pátek 15. ledna 2016

Šaty motýlí...

... jsem ušila naší Viki "na objednávku" z šedobílého bavlněného plátna s motýlím vzorem, které už znáte z povlečení ušitého před nedávnem. Se střihem jsem se poprala sama, vycházela jsem z šatů a triček, které teď Viki nosí a doladila podle potřeby.


Přední část šatů jsem zkombinovala se zik-zakovým plátnem ve stejné barevné kombinaci. A pro rozjasnění jsem pak použila malinově červené bavlněné plátno s drobnými puntíky  - konkrétně pro přechod mezi dvěma hlavními látkami na přední straně a také na srdíčkové kapsičky a kytičku. 

Sice to se mnou trochu cukalo, protože jsem chtěla vyrobit zase mašli jako na polštáři či předchozích šatech z úpletu (mimochodem - druhý den poté, co si je vzala ve školce, jí popraskal na jednom boku šev... tak nevím, jestli šaty tak usilovně zkoušela a natahovala, nebo jsem někde udělala chybu já...), ale pak jsem si řekla, že to chce zase změnu a je kytička. Její výroba je navíc jednoduchá a přitom vypadá velmi efektně.

Malinko mi tuhl úsměv ve tváři, když jsem Viki šaty zkoušela těsně před všíváním zipu (měla jsem strach, že do nich nevleze), ale tentokrát to vyšlo, i když jsem doufala, že bude mít větší rezervu... ten pecínek chleba vepředu by jí mohla závidět kdejaká těhulka... :-)

Ještě mi zbylo pár zbytkových kousků pěkných bavlněných látek, tak mě napadla nějaká sukýnka... jen vybrat tu pravou... a taky jsem si dala bokem jeden lehce pružící manšestr... aneb Agnieszka zkouší proniknout do světa šití dětských garderób .-)

Krásný den i nadcházející víkend

A.

12 komentářů:

  1. Aničko, oboje šaty jsou velmi povedené, kreativní a hned bych chtěla být holčičkou a nosit je :o). Viktorka má šikovnou maminku jen co je pravda !!
    Tak ať se daří...
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Álo, děkuji za poklonu! Vracím se zpátky do dětských let... a třeba si na léto spíchnu taky něco podobného. Miluji módu šedesátých let a tyhle šaty mi ji tak trochu připomínají :-) Krásnou sobotu A.

      Vymazat
  2. Aničko,šaty jsou opravdu nádherné, moc se ti povedly.
    Krásný víkend. Z.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdeni, díky za ohlas. Původně jsem počítala s tím, že v nich Viki bude běžně chodit do školky. Ale teď mi je jich na běžné nošení až skoro líto, Viki normálně nic dlouho nevydrží... Krásný den A.

      Vymazat
  3. Aničko, šatičky jsou nádherné, moc seti povedly(jako vše, na co sáhneš:-)
    Krásný víkend
    Bohunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohunko, začnu od konce, ne vše, nač sáhnu, se mi povede, rozhodně ne napoprvé :-)

      Ale šatičky vyšly a já mám z nich obrovskou radost. A když mi je pochválí i někdo další, radost se násobí :-))

      Krásnou neděli

      A.

      Vymazat
  4. Aničko, opravdu úžasné šatičky, dokážeš moc pěkně kombinovat různé vzory, aby to ve finále ladilo... :-)Taky by se mi takové líbily. ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, moc děkuji za kompliment. Snad se bude dařit i dál. Hezký den A.

      Vymazat
  5. Moc povedené, Aničko! Pěkné dny. L.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna