úterý 19. ledna 2016

Potřebovala jsem ušít nějakou rychlovku...

..., u níž rychle uvidím výsledek. Protože se chystám Viki ušít další šaty a taky šít pro Bohunku, která vyhrála v Giveaway, sadu bytového textilu pro její velkou rodinu, což mi také nějakou tu chvíli zabere :-)

A protože je zima v plném proudu a já se kochám novými zimními polštářky na sedačce, říkala jsem si, že by bylo fajn ušít k nim do sady kulatý "běhounek" na konferenční a také na jídelní stůl.




Volba materiálu se odvíjela od zimních polštářků - použila jsem tedy šedou strukturovanou potahovou látku (stejnou jako na zimní polštářky s holubicemi a bambulkami) a černou kožešinovou, kterou jsem získala recyklací starého kabátu (podobně jako u černého polštářku). Nově jsem doplnila bavlnu s retro novinovým potiskem (znáte už z vánočních polštářů s jablkovým potiskem a hvězdou) a bílou bavlnu s černými puntíky.



Vrstvu bavlny a výztuhy jsem pak prošila několika řadami tmavě šedé bavlněné příze. A pak už jen dodat spodní bavlněnou část, sešít a začít náležitě užívat .-)

Krásný den

A.

10 komentářů:

  1. To je hezoučké, ale zcela trapně mě zaujalo něco jiného...holubičky na konvici s květinou ladící s polštářky. Sama jsi vyráběla nebo případně odkud je máš, prosím tě? Ptám se proto, že každoročně na Svatého Ducha (na Letnice) vyrábím symbolické holubičky jako ozdoby, většinou z papíru a ony mi pravidelně venku na těch březových a vrbových větévkách zmoknou a je po nich. :( A ty tvé vypadají jak plechové nebo se mýlím?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, ptáčci jsou plechoví a koupila jsem si je u Podzimků zde: http://www.mimibazar.cz/bazar.php?user=225782. Krásný den A.

      Vymazat
  2. Paráda, pekne zladené. Bola by som zvedavá tá rýchlovka ako dlho trvala :-) Páči sa mi ten okrúhly stolík.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Atize, rozhodně to nebylo déle než kterákoliv z Tvých D.I.Y. renovací :-))) Většinou věci nedělám najednou, ale postupně, jak si vyšetřím volnou chvilku, ale odhadem cca 0,5 hodinky. A konferenční stolek - pořídila jsem si jej v jednom bazaru, byl původně na vysokých nohou, manžel mi je seříznul a na světě je super konferenčák .-) Krásný den A.

      Vymazat
  3. Vydarene a presne v "mych" barvach:-). Marcela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marci, díky. Občas si ty "Tvé" barvy pozvu na návštěvu domů i já :-)) Krásný den A.

      Vymazat
  4. Aničko, paráda, bíločernou kombinaci zrovna nevyhledávám, ale takhle i s tou šedivou se mi to moc líbí, hezký den,
    Marcela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marci, já taky moc ne. Ale teď se to v tomto období docela hodí a mají něco do sebe .-) Jsem ráda, že potěšily oko i někoho dalšího, co black@white zrovna moc nemusí. Krásný den A.

      Vymazat
  5. Aničko, to je nádherný kousek, jsi moc šikovná.Já na šití tále nemám čas/odvahu/prostor, ale potřebu tvořit mám taky, někdy asponˇ pár ok na rozdělané věci cestou do postele. Na šatičky se moc těším a na dárek též.
    Krásný zmrzlý den.
    Bohunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohunko, čas letí jako voda. Ale není to tak dávno, kdy byl Jiříček miminko a já si taky říkala, jak to s tím mým tvořením bude... A pak jednou, když spinkal v kočárku, jsem vzala do rukou háček a začala šmodrchat... a říkala si, nemusí pršet, stačí když kape :-) Takže ať Ti očka pěkně přibývají a dělají radost A.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna