čtvrtek 28. ledna 2016

Domácí pribináček...

... je moc dobrá pochoutka, od kupované k nerorozeznání.

Poprvé jsme ochutnali v pondělí večer. Manžel mě s ní příjemně překvapil. Stačil ji připravit těsně před tím, než mě vystřídal na pravidelné cvičící půlhodince na crosstrenažeru, kterou si snažíme udržovat nejen dobrou fyzickou kondici, ale i psychické rozpoložení v kterémkoliv období během roku (ano, jsme dokonalým příkladem toho, že endorfiny uvolňované při pohybu opravdu fungují, škoda jen, že pouze tak krátce :-)).



Receptura na domácí tvarohovou pochoutku je velmi snadná: cca 0,5 l mléka, 1 vanilkový pudink v prášku, 2 vaničky polotučného tvarohu, 1 - 2 vanilkové cukry. Připravíme pudink v půllitru mléka, přidáme vanilkový cukr a vmícháme 2 vaničky polotučného tvarohu (ještě do teplého pudinku). A pak už jen degustujeme - klidně i teplé, ve studené verzi jako osvěžující dezert.

Neuvěříte, ale manžel recept dostal od svého kolegy z práce. Už jste někdy slyšeli, že by si chlapi předávali recepty tohoto typu? .-)

Dobrou chuť

A.

19 komentářů:

  1. Milá Aničko, díky za recept.
    Můj muž recepty neshání, do kuchyně se nehrne, ale postarat se dokáže.
    Když se nám prodloužil pobyt v porodnici kvůli žloutence, došly navařené zmražené zásoby, uvařil skvělý guláš, jen knedlík nebyl úplně skvělý, ale guláš se dá jísti s chlebem, že :-)
    A jdu googlovat, co je to croostrenažer.
    Krásný den.
    Bohunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohunko, můj muž byl asi v minulém životě kuchař. Vaření ho velmi baví, takže se nejen umí "postarat", ale navíc se do té kuchyně i hrne .-) A já jsem tak ráda. A s tím gulášem - tak to je skvělý tatínek... a s tím méně vydařeným knedlíkem, to bych taky hodila za hlavu .-) Bohunko - crosstrenažer je úžasná cvičící pomůcka. Nedáme na ni dopustit a na rozdíl od rotopedu, který hodně stával, v lepším případě sloužil jako věšák na manželovy svršky, crosstrenažer je stále v pohybu .-) Baví i děti, i když ty na něm "cvičí" společně - každé na jedné šlapce :-))) Krásný den A.

      Vymazat
  2. Ahoj Aničko, ti chlapi dokáží překvapit, co? ;-)Smetánek také dělávám a ještě vyzkoušej místo pudinku dát zakysanou smetanu a kakao.Výborné. ;-) Pěkný den, D. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, občas ano :-) Díky za tip na alternativu pribináčka se zakysanou smetanou a kakaem. Krásný den A.

      Vymazat
  3. VYZKOUŠÍM...MŮJ MUŽ A RECEPTY, NIKDY!!!ANI VE SNU???PA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilonko, určitě má jiné přednosti, kterými Ti to bohatě vynahrazuje :-))) Krásný den A.

      Vymazat
  4. Aničko, o předávání receptů jsem nikdy od manžela neslyšela... Ale o tom, na co má chuť, nebo co měli kolegové dobrého a co bych mohla udělat, to ano :-) Domácího pribináčka dělám taky, zrovna nedávno jsem také dávala na blog recept, však koukni:-) Ten tvůj vypadá také dobře, asi vyzkouším pro obměnu. Zrovna dnes čekám návštěvu s dětmi a nechce se mi nic péct :-) Pěkný den. L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, třeba to je jen začátek a za nějaký čas přijde i s receptem a chopí se vařečky... Naděje umírá poslední .-) Na Tvého pribináčka mrknu, nějak mi při pravidelném čtení Tvých příspěvků unikl. Krásný den A.

      Vymazat
  5. Ešte tak recept na domácu klobásku, guláš...To by ešte fugovalo. :) Ale pribináček, tak to určite nie. :)Na to by sa nedal.
    Ale ja vyskúšam, lebo sa mi to veľmi pozdáva. :) ahoj D. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Danko, možná kdybyste teď měli malinkaté děti jako my, tak by i recept na pribináčka přinesl .-) Pokud vyzkoušíš, tak ať chutná! Krásný den A.

      Vymazat
  6. Anička určite vyskúšam. Môj ocko mal ako hobby varenie , pečenie, takže muži a recepty to bolo furt doma. Úplný opak je môj manžel. Ale kávu ráno do postele navariť už vie. Ešte praženica na cibulke má chyby, lebo cibula je skoro surová, ale snád časom sa ešte niečo naučí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Atize, to je zvláštní, říká se, že si ženy vybírají muže podle svých tatínků... .-) Měj se krásně A.

      Vymazat
  7. Super, určite vyskúšam aj ja. Inak môj manžel občas priniesol nejaký receptík, ale od kolegýň :) Nuž, chlapi nás občas vedia prekvapiť aj takto :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Majko, ať chutná :-) A víc takových překvapení i k vám domů! :-) Krásný den A.

      Vymazat
  8. Aničko, zrovna jsem ho před pár dny dětem dělala. Použila jsem banánový puding. Vše s precizností nazdobila a byl úspěch. Naše děti to znají a vždy si smlsnou. Měj se krásně :-) pa pááá, Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, s tím banánovým pudinkem to může být zajímavá alternativa. Dík za tip. Krásný den A.

      Vymazat
  9. Manžel z práce recepty nenosí, ale s příchodem telpého počasí vyhledává recepty na gril a opravdu griluje.
    Pribiňáčka doma dělávám často, ale jiný recep... tvaroh, zakysanou smetanu, sladkou smetanu, citrónovou kůru, vanilkový domácí cukr. Půlku várky dělám s kakaem. Příště vyzkouším ten tvůj, Kája.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kájo, tak to mají společné s mým mužem. On taky moc rád griluje :-) Díky za zajímavou alternativu pribináčka, vyzkoušíme. Krásný večer A.

      Vymazat
  10. Anicko, mohla bych se zeptat, jaký crosstrenazer máte? Jsem na mateřské, bez dítěte se nikam nedostanu, ale nutné potřebují zpět svoji kondicku. Ale nevím si moc rady s výběrem... nikdy jsem temhle strojům neholdovala, ale chtela bych to zkusit. moc dík!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna