úterý 16. února 2016

Trochu jsme se zasekli...

... k dalšímu chorému společníkovi mi ode dneška přibyla i Viktorka. Dokonale se doplňujeme - Viki s "profouknutým" ouškem, já ve dne, v noci pokašlávající a Jiříček občas pokašlávající, občas posmrkávající, ovšem z nás tří největší švihák .-) Počasí venku náladě moc nepřidává, ale držíme se, co se dá. 

Když potřebuji zvednout náladu, beru obvykle do ruky jehlice, háček nebo jehlu a vždy to zabere. Tentokrát mám o důvod víc. Ráda bych dotáhla Viktorčin karnevalový kostým... stále řeším rukávy, musím vymyslet střih a bojím se, abych celkem obstojný základ topu rukávy neshodila... Na druhou stranu, materiálu je dost a s rukávy (pokud se podaří) bude kostým mnohem hezčí, zajímavější... Čas se ale krátí, je třeba se rozhodnout. 

Také musím vyrobit oči - je ale třeba poslat tatínka pro nafukovací balónky, objevila jsem bezva tip, jak na ně. Punčocháčky jsem v zelené nesehnala (taky kdo dnes kupuje šestileté dceři zelené punčocháče, že?), ale pořídila jsem světlounce růžové, které jsem dala odbarvit doběla a po vysušení na ně budeme po dohodě s Viki malovat zelené puntíky .-)

A krom toho pravidelně obohacuji svůj nový zahradnický blog na mém webu Kvetoucí zahrada. Dnes něco o levanduli. Jste srdečně zváni.



Mějte se krásně a hlavně zdravě.

A.

7 komentářů:

  1. Anicka, zabky su take male tucnucke zvieratka. Ja by som preto urobila rukavky z tylu ak ostal zo suknicky. Take nazberkane, pufosky ako sa v nasich koncinach vravi.Ale podla toho akou rychlostou tvoris, uz to mas vymyslene. Oprava. Uz to mas usite.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zito, máme stejné myšlenkové pochody .-) Tylu už moc nezbylo, ale saténu mám dost, tak zvažuji, že bych z dvojité vrstvy saténu ušila nabírané rukávky, přesně jak píšeš .-) Ušité ale ještě rozhodně nejsou .-)

      Vymazat
  2. Jejda, brzy se uzdravte a na masku se moc těším, Aničko.
    Nakazilas mě tak, že jsem se pustila do svého prvního šití(medvídka) zatím v ruce, malý princ spí. Uvidím, jak dopadne, plánů a krásných věcí je tolik..
    Děkuji děkuji děkuji za prostírky, je to luxus, přímo nádhera.
    Krásný večer.
    B.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohunko, děkujeme! Mám radost, že ses pustila do šití médi pro prince, držím palce, určitě to klapne .-) No a pokud se Ti líbí i "výherní" prostírání z poštovního balíčku, tak si mou dnešní radost zněkolikanásobila :-)))) Krásný den A.

      Vymazat
  3. Ahoj Aničko, tak koukám, že choroba na vás útočí ze všech stran, potvora jedna!Takže přeji hodně brzké uzdravení, ať si ten karneval užijete. Na levanduli mrknu, je to jedna z mých oblíbených bylinek. Pěkný večer bez záchvatů kašle. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, už jsme byli dlouho zdraví, tak to muselo přijít. Navíc kolem nás všichni už dlouho před námi díky virózám a chřipkám padali jako hrušky, byl by zázrak, kdyby nás to minulo... Moc děkujeme za přání k brzkému uzdravení, snad jsme na dobré cestě být zase v pořádku. Karneval obci organizuji za pomoci dalších maminek sama, bylo by mi tak strašně líto, kdyby u toho nemohly být naše děti a nedej bože i já, mám jej moderovat. Nevím, zda by se našel mezi kamarádkami větší exhibicionista .-) Měj se krásně A.

      Vymazat
    2. Aničko, tak to držím palce, ať vše dopadne dobře ... :-)

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna