neděle 25. října 2015

Nahodila jsem...

... pár desítek ok na kruhové jehlice a po delší odmlce začala zase trochu plést z nových klubíček od Dropsu (Baby Merino). Nejdřív malé opáčko. Pro počáteční rozjezd tedy lícovým žerzejem pletená čepice pro Jirku. A protože se říká, že bychom si měli stále alespoň o trochu zvyšovat náročnost, ať už jde o jakékoliv naše počínání, nechceme-li ustrnout na místě, pro tentokrát i střídání různých barev přízí. Člověk by nevěřil, ale střídat u pletení na kruhových jehlicích barvy v proužcích je docela věda, pokud nechcete, aby byl přechod "kostrbatý".

Jste-li lehce pokročilí začátečníci jako já, možná i vy oceníte pěkný příspěvek, který na to téma napsala jedna šikovná "pletací" Jana zde. A nebo krásná videa k tomuto tématu natočená sympatickou Judy zde (střídání barev), zde (střídání barev tak, aby nebyl poznat přechod 1. varianta) a zde (střídání barev tak, aby nebyl poznat přechod 2. varianta). Rozhodně doporučuji. A myslím, že by podle nich mohli mnohé pochopit i neangličtináři.


No a pokud jste se začali v oblasti pletení čepic teprve rozhlížet, třeba vám pomůže polopatický návod k jejich pletení zde :-)

Pletení zdar a hlavám teplo! :-)

Krásné dny

A.

10 komentářů:

  1. Asi sa dám už aj ja na štrikovanie, robíš mi chuť :-)
    Čiapka bude skvelá, krásna kombinácia farieb, Jirka bude fešák!
    Pozdravujem!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Danko, tak to děkuji za poklonu :-) Nic nepotěší srdce pletaře začátečníka jako to, že se jeho rozpracované dílo líbí někomu dalšímu tak, že uvažuje sám o tom, že se dá na štrykování :-)) Díky!

      Krásný den A.

      Vymazat
  2. Čepička už teď vypadá hezky. Tahle kombinace barev se mi moc líbí. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě taky... a Jiřík v ní vypadá nebezpečně svůdně s těmi jeho modrými kukadly :-))) Krásný den, Dášo A.

      Vymazat
  3. Hezká kombinace barev, taky už jsem si donesla vlnu na čepici, pomalu bude potřeba, Kája.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kájo, díky za chvilku času, který sis pro mne udělala na komentář v Tvém nabitém pracovním i mimopracovním programu :-) Hezký den A.

      Vymazat
  4. To je náhodička :-) pletla jsem teď vnučce svetr a čepice nesměla chybět a taky proužkovaná :-) Pěkné barvičky má ta Vaše ♥ Krásný den. Hana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, tak to už vím, za kým pak budu chodit na rozumy, až se pustím do svetříků i já :-)) Krásný den A.

      Vymazat
  5. Aničko,
    přesně moje kombinace barev :-)
    Ty co vezmeš do ruky , se ti daří a ještě závratnou rychlostí !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilonko, taky ji mám ráda. Jirkovi bude ladit k zimní soupravě. Rychlost je možná jen vedlejším pozitivním efektem mé touhy vidět u věcí, které dělám, rychle výsledek :-) No občas to může někomu jinému lézt na nervy, obzvlášť když má něčem dělat se mnou a já ho tlačím do rychlejšího tempa :-)) Krásný den A.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna