sobota 2. ledna 2016

Když slaví někdo blízký narozeniny...

... a já zvažuji, co pěkného bych mu popřála, přiměje mě to přemýšlet nad řadou věcí, které s tím zdaleka nesouvisí.

Jaké jsou ty "pravé" hodnoty, zda jsem "dobrý" člověk (matka, manželka, sestra, dcera...), zda dělám ty "správné" věci ve "správnou" chvíli a směřuji tím "správným" směrem. A asi jako každý člověk mám řadu ideálních představ o tom, co je v životě důležité a vzhlížím k lidem, kteří jsou pro mne vzorem, ideálem, ke kterému bych se chtěla přiblížit.

Ne vždy se to však daří tak, jak bych si přála. Často tak zjišťuji, že mé jednotlivé střípky představ o tom, co by bylo ideální, jdou dosti proti sobě. Tak, že se jejich současná existence na jednom místě, čase, v jednom člověku prakticky vylučuje. Zbývá tak přání alespoň zůstat sama sebou, se všemi svými nedostatky a slabými stránkami. A to je vedle zdraví a lásky věcí, kterou bych ráda popřála každému oslavenci, kterému třesu pravicí. Neznamená to pustit k vodě snahu být lepší, jen z ní neudělat hon za nereálným snem.

Tento blog oslavil koncem loňského roku své třetí narozeniny. Je mou velkou radostí, ale i břemenem současně. 

Ráda sdílím s ostatními svou někdy až dětskou radost, když se mi něco povede. Na vkus některých možná až moc často. Přiznávám bez mučení, že mě potěší každý upřímně míněný pozitivní komentář pod příspěvkem. Každý! Přestože není dobré stavět sebehodnocení pouze na názorech jiných, je pro mne velmi důležité to, jak mne a mou práci hodnotí jiní. Možná mě v dětství víc kritizovali než chválili, nebo je to "handicap" nejstaršího z dětí, které mají větší potřebu být v centru dění..., kdo ví. Prostě to tak mám. Díky tedy za to, že zůstáváte věrnými čtenáři blogu i ve chvíli, kdybyste si možná raději přečetli o tom, jak jsem po stopadesátépáté nedopletla čepici, přišila si prsty či spálila víkendový koláč :-)

K té dětské radosti z každého dalšího vydařeného projektu přidala se postupem času radost další. Radost z toho, že inspiruji další k činu. Ty, kteří z nejrůznějších důvodů doposud stáli na místě a přešlapovali. Ty, kteří se báli (stejně jako já dříve), že to či ono nezvládnou. Teď, zítra, ani nikdy jindy. Jak velký máme strach z toho, že selžeme, z neúspěchu. A přitom zvládneme mnohem více, než si myslíme! A máme tolik pokusů věci zkoušet znovu a znovu a učit se (Po světě zdaleka nechodí tolik "levorukých", jak slýcháváme...). A také ty, kteří byli prostě jen příliš pohodlní na to, aby udělali něco víc. Mám upřímnou radost z toho, když alespoň malým dílem přispěji k tomu, když se lidé snaží překonat sami sebe, posunou se (jak krásné je díky tomu v dnešní době tak nelehké povolání učitelů...). O to větší je však břímě závazku přinášet zde stále zajímavé příspěvky, které budou i dál lidi inspirovat, bavit, těšit.

Tento blog, stejně jako jeho autorka, zdaleka není ideální. Znám desítky jiných, které jsou zábavnější, vtipnější, či dojemnější, ... mají dokonalejší fotografie, prezentují dokonalejší "projekty" atd. Přes přirozenou touhu stále se zlepšovat je hlavní ambicí tohoto blogu snaha přinášet radost (nikoli flustraci z toho, co ještě neumíme) a inspiraci - svým čtenářům, ale také autorce. Snad se mi daří vkládat do něj maximum toho nejlepšího ze sebe.

Díky za vaši přízeň, i všechna milá slova. Vážím si jich.

Dovolte mi tedy, abych vás i letos pozvala k účasti na již 3. narozeninovém GIVEAWAY.



Co můžete získat? 

Fotografie už trochu napovídají, kudy se může má tvořivost ubírat - výrobek však vznikne až po ukončení vyhlášeného GIVEAWAY. A dost možná vznikne něco, co jste u mne ještě nikdy neviděli :-)

Pravidla: GIVEAWAY probíhá od dnešního dne, tj. od 2. 1. do 10. 1. 2016 včetně.

  • Zúčastnit se může každý, kdo je pravidelným čtenářem mého blogu,
  • zanechá komentář k tomuto příspěvku a prozradí mi:

       a) jakou barvu/kombinaci barev nejvíce preferuje při výběru bytového textilu,
       b) navštíví profil mého obchůdku anama jama na FB (https://www.facebook.com/anamajama/) a/nebo na Fleru (http://www.fler.cz/anama-jama) a uvede 2 naše výrobky, které ho nejvíce oslovily,
  • na svém blogu či FB profilu vytvoří příspěvek na můj GIVEAWAY s úvodní fotografií (není nezbytnou podmínkou, ale určitě mě tím moc potěšíte :-))
  • vyhrát může každý, i když nepíše vlastní blog (pokud na tomto blogu zanechal alespoň 2 další komentáře) a uvede ve svém komentáři k tomuto příspěvku svou e-mailovou adresu.

Losovat budeme s Viktorkou a Jiříčkem 11. 1. 2016.

Těším se na pěkné čtení :-)

Krásný den

Anička

44 komentářů:

  1. Milá Aničko, především chci pogratulovat ke 3 narozeninám a popřát hodně tvůrčí inspirace a spoustu skvělých projektů. Pravým důvedem proč, ale dnes reaguji, je tvůj dnešní příspěvek, který mě donutil k zamyšlení nad sebou. Jinak musím přiznat, že se každé dopoledne těším na tvůj nový příspěvek, i když ne vždy reaguji. Tak hodně štěstí do dalších blogerských i osobních let. Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, děkuji za první komentář k mému narozeninovému GIVEAWAY. Těším se i na případné další, pokud Tě zde v novém roce něco zaujme .-) Měj se krásně A.

      Vymazat
  2. Aničko taky se připojuji ke gratulaci.Hodně elánu a tvúrčích nápadú.Taky chodím deně nakukovat,a někdy se až stydím jak vše stíháš.Já takto stíhala taky, asi před 10lety a pak se to..Takže Aničko přeji vše nej k narozeninám a taky ještě k Novému roku zdraví štěstí lásky a tvořivosti.Pa Lenka.K

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, myslím, že není na místě stydět, že nestíháš zrealizovat tolik věcí, kolik by sis přála. Každý má jiné podmínky, jiné zázemí a především jinak nastavené priority. Mou velkou výhodou je, že jsem blog založila v době, kdy jsem byla až na příležitostné pracovní aktivity v různých obdobích s dětmi doma a také to, že manžel chodívá do práce brzy a brzy se z ní vrací, aby se mohl věnovat rodině. O to větší pole působnosti člověk má. Nyní se asi situace začne pomalu měnit, tak jak se zpátky vracím do pracovního života, ale snad i tak se najde chvilka pro relax u tvoření, které mne dobíjí baterky :-) Díky za přání a těším se na další návštěvu. A.

      Vymazat
  3. Anicko tak to ti muzu rict naprosto presne co mne oslovilo v obchudku povleceni liska s hvezdickou a druhe povleceni motylci s hvezdickou barevna kombinace presne meho gusta uz jsem si rikala jestli nezainvestovat do povleceni dcerce do nove konecne velke postele

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Radko, díky za komentář. Mám radost, že tě mé dětské povlečení zaujalo. A pokud bys chtěla zainvestovat... víš, kde hledat .-) Přeji hezký den A.

      Vymazat
  4. Aničko, gratuluju, i když opožděně tvému blogu k třetím narozeninám. Koukám, že máš na přelomu roku taky bilanční nálady. Ráda sem chodím nakukovat, co krásného jsi vytvořila, máš úžasnou zahradu i šikovné ruce. Tak piš dál, budu se těšit. Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, děkuji a vzhledem k tomu, že jsi druhou z vylosovaných výherkyň, brzy se ozvu na mail, pokud mi na sebe pošleš kontakt .-) Hezký den A.

      Vymazat
  5. Aničko, nejprve bych chtěla pogratulovat ke krásnému výročí..
    z barev asi nejraději hnědou nebo červenou v různých odstínech.
    Flér se se mnou nebaví a neukazuje mi žádné vaše výrobky :( ale co jsem viděla tu na blogu a moc se mi líbilo, jsou háčkované a taky polštář zdobený háčkovanými vlnkami

    jo a příspěvek na blog jdu hned vložit.

    Do dalších let přeji hodně úspěchů, krásných výrobků a hlavně zdraví
    Majka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Majko, díky za komentář. S Flerem zatím nikdo problém neměl, tak snad to byl jen momentální "výpadek" .-) Měj se krásně A.

      Vymazat
  6. Aničko, gratuluji k 3.narozenínám Tvého krásného blogu. mně se u tebe moc líbí a tvoje výrobky obdivuji, nejvíc snad tvoje deky. ale moc se mi líbí tvoje poslední povlečení, krása.
    přeji tobě a tvé rodině krásný den a sobě štěstí ve hře.
    Majka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Majko, díky za zastavení i zanechaný komentář. A s těmi dekami .... myslím, že od nich si teď alespoň na chvíli budu muset odpočinout :-) Zato povlečení... tak do toho bych zase šla .-) Měj se krásně A.

      Vymazat
  7. Já jsem oslavila dvouleté výročí a vstoupila do třetího roku kdy snad budu v blogování pokračovat. Mimochodem, mám připravenou taky GA!
    Návštěvnicí tvého blogu řekla bych že jsem pravidelně, protože ho mám zařazený mezi svoje oblíbené blogy. Co se barevnosti bytového textilu týká, tak preferuji přírodní barvy které podle ročního období v interiéru vyměňuji :-) To jsem ti asi moc nepomohla, ale já jsem opravdu takový chameleonek podle nálady :-) A pokud mám vybrat dva tvé výrobky, tak rozhodně to bude růžové povlečení a ta ptačí nákupní taška :-) Na svůj blog jdu připíchnout upoutávku na tvou GA ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Andrejko, tak to taky přeji hodně dalších pěkných příspěvků i spokojených čtenářů! A pokud jde o barvy - já myslím, že jsem si udělala dobrou představu, jak to u Tebe chodí :-) Díky rovněž za Tvé tipy na výrobky, které Tě nejvíc zaujaly. Krásný den A.

      Vymazat
  8. Milá Aničko, připojuji se ke gratulaci k narozeninám blogu a přeji další úspěšné blogování.
    Vše, co je v barvách bílé, šedé a černé je moje oblíbené a preferované. Na Fleru se mi moc líbí lištičkové povlečení a pak mentolový polštář s diamantem.
    Přeji také krásný nový rok, měj se hezky, Martina z Mých šťastných andělů

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, děkuji - u Tebe jsem si byla s barevností prakticky stoprocentně jista :-) Díky i za tipy na výrobky. Měj se krásně A.

      Vymazat
  9. Milá Aničko, už třetí? vždyť druhé byly nedávno.. to je neskutečné..
    Co popřát? Hodně dalších nápadů(bez tebe bych dodnes hodně věcí nezkusila, náš školní adventní jarmark, jehož výtěžek šel na dobročinné účely by měl mnohem méně výrobků a měla bych mnohem méně plánů a odvahy do dalšího i netradičního tvoření), čas na tvoření a rodinnou pohodu a zdraví. Když není pohoda či marodí někdo blízký, je človíčkovi moc ouvej a není síla ani nálada.
    Jelikož jsem do fialové, úplně mi učarovalo fialové povlečení a karamelové je hned druhý favorit, ikdyž u tebe mám dojem, že na co sáhneš, to se ti daří.
    A jsem za to moc ráda.
    Stále tak šikovné ruce a hlavu plnou nápadů!!!
    Bohunka
    bohunka @ naiser tečka cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohunko, díky moc za obsáhlý komentář :-) A já se brzy ozvu, protože jeden mnou vytvořený výrobek pofrčí právě k Tobě! :-) Snad tedy budeš spokojená. Měj se krásně A.

      Vymazat
  10. Aničko, gratuluji k třetímu výročí. Přeji ti hodně inspirace do dalšího tvoření.
    Mám ráda přírodní - režnou barvu, ale co máme chatu, tak mám ráda modrou.
    Moc se mi líbí Polštář Zimní paisley a bavlněné povlečení na lila vlně.
    Alena
    castice@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ali, díky za komentář. Přírodní i modrá jsou krásné barvy a navíc jim to spolu hodně sluší. Takže Tvůj výběr, zejména u toho Zimního paisley mě teď až tolik nepřekvapuje :-) Přeji krásné dny nejen na chatě A.

      Vymazat
  11. Milá Aničko ji já pospíchám s velikou gratulací k výročí. Přeji ti,ať se vše daří tak jak doposud a tvé tvořeníčko hřeje u srdíčka. Jsi veliká šikulka.
    I já ráda mám v našem domečku barvy a musím říct, že se mění podle období. Letos jsme měli i na vánoce změnu- modré☺
    Moc se mi libili polštářky, ať už limetkovy nebo Amsterodam s kapkou limety. A zelená podkafička také parádní.
    Měj se moc hezky. Zdena. zdenicka.eu
    Zdenkazachova @ seznam. cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdeni, mockrát děkuji za komentář. A podle výběru výrobků koukám, že nejen modrá lahodí Tvému oku :-) I já mám zelenou moc ráda. Měj se krásně A.

      Vymazat
  12. Milá Aničko, předně blahopřeji k výročí blogu! Přeji, ať se stále daří, ať tě to baví a nápady přicházejí. Tvůj blog je moc inspirativní, i když pořád nechápu to tvé tempo:-) Spoustu toho nosím v hlavě, co chci udělat a pak to vidím už hotové u tebe nebo jiných šikulek:-) Snad tedy dotáhnu vše rozpracované do konce, za chvíli nastoupím na mateřskou, tak pořád doufám, že na pár dní bude více času a vše stihnu vše jak bych chtěla:-) Dodatečně také přeji vše nej do nového roku! Jdu si pročíst další příspěvky, nějak jsem přes Vánoce nestíhala:-) Hezkou neděli! :-) L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, děkuji za komentář. S tempem - já jsem "výkoňák", takže když mě něco opravdu zaujme, jedu, i kdybych se měla sedřít z kůže :-)) Přeji krásné dny s miminkem, až se narodí a také trochu času na tvoření. Měj se krásně A.

      Vymazat
  13. Nejprve velikou gratulaci k výročí blogu. Blog jsem objevila cca na jaře a stále chodím nakukovat a těším se na další články. Jsi pro mě velkou ispirací. Děkuji Ti i za rady.
    Musím říci, že mi velmi mluvíš z duše, poslední dobou také dost přemýšlím co přát, jak, co je a není důležité.. Mám v lednu vždy také truchlivé období, bilancuji, přemýšlím atd..
    Obdivuji velmi Tvé háčkování, i jsem přemýšlela, že snad to taky zkusím-jen se bojím, že to nedám..
    Na fléru se mi velmi líbí povlečení - všechny, polštáře, povlečení a ty háčkované hvězdy jsou božííí:-))
    klidný večer Veronika Brett.
    brettova.veronika@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verunko, díky za návštěvu i komentář. Nejsem si jista, za je u mne leden truchlivým obdobím, spíš čím jsem starší, tím se ze mě stává větší introvert (resp. já se teď označuji jako introvertní extrovert :-)) Moc přeji, ať se Ti vstup do světa háčkování vydaří. Neboj se, háčkování není tak složité a myslím, že je snazší než pletení. U mne, i na jiných blozích či youtube najdeš řadu návodů a vysvětlení, jak na to či ono. Věř, že to zvládneš! Zkus pro začátek něco jednoduššího - jarní čepici, kulatou prostírku, háčkovaný košík a uvidíš (návody zde najdeš). Díky za tipy na výrobky na Fleru, povlečení je má srdcovka. Měj se krásně a napiš, jak se Ti daří s háčkováním A.

      Vymazat
  14. Milá Aničko, ráda bych Vám nejdříve popřála k 3.výročí blogu. Jste velmi všestranná a moc se líbí Vaše tvoření, šití háčkování a ostatní tvořeníčka. Na Fleru mě oslovily Vaše povlečení a polštářky, jsou opravdu vymazlené. Mějte hezké a pohodové dny a přeji Vám další tvořivé nápady. Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, díky za návštěvu i komentář. Těší mě, že se Vám mé výrobky líbí. Tak přijďte zas :-) Hezký den A.

      Vymazat
  15. Aničko, i já se připojuji k řadě gratulantů. Blogspot jsem objevila cca před dvěma roky diky Petře z Bududub. A Váš blog patří mezi mé oblíbené. dodává mi inspiraci a důvěru v sebe sama, že to snad tké dokáži. Velmi se mi líbí šechny háčkované věci, protože at se snažím, jak se snažím, s háčkem asi nikd nebudu kamarádka, spíš buu bez oka. a JAKÉ mám ráda barvy? Přírodní, odstíny hnědé, šedé, oranžové a potom taky žlutou -ta jak sluníčko rozjasnuje. Ještě se pokusím dát odkaz na Váš GA na svůj blog, tak doufám,že pc bude můj kamarád. Dana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Danko, díky za komentář. Jsem moc ráda, že u mne nacházíte inspiraci a také budujete nezbytnou sebedůvěru, pokud jde o Vaše tvoření :-) Nevěřím, že to s háčkem nezvládnete. Zkuste vydržet a nebo se poohlédněte po nějaké kamarádce v okolí, která Vám jistě poradí a ze začátku Vás trochu povede. Mějte se krásně A.

      Vymazat
  16. Aničko, všechno nejlepší Tvému blogu k narozeninám a Tobě k blogu. Ať to jde dobře od ruky, krásně se tvoří a dobře daří....

    OdpovědětVymazat
  17. Ahoj Ani:) Poslední dobou už moc netvořím kvůli čase se školou, ale na tvůj blog se chodím vždycky kouknout, co si vymyslela nového a nechávám se inspirovat, asi stejně často jak kontroluju svůj email:)Tak se si řekla, že se letos taky zapojím.
    Co se týče barviček, poslední dobou se mi hodně líbí barevná kombinace zeleno-šedo-bílá, přijde mi takové přírodní a nebo taky modro-šedo-bílá.
    Z tvého obchůdku se mi moc líbí polštářky a to hlavně ten mentolově zelený s krystalem a ten zimní paisley, ten vzor je úúžasný!:)

    Hlavně přeju všechno nejlepší do nového roku a spoustu takových dalších nápadů :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teri, díky za zastavení v nabytém vysokoškolském programu :-) Držím palce, ať Tvé finále dopadne, jak má a já se budu brzy moci těšit z blízkého veterináře pro případného nového pejska :-) Díky za tip na barevné kombinace - jsou moc příjemné. A vzhledem k Tvým barevným preferencím mě ten výběr výrobků až tolik nepřekvapuje :-) Měj se fajn a vyděržaj pianier! A.

      Vymazat
  18. Ahoj Aničko, moc pěkné zamyšlení. Tak nějak podobně to cítím i já. 3. narozeniny tvého blogu, to je v tvém případě spoustu článků, fotografií, rad, návodů... pro nás, tvoje čtenářky. :-)Přeji ti, ať tě blogování stále baví, ať i nadále nácházíš čas na zveřejnění svých výtvorů, nápadů...
    Barvy - u mě těžké vybrat, protože se změnou ročního období se mění i moje oblíbené barvy. Ale mám ráda přírodu... Řekla bych, že s barvami jsme si dost blízko. Z vašeho krámečku vybrat dvě věci je dost těžké. Moc se mi líbí polštářky zdobené potiskem a háčkovanou bordurou, taštičky s potiskem, povlečení...Na blog jsem vložila příspěvek i s tvou fotografií. Aničko, měj se báječně!
    D.:-) daglar@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, díky moc za komentář vč. tipů na výrobky z obchůdku. A také, že pravidelně přicházíš a reaguješ .-) Měj se krásně A.

      Vymazat
  19. Ahoj Anny, jsem vaše faninka. Vždy čekám co noveho jste zase vytvořila. Jste pro mě velkou inspirací. Jsme tak nějak naladěni na stejnou tvořivou vlnu :-). Ráda taky své blizke obdarovávám něčím vytvořeným, má to takovou přidanou hodnotu. A stále něco vytvářet a vymýšlet pro dvě cácorky a jednoho kulihráška je někdy fuška. Taky nedokážu jen tsk sedět a nic nedělat.
    Vašeho obchůdku bych si vybrala jablíčkové prostírání a můj úlet na tašky, nákupní tašku.
    Přeji ať se tvoření daří. zel.va@centrum.cz
    Jinak máme stejné jméno ale přezdívku mám želva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Želvo :-) Díky za návštěvu i komentář. Člověk se nestačí divit, kdo všechno tu chodí pravidelně nakukovat :-) Díky moc za tip na výrobky z obchůdku, moc mě potěšil. Krásný den A.

      Vymazat
  20. Aničko, blahopřeji k třetím narozeninám blogu a přeju hodně dalších skvělých nápadů . Na Tvůj blog chodím často, ale málo píšu, obchůdky máš skvěle prezentované, moc se mi Tvá tvorba líbí, i když nevím, kdy to stíháš, já jsem mnohem pomalejší. Máš pěkné polštáře a tašky, to jsou věci, kterých není nikdy dost. Barvičky mám v bytě - vínovou, béžovou a hnědou :o). Jak víš blog nemám, ale i tak se pokusím o štěstí, krásný den přeje Maryša

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maryško, díky za zastavení i milý komentář. Měj se krásně a ať se daří! A.

      Vymazat
  21. Aničko, blahopřeji k výročí, popřeji Tobě spoustu elánu, se kterým se do všeho pouštíš, ať vydrží hodně hodně dlouho, barvičky oblíbené asi všechny odstíny hnědé, šedá a bílá, v krámečku mě oslovily všechny šité věci, nejvíc nákupka a chňapky, hezké dny,
    Marcela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marci, díky moc za komentář i tipy na výrobky z obchůdku. Snad mi ten elán ještě nějakou dobu vydrží :-) Měj se krásně A.

      Vymazat
  22. :-) krásné blokové výročí...blog sleduji už dlouho, je mi velkou inspirací hlavně v době adventu :-)..naše barvy v interiéru jsou oranžová, bílá, zelená, přes vánoce i červená :-)..v obchůdku se mi líbí prostírání :-)
    mnoho inspirace a elánu do dalších roků .. Jarka (j_j@centrum.cz)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jarko, díky za zastavení i komentář. Těším se i na případné další, pokud Vás zde v novém roce něco zaujme .-) Měj se krásně A.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna