pondělí 10. srpna 2015

Po námořnicku...

... když už je to léto...... Spíchla jsem si nové povlaky na polštářky, které tématicky zapadají :-) Aby se daly použít oboustranně, vyřešila jsem tentokrát zapínání na zip ve spodním švu. 

Mám ten pocit jenom já, nebo opravdu v poslední době při tvoření sahám symbolicky po věcech, které mi něčím připomínají osvěžení, vodu, chlad...? .-)

A že už jste "rybí" látku u mne někde zahlédli?... Jo syslit se občas vyplatí. Nikdy nevíte, nač se to či ono bude hodit :-)) 

Námořnické čepičky mi padly do oka při nedávném sestavování jedné mega objednávky... chystám pár šicích projektů a potřebovala jsem se předzásobit. No a když už se objednávalo, tak i kousek nezbytných proužků a puntíků. Nesmrtelná námořnická trojka modrá-bílá-červená je mou oblíbenou už od dětství. A to v rodině, pokud vím, žádného námořníka nemáme :-)


Námořnické polštářky byly vlastně takovou lehkou rozcvičkou před velkým šitím. Po zdárné prvotině jsou v plánu jsou povlaky na přikrývky a polštáře do ložnice v mentolové barvě (už zase ta potřeba osvěžit se :-)) a ani děti nepřijdou zkrátka - i ony dostanou nové ložní povlečení a snad i novou výmalbu pokojíčku, na kterou si zatím jen brousím zuby :-)

Do té doby je však třeba dokončit třetí polštářek do námořnické sady... o háčkovanou červenou bambulkovou borduru si totiž vyloženě říkal :-) A ještě něco pro něj chystám... Ale o tom někdy příště, až bude hotovo :-)
Příjemné osvěžení i do vašich příbytků

A.

4 komentáře:

  1. Máš to pekné, útulné, tie podušky sa tam hodia, osviežili celý interiér, mne by sa hodili na terasu, hlavne ta rybičková:-). Inak tiež syslím, ale ešte radšej niečo vymýšlam, aby som to čím skôr spotrebovala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) Souhlasím, syslení musí jít ruku v ruce s projekty na spotřebování nasyslených zásob :-))

      Vymazat
  2. Super polštářky, taky jsem letos neodolala jednomu námořnickému potisku a k našim letitým cíchám s lodičkami si ušila nové malé polštáře pod ucho.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) Díky za návštěvu i komentář. Ať žijí námořníci! :-)

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna