čtvrtek 23. července 2015

Okrasné česneky...

... jsou krásné nejen v "čerstvém", právě kvetoucím stavu v pozdním jaru. I v suché vazbě působí velmi zajímavě. I když mi ty mé Viki ještě před rozkvětem řádně protřídila, pár jich přece zůstalo a rozkvetlo... A teď dělají znovu parádu ve džbánku na terase :-) 




Hezké dny

A.

8 komentářů:

  1. O takové kytici sním už druhý rok :-)) letos dozrály pouze dva česneky ....a to ty nejmenší co máš ty ve džbánku.
    Aničko můžu mít dotaz : co doporučuješ teď udělat s cibulkama ?? měj se pěkně ♥ Iva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivčo, neházej flintu do žita, třeba bude příští rok lépe :-) Jen pro pořádek - okrasné česneky jsou poměrně nenáročné rostliny, jen je třeba zvolit dobré stanoviště - půda nesmí být podmáčená a špatně propustná (ostatně jako u téměř všech ostatních okrasných cibulovin) a česneky mají rády sluníčko. Vyndávat cibulky po odkvětu ze země není třeba. Pěkně se Ti rozmnoží a v dalších letech budeš mít zase o pár okrasných česneků více :-) Pokud ale chceš cibulky vykopat, pak nyní vykopni, rozděl a uskladni v suchu a temnu a na podzim (září-listopad) vysaď tam, kde Ti příští rok udělají největší radost :-) Měj se hezky A.

      Vymazat
  2. Dobrý den Aničko,prosí můžeš mi dát typ na koupení cibulek okrasných česneků.Alena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, Aleno, kupovala jsem zde: http://www.prodejrostlin.cz. A nebo mrkněte zde: http://www.heureka.cz/?h[fraze]=Okrasn%C3%BD+%C4%8Desnek, třeba pro letošní rok naleznete levnější alternativu :-) Také bývají v sezónní nabídce (podzim) v hobby marketech, ale to by Vás asi vyšlo dráž :-) Hezké dny A.

      Vymazat
  3. Hezký den Aničko, já okrasné česneky pamatuji z dětství. Babička je měla na zahradě a pak z nich také dělala suché vazby. Krásné prázdniny a jem ráda, že s Viky to dobře dopadlo. Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, díky za komentářek a podporu s Viki na dálku :-) Hezké dny A.

      Vymazat
  4. A ji vždycky říkala, cože to je za zvláštní kytku, která má tak krásné uschlé květy, a on to česnek okrasný :). Moc hezké!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A ty naše nic takového na zahrádce neměly... O větší radost mám, že se mi je podařilo sehnat a vysadit. Jsou to krásné rostliny. Hezké dny A.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna