čtvrtek 7. ledna 2016

Nápad na recyklaci starého kožichu...

... do podoby chlupatého povlaku na polštářek přišel s loňskou návštěvou blogu šikovné Pavly Studihradové. Ta z kožichu po své tetě ušila luxusní povlak na jedno štokrlátko. Ten nápad mne nadchl tak, že jsem si začátkem loňského roku vyaukrovala za 1 korunu českou taky jeden postarší kožíšek po hodně silné dámě a ušila si z něj povlak jako stvořený pro zimní lenošení na pohovce. 



Dalo sice trochu práce kabát rozebrat a oddělit kožíškovou část od podšívky, ale výsledek, myslím, stojí za to. Ještě mi trochu materiálu zbylo, tak přemýšlím nad dalším využitím... Tak často přichází ty nejhezčí projekty, které člověk původně vůbec neplánoval .-)

Přední stranu polštáře tvoří kožíšek, na zadní stranu polštáře jsem použila klasickou bavlněnou látku v černé barvě. Zapínání je na zip ve spodní hraně polštářku.

A první letošní zimní kousek na sedačku v obýváku je na světě :-)

Ať je vám pěkně teploučko, s kožichy i bez :-)

Anička

6 komentářů:

  1. Aničko, poltářk je moc pěkný, musí být super se na něm uvelebit.

    přeji krásný den Majka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Majko, jojo, je pěkně měkoučký :-) Děkuji a přeji krásný zbytek neděle. A.

      Vymazat
  2. To není možné! Geniální, ale upřímně, na polštář by mi toho kožichu bylo líto, to bych si, kdybych uměla šít, z toho asi spíchla něco apartního na sebe nebo bych to použila aspoň jako nějakou vsadku, aplikaci do nějakého oděvu. To víš, já, milovnice černé... :D ...vestu, joo, moderní asymetrickou nebo maxi vestu s šálovým límcem a k tomu něco na hlavu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, geniální je nápad přešít kožíšek do vestičky a čapky na hlavu... No nezbývá než začít znovu shánět další kousek k přešití :-))) Krásný zbytek neděle A.

      Vymazat
  3. Milá Aničko, další skvělý kousek. Ta koruna mě rozesmála, poštovné bylo asi dražší než nákup, viď :-)
    Bohunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohunko, je to tak, poštovné vyšlo dráž .-) Ale i s tím poštovným to stálo za to. Krásný zbytek neděle A.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna