pondělí 18. ledna 2016

Naděje umírá poslední...

... aneb jak jeden těsně předvánoční projekt na pletený zimní běžecký set čepice a nákrčníku pro mého muže skoro "nedopadl".


Čepici jsem pletla na několikrát (asi dvakrát se o vypárání již rozpracované práce postaral Jiříček a dvakrát mně samotné spadlo z jehlice pár ok a já je "chytala" hodně řad dolů (vůbec z toho, že mi spadnou oka z jehlice, mám na pletení úplně největší strach, když se to stane, dostávám se téměř na hranici šílenosti...) a pak z teňoučké příze Drops Alpaca dlouho doplétala to, co jsem kvůli usilovnému chytání ok musela rozpárat. Díky tomu mám háčkování mnohem raději. 

S nákrčníkem to nebylo o mnoho jiné. Při posledním pokusu se mi u něj dokonce podařilo chytat spadnutá oka tak dlouho, až se mi při párání do příslušného místa zasekla příze a nešlo jít ani zpátky, ani dopředu... Už jsem to pomalu vzdávala. ALE pak mě napadlo, že bych mohla všít dovnitř nákrčníku podšívku (ušila jsem ji ze starého sepraného černého trička manžela) s tím, že jsem nechala podšívku vykouknout i na lícovou stranu nákrčníku. Vypadá to dobře a přitom se mi podařilo schovat to zapeklité místo, kde se příze při párání zasekla .-)

A že přišlo ochlazení a také ta toužebně očekávaná sněhová pokrývka na naše běžkování, mám radost dvojitou. Jsme připraveni :-)

Krásný den

A.

10 komentářů:

  1. Moc pěkné!!! A to s tím tričkem je dobrý nápad!!! Musím si to pamatovat :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moni, děkuji. Jsem ráda, že jsem nakonec vytrvala a dotáhla sadu do finále .-) Krásný večer A.

      Vymazat
  2. Aničko moc pěkná souprava. A sníh přišel akorát☺
    Krásný den. Z ❤

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, Zdeni .-) A ještě by snad něco mohlo připadnout. Jak já se těším! Krásný večer A.

      Vymazat
  3. Pěkná soupravička a dík za nápad s tričkem. Já přemýšlela,co koupit, čím vypodložit. ;-)Šila jsi na stroji normální patkou? Děkuju a pěkný slunečný den. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, tak to jsem ráda, že se nápad na recyklačku starých triček hodí i někomu dalšímu. Byla to taková z nouze ctnost.. A nakonec dobrý .-) Šila jsem obyčejnou patkou, kráčející jsem ani nestačila přehodit - a bez problémů. Hezký večer A.

      Vymazat
  4. Moc hezké, taky jsem letos manželovi pletla na Vánoce z drops alpaky...nejvíc mě prudilo, jak zvláštně klouže (a proto mám asi 20 klubek ze slev:DDD) Ale výsledek je moc pěkný, dělala jsem jednoduchý antracitový nákrčník a bezprsté rukavice. Líbí se mi, že úplet je jemný, ale krásně hřejivý:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jino, tak "klouzavost" jsem ani nezaregistrovala... Ale ona ta vlna každého asi potrápí po svém .-) A máš pravdu - přesně z toho důvodu jsem tuto přízi chtěla vyzkoušet - jemná pletenina a přitom pěkně hřeje. Krásný večer A.

      Vymazat
  5. Aničko,sada je nádherná, s trikem skvělý nápad, holkám profukovaly čepice, než jsemnašla nápad s podšitím flaušem, už nechtějí čepice, jen čelenky(i díkydlouhým hustým vlasům), jen nejmladší ještě nosí čepice. A malý
    princ..
    Krásné tvoření, Aničko.
    Bohunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohunko, ty jsi opravdu věrná čtenářka i komentátorka mých příspěvků :-) Děkuji, je to od Tebe moc milé. Hezký večer A.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna