neděle 23. srpna 2015

Dřevěná opora v zahradě zase trochu jinak...

... opora bude sloužit nové člence mé malé botanické sbírky. Tou šťastnou bude panašovaný kultivar hortenzie řapíkaté (Hydrangea petiolaris "Miranda", bývá často označována jako hortenzie popínavá), po které jsem už nějakou dobu pošilhávala, jen místo u nás na zahradě jsem stále nemohla najít... Ale nakonec našla a sazenička čeká na vysazení.
 

Zpočátku roste pomalu, ale když se rozroste, vytvoří krásnou a poměrně mohutnou kulisu u domu, pergoly, u plotu...


Zdroj obrázků: www.pinterest.com

Muž se pokaždé, když ho přemluvím k výrobě dalšího výrobku do naší zahrady, zapřísahá, že tento už je poslední a žádný další nebude, ale když mu tak krásně jde... to stojí za trochu přemlouvání :-)))

Udělal mi velkou radost, že mi opět vyšel vstříc (a já měla zase co natírat :-)). Už se nemohu dočkat, až se ten náš malý prcek po opoře (na obrázcích ve finální podobě se zelenou lazurou i ve stavu před natíráním) začne pnout a rozrůstat... a co teprve, až poprvé zakvete... No co vám budu povídat, žádná pořádná zahrada ve stylu anglických zahrad se bez téhle popínavky prostě neobejde! :-)

Krásné dny

A.

4 komentáře:

  1. krásně to vypadá, jen bych na zahradě marně hledala místo se s stínem či alespoň slušným polostínem - u nás by se jí nelíbilo :(. Tak ať se jí daří alespoň u vás a občas se poděl o fotku, ať se tou krásou můžeme kochat i my :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Majko, zatím nemám s hortenzií řapíkatou osobní zkušenost, ale někteří zahradníci se přiklání k tomu, že má-li dostatek vláhy (vlhčí místo, případně v sušších obdobích 1 x týdně zalévat), snese i slunečnou pozici a já tomu i docela věřím :-) Až povyroste tak, že začne vykukovat i zpoza stávajících trvalek, určitě se pochlubím i nějakým tím obrázkem :-) Krásný večer A.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna