pondělí 25. ledna 2016

Dnešní radosti...

... které mě dnes nabily na pár dalších dnů :-)

Od rána sice rozběhaná a trochu roztěkaná. Snad i pro ty "radosti". Ale krásně je, krásně... A pro vás aspoň malé nakouknutí, co zas vařím pod pokličkou :-))


1. Tučňáčka šiju pro jedno miminko z okolí, které se má brzy narodit. Ještě je třeba zapošít otvory, přišít křidélka a nožky, vyšít oči... Ale už je vidět, oč tu jde :-)

2. Dnes jsem nakoupila materiál na Viktorčin karnevalový kostým - zelený satén, tyl v různých odstínech od krémovou, přes béžovou zlatavou až po zelenkavou, světle zelený úplet, a taky zelenkavé flitry a rokajlové korálky... A snad z toho vznikne něco pěkného :-)

3. Rozpracované plesové psaníčko. S mašlí s krajkovou aplikací a plánovanou korálkovou výšivkou z kovově šedých rokajlových korálků.

4. A svetřík pletený z příze Nepal od Dropsu - ten mi upletla z hromady zaslaných klubíček a jednoho anglického návodu teta z Plzně. Už jen došít knoflíčky (mám připraveny perleťáčky) a pak snad i s modelkou bude :-)) Je vážně nádherný. Takhle tak umět někdy plést, to by tedy bylo...

5. Taky mi dorazil balíček s materiálem na tvoření pro Bohunku z mého posledního narozeninového GIVEAWAY. 

6. A včera jsme dodělali Viktorce v pokojíčku pracovní koutek, resp. doinstalovali nábytek (resp. manžel, já měla na povel děti a kuchyň). Ten čas ale neskutečně letí. Než se nadějeme, budeme mít doma školačku...

Ale o tom zase někdy příště.

Tak to jsou mé dnešní radosti. A teď vzhůru do práce, ta moje má totiž nožičky :-))

Mějte radostný den

A.

11 komentářů:

  1. Aničko ten svetřík je úžasný, teta je moc šikovná pletařka. Přízi Nepál mám také zakoupenou, ale ještě jsem si nevybrala co si z ní upletu, ach jo...
    Máš před sebou krásné projekty :o), tak ať se ti všechny podaří.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Álo, je. Jen někteří to nedokáží náležitě ocenit. Její snacha o pletené věci, jak pro sebe, tak pro děti, zájem nemá. Ale my ano a pořádně toho využijeme, než si to rozmyslí jiní a my budeme mít útrum :-)) Přeji krásné pletení z Nepálu, je to velmi příjemná příze. Hezký večer A.

      Vymazat
  2. Aničko mnoho krásných věcí máš před sebou. Přeji ti ať se ti vše podaří. Krásný den. Z.❤❤

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdeni, a mám pocit, že všechny "hoří" :-) Já tu "robotu" snad přitahuji jako magnet železo .-) Krásný večer A.

      Vymazat
  3. Milá Aničko, tolik radosti za trochu běhání stojí.
    Psaníčko vypadá nádherně, těším se na konečnou podobu.
    Knoflíčky a látky vypadají nádherně, moc se těším na toření i finální výtvor.
    Svetr je opravdu krásný, ale myslím, že bys jej také upletla. šikovná jsi velice a pletení je takový relax, šití je mnohem složitější.
    Tučnák je kouzelný, šilas ho podle sebe nebo nebo nějakého návodu? Je moc složitý? Myslím, že ho náš malý princ bude potřebovat, připisuji na seznam.
    I u nás bude od září školačka, letí to moc, než se naděješ, bude vybírat střední školu, věř mi, Aničko.
    Těším se na tvé další tvoření i fotky hotových skvostů.
    A co počasí, Aničko? Tady taje, prší..
    Brala bych nějaké tvoření pro dcerku se sádrou na noze.. máte nápad, prosím?
    Krásný den.
    Bohunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohunko, to víš, že stojí. Ale potřebovala bych se teď soustředit na práci. Jenže i to jsem si trochu zkomplikovala svým rozhodnutím začít podnikat v oblasti návrhů zahrad a zahradního poradenství a k tomu navíc pracovat jako externista pro víc zaměstnavatelů v naprosto odlišných oborech :-) No to jsem celá já. Nudit se rozhodně nebudu a věřím, že se to časem nějak utřepe a já trochu zúžím záběr :-))

      K svetru - tento bych neupletla, rozhodně ne teď. Už chvíli sedím na naprosto jednoduchým svetříkem s raglánovými rukávy a nemohu se hnout z místa. Problém je ale ve mně, kdybych dokázala pustit všechno ostatní z hlavy aspoň na pár dnů a ponořit se jen do pletení, rozjedu to... Člověk prostě nemůže mít všechno... rozhodně ne najednou...

      K dcerce - kolik jí je? Co tak vložit slečně do rukou háček či jehlice a vyzkoušet třeba šálu (klasiku či dutou)? .-)

      Hezký večer A.

      Vymazat
    2. Ještě k tomu tučňáčkovi - podle návodu, pohledám a zítra napíšu :-)

      Vymazat
  4. Jůůů, to je zase krásy! Svetřík je nádherný a ta tučňačka je úplně ňuňu :-) A už teď jsem zvědavá, co vykouzlíš na karneval :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verunko, díky! :-) Ke karnevalu - tak to jsme dvě, zatím mám objednávku od Viki, materiál, ale konkrétní představu ještě žádnou .-) Hezký večer A.

      Vymazat
  5. Aničko, spoustu krásných plánů...Tučňák je úžasný, šité hračky mám také ráda. Na psaníčko jsem moc zvědavá, nějaké bych potřebovala. Třeba mě nakopneš. ;-)Tetu určitě "využij", zvládla bys to, ale ty zatím můžeš tvořit něco jiného a tetě to udělá radost. ;-)Viky ví, že maminka vymyslí něco originálního. ;-)Měj se fajn, ať ti jde práce od ruky! D. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, díky. Tučňáček je hotov, jupí. A psaníčko - chci na něm začít "vyšívat" dnes, tak uvidíme, jak se povede. S pletením svetrů - ten svůj rozdělaný udělám... Ale mám zásoby klubíček na svetříky pro Viki a Jirku a navíc Drops vyhlásil další vlnu slev na silnější vlněné příze... a já si vyhlédla jeden svetřík, který bych mohla nosit místo kabátu na jaře... Takže teta se má nač těšit :-) Krásný den A.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna