sobota 16. dubna 2016

Opáčko...

... jsem si letos dala, pokud jde o tvorbu zahradních oblouků z vrbového proutí. Loni vytvořené oblouky měly časem posloužit jako jemné odclonění zbytku zahrady od výhledu na zahradní kompostér - tedy poté, co se zazelenají a co se po nich začnou pnout popínavky (velkokvětý plamének + popínavé letničky - hrachor, fazole).


Oblouky vydržely až do letošního jara, i když je silné zimní větry hodně zkoušely. Během velmi suchého loňského roku se však začala zelenat pouze polovina prvního z nich (a navíc odspodu), takže šly letos na jaře z kola ven a vše nanovo. 

Podmínky pro ujmutí proutků jsou zatím ideální, vláhy je dost, ještě chvíli by to tak mohlo zůstat, aby se mohly co nejrychleji zakořenit.

Plamének u prvního oblouku loni sucha přestal a dokonce i zakvetl, věřím, že letos se ukáže v ještě větší síle a plánuji mu pořídit nějaké kamarády... ale zatím jen vybírám ten pravý, jen mezi velkokvětými plaménky je jich tolik... :-)

Použití proutí v zahradě mi docela učarovalo, mrkněte na inspirace v mém loňském příspěvku, třeba si najde další své příznivce.

Krásný den

A.

1 komentář:

  1. Aničko, to je dobrý nápad s tím plaménkem. já mám jeden takový drobnokvětý a u něho takový škaredý klacek, to by bylo pěkné dát mu oblouk. a nezahubí kořeny té vrby kořínky toho plaménku? jo a ještrě jsem se tě chtěla zeptat, naše sousedka má živý plot z habrů a tím pádem je naše zahrada celoročně plná jejich listí, poraď, máš vysavač listí?
    Majka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna