středa 15. července 2015

Zahrada v polovině července...

... plná barev, vůní, bzučení včel, mrskání ještěrčích ocásků či poletování motýlů a ptáčků... Kdo by odolal a aspoň chvíli si nekochal? :-)

   






  








































Sluníčkové dny (a deštivé noci)

A.

21 komentářů:

  1. Aničko, je opravdu nádherná.
    krásný den Majka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) Každý rok si říkám, jak krásně poskočila a každý další rok mě ve stejném období nestačí při srovnávání s fotkami z předchozích let překvapovat, kam se zase posunula. Letos mám asi největší radost ze svého "lesního pokoje" - můj původně prokletý magický kout zahrady, který byl dost podmáčený, samý jíl a já si lámala hlavu, jak se s ním vypořádat, se konečně začal ubírat tím správným směrem. Ještě sice chystám nějakou dosadbu na konec léta až podzim, ale nastartováno je dobře :-) Měj se krásně a moc díky za poklonu A.

      Vymazat
  2. Nádhera, těším se až si budu moci vyzdobit svou zahradu. :) To je vaše zahrada?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Katko, díky za návštěvu i komentář. Ano, zahrada je naše - vlastnoručně od začátku s láskou a nadšením "vypiplaná" :-) Ale stále ještě zdaleka nejsme u konce (manžel tedy ano, já rozhodně ne, ty časté procházky po zahradě s sebou stále nosí nové a nové nápady na další vylepšení :-)) Mnoho úspěchů při budování vlastní zahrady a pokud byste si nevěděla rady, jsem tu :-) Hezký den A.

      Vymazat
    2. Děkuji :) jako začátečník se na vás ráda obrátím. Snad už to nebude dlouho trvat :)

      Vymazat
  3. Aničko, to je krása :) a té levandule... obdivuji,že tam nekouká žádná tráva a vše krásně kvete

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Majko, děkuji :-) Už jsem se bála, že letos nebude levandule to, co loni a předloni. Po zimě byly některé keříky trochu pomrzlé, ale nakonec se "pochlapila" a dělá zase parádu :-) Krásné dny i Tobě A.

      Vymazat
  4. Aničko, užila jsem si krásnou procházku po tvé rozkvetlé zahradě. Upřímně, máš toho na starosti docela hodně :o), ale je vidět, že spousta míst je krásně zarostlých keři a trvalkami. Máš vše moc hezké a dýchá všude pohoda.
    Krásné dny.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Álo, děkuji za milá slova a k těm starostem - to jsou vítané a snad i perspektivní starosti :-) Hezký večer A.

      Vymazat
  5. ZAHRADA ROKU!!!!!!!!!!KRÁSA A TO JE JEŠTĚ SLABÉ SLOVO...PA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilonko, Ty ale umíš vystřihovat poklony! :-) Hezký večer A.

      Vymazat
  6. Aničko, vaše zahrada je jedním slovem úžasná.
    Je vidět, jaký máte cit pro tvary, struktury a barvy. A každý, kdo zahradu má a stará se o ní musí vidět i ten obrovský kus práce, který taková krása obnáší...
    Moc ráda se u vás kochám. Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, děkuji za uznání a prosím, teď se chytám za nos, ale já Ti v komentářích na Tvém blogu tykám, tak prosím o totéž :-) Hezký večer A.

      Vymazat
  7. Teda Aničko já žasnu. už druhý den si prohlížím celý váš blog.... co vy všechno stihnete !!!! jak to dokážete. takovou krásnou zahradu,dvě děti a ještě krásně vyšíváte a plno jiných ručních prací ovládáte. jste super žena asi :-) jsem taky ze severní moravy a moje zahrada vypadá bohužel jinak. je strašné sucho s vodou musíme šetřit a tak vše usychá... věřím , že brzy zaprší a zahrada dostane vláhu jakou už dlouho potřebuje. díky za tak inspirativní blog - dala jsem si vás do oblíbených
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, asi se dneska chytnu za nos podruhé. NEJSEM superžena! Jen jsem asi sobečtější než většina ostatních žen a ukradu si pro zahradu a své koníčky více času než je tomu jinde. A budu moc šťastná, když zálibu alespoň v některých mých koníčcích a sportech předám i svým dětem. Pokud jde o zahradu, našlápnuto máme docela pěkně u obou dětí :-) Se suchem se trápíme všichni. Měla byste mě vidět, jak téměř každý den lítám po zahradě s hadicí a podlívám (ještě jsem si blázen začátkem léta vysadila spoustu mladých rostlinek a teď mám o to více starostí...). Snad se koncem týdne dočkáme meteorology slibovaného deště a alespoň mírného ochlazení. Těším se na Vaší další návštěvu. Snad bude stále se čím inspirovat :-) Hezký večer A.

      Vymazat
  8. Krásné jako vždy a to jsou fotky přesvícené... v reálu to musí být ještě větší nádhera. Člověk by se jen kochal a práce vázně, zítra na to opět vlítnu, abych taky zase něco dovylepšila :-)))))))))))))). Ať se daří tobě i zahrádce, Kája.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kájo, já kvůli Tobě snad začnu studovat i umění fotografie... :-) Ať jde práce od ruky i u Vás na zahrádce. A.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna