře:

  1. Máš nádhernou zahradu, tu už okukuji déle. U nás též konečně zapršelo, hned vypadá vše spokojeněji. Jak píšeš letos nás invazivně obléhá měsíček a do nedávna kopr, i teď ho všude nacházím. Krásné léto Zuzka morkusovic

    OdpovědětVymazat
  2. Aničko, nádhera ..... člověk má pocit, že už tu tvou zahrádku zná .... ale pokaždé mě překvapíš dalším novým pohledem ..... Marki

    OdpovědětVymazat
  3. Aničko, ani já si na průběh léta nestěžuji, naopak, zahrada v dešti vypadá zase trochu jinak, jen nás to neláká ven abychom si tu krásu užili, měj hezké všechny letní dny,
    Marcela

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna